12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Instashop: Η startup που κατέκτησε τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει Ελλάδα

Τον Αύγουστο του 2020, η ελληνικών συμφερόντων startup Instashop περνούσε στην ιδιοκτησία του γερμανικού κολοσσού της Delivery Hero έναντι του αστρονομικού -για το εγχώριο οικοσύστημα των νεοφυών εταιρειών- ποσού των 360 εκατ.δολ. Η ένταξη υπό τη σκέπη της Delivery Hero αποτέλεσε την έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην Instashop, την καινοτόμα πλατφόρμα παραγγελίας ειδών παντοπωλείου στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στο Ντουμπάι από τους ‘Ελληνες επιχειρηματίες Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννα Αγγελιδάκη.

Σήμερα, τα βήματα της ελληνικών συμφερόντων startup την οδηγούν πίσω στην Ελλάδα, καθώς η Instashop επαναπατρίζει το επιχειρηματικό της εγχείρημα στη χώρα των ιδρυτών της. H εταιρεία είναι ήδη ενεργή στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στελεχωθεί τόσο στην εκεί αγορά όσο και στην Αθήνα, ενώ άμεσα σχέδιά της εντάσσεται η σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων της επί ελληνικού εδάφους.

Πριν από έναν χρόνο, όταν έμπαινε στην οικογένεια του γερμανικού κολοσσού, ένας από τους πρώτους που συνεχάρησαν δημόσια τη startup ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που και τώρα, που η εταιρεία επεκτείνεται στην ελληνική αγορά, συνεχάρη τη διοίκησή της για την απόφαση αυτή.

 

Συνειδητή επιλογή

Αυτή την εικόνα μετέφερε χθες στον ιδρυτή της Instashop, κ. Γιάννη Τσιώρη, ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκειά συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το οποίο πετύχατε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που με τον κ. Τσιώρη. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του ίδιου να βρίσκεται πολύ κοντά στο οικοσύστημα των startup επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσιώρης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τo μέλλον της καινοτομίας και του οικοσυστήματος τεχνολογίας στην Ελλάδα, για την προσέλκυση νέων Ξένων Επενδύσεων, την Ελληνική Διασπορά στον χώρο της Καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την πατρίδα.

 

Η διαδρομή της Instashop

Ο Γιάννης Τσιώρης μαζί με την Ιωάννα Αγγελιδάκη, επίσης συνιδρύτρια, είναι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετανάστευσαν στο Ντουμπάι ιδρύοντας, το 2015, την εταιρεία. Το μοντέλο της Instashop κατάφερε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρο μέσα στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχοντας αντλήσει λιγότερα από 6 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό VentureFriends και το Jabbar Internet Group.

Μέσα σε πέντε χρόνια, οι παραγγελίες αυξήθηκαν από κάποιες εκατοντάδες την ημέρα σε μια χώρα, σε δεκάδες χιλιάδες σε πέντε χώρες και σήμερα η InstaSshop είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά τροφίμων στη Μέση Ανατολή, καθώς έχει επεκτείνει τη δράση της σε οκτώ χώρες.

Η εξαγορά από τον γερμανικό όμιλο είναι η μεγαλύτερη, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας και μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μετά την εξαγορά, η Instashop εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επωνυμία και η σημερινή ηγεσία της συμπληρώνει και ενισχύει την τρέχουσα q-commerce στρατηγική της Delivery Hero στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019, η InstaShop έγινε μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor και τον ίδιο χρόνο, ο Endeavor Entrepreneur, Γιάννης Τσιώρης, κατατάχθηκε στη λίστα του περιοδικού Fortune Greece «40 under 40».

 

Πως λειτουργεί

Το InstaShop δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν τις παραγγελίες τους από σουπερμάρκετ αλλά και τοπικά καταστήματα και να λαμβάνουν τα προϊόντα τους όποτε αυτοί θελήσουν, ακόμη και μόλις μισή με μία ώρα μετά από την παραγγελία. Το InstaShop παρέχει στους καταναλωτές πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα καταστημάτων που εκτείνεται από σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα τροφίμων, έως φαρμακεία, pet shops και καταστήματα πώλησης ειδών σπιτιού.

Οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους απευθείας από το κινητό τους ή από υπολογιστή, με τρία απλά κλικ και να παραλάβουν τις παραγγελίες τους εντός ολίγων λεπτών ή σε προκαθορισμένη ώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ανάλογα με την τοποθεσία του πελάτη η εκτιμώμενη ώρα παράδοσης των παραγγελιών κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά. Ο πελάτης μπορεί να πληρώσει είτε με μετρητά είτε με κάρτα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...