15 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Nissan: Επέκταση του προγράμματος Blue Switch στις χώρες της ΝΑ Ασίας (ASEAN)

Η Nissan επεκτείνει το πρόγραμμα Blue Switch στην περιοχή ASEAN. Το Blue Switch της Nissan αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανησυχίες αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) για σκοπούς πέρα από την κινητικότητα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Nissan ανακοίνωσε το μακροπρόθεσμο όραμά της, το Nissan Ambition 2030, στοχεύοντας στην προσφορά προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της, ενισχύοντας την κινητικότητα και την κοινωνία, μέσω ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τεχνολογικών καινοτομιών. Μία από τις δραστηριότητες για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού  είναι το πρόγραμμα Blue Switch της Nissan, το οποίο ξεκίνησε το 2018 στην Ιαπωνία.

“Ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα, η Nissan έχει δεσμευτεί να προωθήσει νέους τρόπους χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων για να συμβάλει σε έναν καθαρότερο κόσμο και μια βιώσιμη κοινωνία.

Κεντρικός πυρήνας στη στρατηγική

Η ηλεκτροκίνηση είναι κεντρικός πυρήνας στη στρατηγική μας στην ASEAN και η επέκταση του Blue Switch σε αυτή την περιοχή αποτελεί κρίσιμο ορόσημο στην προσπάθεια εκπλήρωσης του  μακροπρόθεσμου οράματός μας για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και όχι μόνο”, δήλωσε ο Isao Sekiguchi, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, της Nissan ASEAN.

“Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, προσβλέπουμε στην οικοδόμηση στρατηγικών συνεργασιών με τις κατά τόπους  κυβερνήσεις και εταίρους στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και άλλες αγορές στην ASEAN,  για να γίνει το όραμά μας  πραγματικότητα.”

Το πρόγραμμα Blue Switch προωθεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για να υποστηρίξει τις κοινότητες σε ένα εύρος δραστηριοτήτων που εκτείνονται  από τις προσπάθειες ανακούφισης από καταστροφές, έως την παροχή λύσεων διαχείρισης ενέργειας.

Ανακούφιση από φυσικές καταστροφές

Το όραμα της Nissan να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα όπως το Nissan LEAF για την αντιμετώπιση καταστροφών ήταν εμφανές στην πρόσφατη επέλαση του τυφώνα Rai, που προκάλεσε διακοπές ρεύματος στις Φιλιππίνες. Το Nissan LEAF βοήθησε τις ταλαιπωρημένες κοινότητες του Cebu και του Tacloban να εξασφαλίσουν  ενέργεια από την υψηλής χωρητικότητας μπαταρία του, για τη φόρτιση περισσότερων από 1.000 κινητών τηλεφώνων.

Διαμοιρασμός ενέργειας και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Το Nissan Energy Share είναι μια εφαρμογή, όπου τα EVs λειτουργούν ως φορητές μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας για να τροφοδοτούν τα σπίτια και την κοινωνία με ηλεκτρικό ρεύμα. Για να αναδείξει  αυτή τη μοναδική ικανότητα διαχείρισης ενέργειας του Nissan LEAF, η Nissan άνοιξε το «Nissan Electrification Experience Center» στο Samut Prakarn της Ταϊλάνδης. Το κέντρο θα χρησιμεύσει ως κόμβος γνώσης και εμπειρίας για όλο το κοινό που θέλει να κατανοήσει τον ρόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, πέρα από την κινητικότητα. Η εγκατάσταση υποστηρίζεται από την Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ταϊλάνδης και συνεργάτες, όπως η Delta Electronics Thailand και η Nichicon Thailand Co.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Nissan να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τις διαδικασίες παραγωγής, η εταιρεία ενθαρρύνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα εργοστάσιά της. Το εργοστάσιο Νο2 της Nissan Thailand διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή  που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 1/3 της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Ταϊλάνδης. Η παραγωγή ενέργειας από ηλιακή ενέργεια σε ένα μήνα μπορεί να συμβάλει στη μείωση 400 τόνων εκπομπών CO2 και ρύπανσης, γεγονός που ισοδυναμεί με την εκπομπή άνθρακα από 86 αυτοκίνητα ή τη φύτευση 566 δέντρων.

Οικοτουριστική ανάπτυξη

Η Nissan θα προσπαθήσει επίσης να υποστηρίξει τον τουριστικό τομέα, μια κρίσιμη βιομηχανία για την περιοχή, διερευνώντας πώς η τεχνολογία EV μπορεί να συμβάλει στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και στη βελτιστοποίηση του τοπικού δικτύου μεταφορών. Για παράδειγμα, η Nissan αυτή τη στιγμή συνδράμει στην  εκστρατεία του Υπουργείου Τουρισμού των Φιλιππίνων για ασφαλή ταξίδια, ενθαρρύνοντας τον οικοτουρισμό.

Η “πράσινη” επένδυση της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Στην Ελλάδα, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε πρόσφατα  μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών  επιτυχημένης συνεργασίας  της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.  με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει ονομαστική  ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

Μέσα από αυτή την επένδυση,  η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στην ενίσχυση των  πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση!

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Εθνική Ελλάδας και τα FIBA EuroBasket 2025 Qualifiers κάνουν τζάμπολ στο παρκέ του Novasports

Η «επίσημη αγαπημένη», η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της, ξεκινάει την προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2025 που θα...

Cosmote: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM με θέμα τη Μεσόγειο

Μια δεκαετία συμπληρώνει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της COSMOTE με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης...

Η Revolut κυκλοφορεί τον Robo-Advisor στην Ελλάδα

Η Revolut, η εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, εγκαινιάζει τη δική της υπηρεσία Robo-Advisor στην Ελλάδα. Το νέο προϊόν επιτρέπει...

Ο Radu Opris νέος Group General Manager International του Ομίλου Softone

Ο Όμιλος SOFTONE, ένα από τα κορυφαία σχήματα εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοινώνει το διορισμό του κ. Radu Opris ως...

Σε νέα γραφεία η Ένωση Λιμένων Ελλάδος – Βράβευση του Αθ. Λιάγκου

Στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό...