Νέος εξοπλισμός και σύγχρονες εγκαταστάσεις για το Παιδιατρικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

- Advertisement -

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίστηκε το Παιδιατρικό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φροντίδα σε περίπου 8,5 χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, κυρίως από τις περιοχές της δυτικής Αττικής και της ανατολικής Πελοποννήσου. Την αναβάθμιση του ΤΕΠ, ανέλαβε ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Στηρίζοντας το σημαντικό έργο του φορέα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει συμβάλει στη δημιουργία, την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό Παιδιατρικών Τμημάτων και ΤΕΠ σε 13 Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, όπου έχουν ήδη λάβει ιατρική φροντίδα πάνω από 200 χιλιάδες παιδιά.

«Το έργο του σωματείου στοχεύει στη μείωση των παιδικών ατυχημάτων και στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι δίπλα μας εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ενισχύσει 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Όραμά μας είναι να εξοπλίσουμε και να αναβαθμίσουμε όλα τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας», επεσήμανε η συντονίστρια προγραμμάτων του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κα. Νίκη Ζολώτα.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο τραυματίζονται πάνω από 500.000 παιδιά. Η πρώτη ώρα (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού είναι κρίσιμη για την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, είναι εφικτή η έγκαιρη ανταπόκριση των νοσοκομείων σε αυτά τα περιστατικά.

«Ο νέος παιδιατρικός χώρος στα επείγοντα, σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, όχι μόνο βοηθά το δύσκολο έργο των γιατρών, που πλέον εργάζονται σε ένα ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον, αλλά αναβαθμίζει την περίθαλψη των μικρών ασθενών, καθώς απομονώνει τα παιδικά περιστατικά από τα βαριά περιστατικά του νοσοκομείου. Το έργο αυτό βοηθά σημαντικά τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου και τις παροχές υγείας που προσφέρουμε στους ασθενείς μας», σημείωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν, κ. Κωνσταντίνος Δραγώνας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά στηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά τα παιδιά. Το 2018 η συνολική κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν Robux; Τι ισχύει στην πραγματικότητα και τι είναι απάτη

Αν εσείς ή η οικογένειά σας χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή...

Το 83% των ελληνικών εταιρειών έχει αυξήσει τη χρήση AI

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι ελληνικές...

Ο Όμιλος AKTOR παραδίδει ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θωρακίζει το Θριάσιο Πεδίο

Ο Όμιλος AKTOR ολοκλήρωσε και παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό...