17.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Mysten Labs: Από τη Silicon Valley εγκαθιστά τεχνολογικό κόμβο στην Αθήνα

  • Της Νατάσας Φραγκούλη

Τεχνολογικό κόμβο στην Αθήνα, ο οποίος θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την περαιτέρω επέκτασή της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Δυτικά Βαλκάνια, εγκαθιστά η εταιρεία τεχνολογίας από τη Silicon Valley, Mysten Labs. Ο αμερικανικός μονόκερος, με το ελληνικό DNA, καθώς δύο από τους συνιδρυτές της, οι Γιώργος Δανέζης και Κώστας Χαλκιάς, είναι Έλληνες, δημιούργησε ήδη μέσα στο καλοκαίρι γραφείο στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το διάστημα, η Mysten Labs, που έχει την έδρα της στο Palo Alto και ειδικεύεται στην τεχνολογία κρυπτογράφησης, έχοντας δημιουργήσει δικό της οικοσύστημα blockchain, αλλά και δικό της ψηφιακό νόμισμα, προχωρά σε προσλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια αναζητά τουλάχιστον 15 ταλαντούχους μηχανικούς, με ειδίκευση στο blockchain και το fintech, για να υποστηρίξουν τα φιλόδοξα πλάνα που έχει για την ελληνική αγορά.

Η Mysten Labs, που ίδρυσαν πριν από έναν μόλις χρόνο, πέντε μηχανικοί του τομέα crypto στη Meta (αρχιτέκτονες του ψηφιακού νομίσματος Libra του Facebook), με τους δύο Έλληνες συνιδρυτές ανάμεσά τους, έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του unicorn. Προ 15ημέρου σε γύρο χρηματοδότησης (Series B), του οποίου ηγήθηκε η FTX Ventures, «σήκωσε» το ‘βαρύ’ ποσό των 300 εκατ.δολ., με την αποτίμησή της να εκτοξεύετε στα 2 δισ. δολάρια.

Διεθνής επέκταση

Η Mysten Labs θα αξιοποιήσει τα «φρέσκα» κεφάλαια για την περαιτέρω επέκτασή της, με στόχο να συνεχίσει την κατασκευή της βασικής υποδομής για την τροφοδοσία του επόμενου κύματος εφαρμογών του web3.

Η εταιρεία έχει ήδη τη στήριξη τουλάχιστον οκτώ Ελλήνων angel investors, ενώ ήδη αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες στο blockchain οικοσύστημα Sui, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Mysten Labs τον περασμένο Μάρτιο.

Το οικοσύστημα blockchain Sui, που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων και πάνω σε αυτό έχει στήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια 

Δεδομένης μάλιστα της μεγάλης ζήτησης για την ανάπτυξη υποδομής web3 αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, η Mysten Labs σχεδιάζει να εκπαιδεύσει πάνω σε αυτό το πεδίο νέα ταλέντα στην Ελλάδα -την οποία θεωρεί μια από τις πιο πλούσιες δεξαμενές ταλέντων παγκοσμίως. Επιπλέον, ήδη κοιτά προς γειτονικές βαλκανικές χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Να σημειωθεί ότι την ψήφο εμπιστοσύνης στους στη Mysten Labs και στα μελλοντικά της επιβεβαίωσαν στη διάρκεια του νέου γύρου χρηματοδότησης και οι υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας. Μεταξύ αυτών κορυφαία επενδυτικά ονόματα, όπως το αμερικανικό fund Andreessen Horowitz (το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 20 δισ. δολ.), αλλά και κολοσσός στη διαχείριση κεφαλαίων Franklin Templeton, όπως και τα funds Apollo, Binance Labs, Coinbase Ventures και Lightspeed Venture Partners.

Ήδη από τη σύστασή της η Mysten Labs έχει αντλήσει 36 εκατ. δολαρια από μεγάλα funds και angel investors, όπως τα Samsung Next και Coinbase.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή και της Ποδοσφαιρίστριας αποκλειστικά στο Novasports!

Η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και φέτος στο Novasports! Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία...

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open...

Vimodji: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την καινοτόμο ελληνική startup

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενισχύει τη βάση των χρηστών του το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων...

Regate Effective – SFA επιλέγει η PROVIL S.A. πραγματοποιώντας έως και 35% ανάπτυξη το 2022

H Regate, μέλος του Ομίλου SOFTONE, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Regate Effective – SFA στην Provil. Η Provil , η ελληνική εταιρεία που για περισσότερα...

Απλά Ψηφιακά: Η AWS, οι εξελίξεις στη Lamda Hellix, η Nova και το… YouTube

Τα σχέδια της Amazon Web Services για την χώρα μας, τις εξελίξεις στον κλάδο των Data Center αλλά και τα ευρύτερα νέα της εγχώριας...