13.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Microsoft: Σημαντική ανάπτυξη στην Αθήνα – Στην τελική ευθεία οι αδειοδοτήσεις για τα 3 data centers

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Το 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες οπότε και θα ξεκινήσει η κατασκευή των τριών data centers που υλοποιεί η Microsoft στην Αττική καθώς οι αδειοδοτήσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία.

«Έχουμε αγοράσει τη γη και ολοκληρώνουμε την αδειοδότηση για τα data centers. Υπάρχει κινητικότητα» είπε ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα 30 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα.

H mega επένδυση, που θα φθάσει σχεδόν το 1 δισ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Microsoft είναι εμβληματικής σημασίας έργο που θα είναι πλήρως λειτουργικό σε βάθος δύο – τριών ετών. «Είναι έργο εμπιστοσύνης της μητρικής στο δυναμικό της εταιρείας και στις προοπτικές της Ελλάδας!», είπε με νόημα.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 1992 δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πως θα επηρέαζε η τεχνολογία τον κόσμο. Ούτε πόσα data θα χρειάζονταν και τα data centers φάνταζαν επιστημονική φαντασία. Σε όλα αυτά τα χρόνια ενισχύαμε την παρουσία μας στη χώρα. Αλλάξαμε, μετασχηματιστήκαμε από μια εταιρεία που πουλούσε άδειες, σε μία πλατφόρμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Μέρος της αλλαγής

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος τα 30 χρόνια είναι ιδιαίτερη στιγμή καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και ο κόσμος έχουν αλλάξει πολύ μέσα σε αυτό το διάστημα. «Κι εμείς είμαστε μέρος της αλλαγής. Μιλάμε για έναν διαφορετικό κόσμο. Η Ελλάδα πέρασε περιόδους κρίσης και ευημερίας. Στο διάστημα αυτό των 30 χρόνων ενισχύσαμε το γραφείο μας στην Αθήνα με στελέχη, που άφησαν το στίγμα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος ο οποίος είπε ότι σε αυτό το διάστημα έχουν βοηθήσει εταιρείες και δημόσιο να εξελιχθούν.

Όπως τόνισε η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο για την εταιρεία τονίζοντας μάλιστα ότι πλέον η ελληνική γλώσσα είναι στα Microsoft Teams, δηλαδή μπορεί ακόμα και να μιλάει τσέχικα, ενώ γίνεται άμεση μετάφραση στα ελληνικά.

Startups

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα για τις startups: «Ζητήσαμε σε νέες εταιρείες να βοηθήσουν τη βιωσιμότητα μέσω της τεχνολογίας» είπε χαρακτηριστικά και ήδη αποφοίτησαν 10 εταιρείες  και ορισμένες κέρδισαν χρηματοδότηση. Όπως αποκάλυψε 5 από τις 10 εταιρείες είναι από επαρχία ενώ 3 απ’ τις εταιρείες ασχολούνται με γεωργία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Κυβερνοασφάλεια

Όσον αφορά την κυβερνοασφαλεια το τελευταίο διάστημα και κυρίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση. Όπως αποκάλυψε ήδη 150.000 χρήστες καθημερινά χρησιμοποιούν τα τα εργαλεία τους στην Ελλάδα για security- privacy ενώ παράλληλα έχουν 400 πιστοποιήσεις συνεργατών της Microsoft  στην κυβερνοασφάλεια.

«Στόχος μας είναι να δούμε πώς θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο. Η τεχνολογία θα βρεθεί και πάλι στην πλευρά των λύσεων μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα ή και κάποια δύσκολα χρόνια» τόνισε και αναφέρθηκε ειδικά στην στήριξη των επιχειρήσεων. «Απο δω και πέρα ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο. να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Η τεχνολογία προσφέρει λύσεις και νομίζω ότι θα αποτελέσει δύναμη αντιπληθωριστική. να και να μεταφέρουν οι εταιρείες φθηνότερα. Να βοηθήσουμε και τις ΜμΕ, άρα εστιάζουμε στα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης» κατέληξε.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Θέσεις στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων: Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία τους

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας σταθμών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, αλλά και ποδηλάτων, ως ανεξάρτητες εγκαταστάσεις ή ως συμπληρωματικές εντός άλλων εγκαταστάσεων, καθορίζονται...

Ψηφιακά η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου

Μέσω του gov.gr εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής...

Ο Όμιλος SOFTONE υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Θέτοντας σταθερά τις βάσεις για τη διαμόρφωση και διαρκή τήρηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που εκτιμά και διαχειρίζεται την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού του, ο...

Και μέσω Προξενικών Αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Ελληνες του Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων Προξενικών Αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) έχουν εφεξής...

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου  

Digital Storytelling και App Invertor οι θεματικές των  εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς  Το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του προγράμματος Generation Next, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της...