35 C
Athens
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Microsoft: Ελληνικές εταιρείες θα «τρέξουν» το mega project των τριών data centers

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός  για την επιλογή των αναδόχων για την κατασκευή των τριών data centers της Microsoft, αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες αδειοδότησης που θα χρειαστούν ακόμα κάποιους μήνες. Σε 2- 3 χρόνια η πλήρης λειτουργία τους.

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Με προτίμηση στις ελληνικές εταιρείες αναμένεται να βγει τους επόμενους μήνες στο «αέρα» ο διαγωνισμός για την κατασκευή των τριών data centers που προωθεί η Microsoft στην χώρα μας και τα οποία αναμένεται να έχον ολοκληρωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα – Κύπρο και Μάλτα, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία έχει πλάνο και προχωρά προσεκτικά: «Το να φτιαχτεί ένα data center είναι πολύ δύσκολο. Κάνουμε πολλά παγκοσμίως. Αγοράσαμε τα οικόπεδα και προχωράμε προσεκτικά με βάση το πλάνο που έχουμε καταρτίσει, το οποίο δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει προσανατολισμός να το τρέξουν ελληνικές εταιρείες και για το λόγο αυτό θα γίνει διαγωνισμός», ανέφερε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχον πάει πίσω τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Ήταν σημαντικό να βρούμε σωστά οικόπεδα. Σε δύο με τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, θα πάμε με τον σωστό τρόπο και την σωστή πορεία», ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ακόμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ταμείο Ανάκαμψης

Την πρόθεση της Microsoft να «κατέβει» στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δημοπρατηθούν στην χώρα μας εξέφρασε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα κάνουν επιλογή στα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν:  «Δεν θα κατεβούμε σε όλα τα έργα, αλλά σε όσα θεωρούμε ότι θα δώσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον πολίτη.

Ελπίζουμε τα μεγάλα έργα να πάνε όλα καλά. Περιμένουμε με αγωνία να βγούνε για να κατεβάσουμε τις προσφορές μας. Υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα ολοκληρώνεται εύκολα ένα έργο και όχι να υπάρχουν καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης «ζωτικής σημασίας τόσο για τις εταιρείες όσο και για το Ελληνικό δημόσιο».

Ψηφιοποίηση επιχειρήσεων

Ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνει η Microsoft, η οποία τονίζει ότι το κομμάτι των ΜμΕ έμεινε πίσω και ότι το 20%–30%  δεν είχε κάνει επενδύσεις και η διείσδυση είναι χαμηλότερη.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις ΜμΕ, τόνισε ότι υπάρχει η πλευρά που λέει ότι ο πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λειτουργήσουν ανατρεπτικά, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά που υποστηρίζει ότι τα έργα αυτά βοηθούν στην μείωση του κόστους μιας επιχείρησης και για το λόγο αυτό θα στραφούν στην ψηφιοποίηση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πόλεμος «σκοτώνει» τα smartphones σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη  

 της Νατάσας Φραγκούλη Σε ισχυρή περιδίνηση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά smartphones, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 8,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Εν...

Προσοχή: Τρεις συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κυβερνοεπίθεσης εσείς και οι αγαπημένοι σας

Θα μπορούσαν τα λάθη σας στην κυβερνοασφάλεια να θέσουν σε κίνδυνο τους αγαπημένους σας; Η απάντηση είναι ναι. Τα λάθη που κάνουμε στους προσωπικούς μας...

ΕΕΤΤ: Γιατί δεν μπαίνουν νέοι παίκτες στα ελληνικά telecoms…

Δύσκολο να εισέλθει νέος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφονται περισσότερες αποχωρήσεις παρά... ντεμπούτα. Εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο αποτελεί η...

Έρχονται τα big data στο ελληνικό δημόσιο

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να συγκεντρώσει, μελετήσει και εντέλει αξιοποίησει τον ασύλληπτα μεγάλο όγκο δεδομένων του το ελληνικό δημόσιο και να μπει...

ΥΠΑ: Νέες αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό...