12 C
Athens
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Microsoft: Ελληνικές εταιρείες θα «τρέξουν» το mega project των τριών data centers

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός  για την επιλογή των αναδόχων για την κατασκευή των τριών data centers της Microsoft, αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες αδειοδότησης που θα χρειαστούν ακόμα κάποιους μήνες. Σε 2- 3 χρόνια η πλήρης λειτουργία τους.

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Με προτίμηση στις ελληνικές εταιρείες αναμένεται να βγει τους επόμενους μήνες στο «αέρα» ο διαγωνισμός για την κατασκευή των τριών data centers που προωθεί η Microsoft στην χώρα μας και τα οποία αναμένεται να έχον ολοκληρωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα – Κύπρο και Μάλτα, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία έχει πλάνο και προχωρά προσεκτικά: «Το να φτιαχτεί ένα data center είναι πολύ δύσκολο. Κάνουμε πολλά παγκοσμίως. Αγοράσαμε τα οικόπεδα και προχωράμε προσεκτικά με βάση το πλάνο που έχουμε καταρτίσει, το οποίο δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει προσανατολισμός να το τρέξουν ελληνικές εταιρείες και για το λόγο αυτό θα γίνει διαγωνισμός», ανέφερε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχον πάει πίσω τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Ήταν σημαντικό να βρούμε σωστά οικόπεδα. Σε δύο με τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, θα πάμε με τον σωστό τρόπο και την σωστή πορεία», ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ακόμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ταμείο Ανάκαμψης

Την πρόθεση της Microsoft να «κατέβει» στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δημοπρατηθούν στην χώρα μας εξέφρασε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα κάνουν επιλογή στα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν:  «Δεν θα κατεβούμε σε όλα τα έργα, αλλά σε όσα θεωρούμε ότι θα δώσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον πολίτη.

Ελπίζουμε τα μεγάλα έργα να πάνε όλα καλά. Περιμένουμε με αγωνία να βγούνε για να κατεβάσουμε τις προσφορές μας. Υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα ολοκληρώνεται εύκολα ένα έργο και όχι να υπάρχουν καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης «ζωτικής σημασίας τόσο για τις εταιρείες όσο και για το Ελληνικό δημόσιο».

Ψηφιοποίηση επιχειρήσεων

Ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνει η Microsoft, η οποία τονίζει ότι το κομμάτι των ΜμΕ έμεινε πίσω και ότι το 20%–30%  δεν είχε κάνει επενδύσεις και η διείσδυση είναι χαμηλότερη.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις ΜμΕ, τόνισε ότι υπάρχει η πλευρά που λέει ότι ο πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λειτουργήσουν ανατρεπτικά, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά που υποστηρίζει ότι τα έργα αυτά βοηθούν στην μείωση του κόστους μιας επιχείρησης και για το λόγο αυτό θα στραφούν στην ψηφιοποίηση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Mελέτη μοτίβων κυκλοφορίας από Nissan -πανεπιστήμιο Vanderbilt και TDOT στις Η.Π.Α

H Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Vanderbilt και το TDOT στις Η.Π.Α., διεξάγουν μελέτη μοτίβων κυκλοφορίας με στόχο την προώθηση της κινητικότητας του...

Ολυμπία Οδός: «Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας» στο σύμπλεγμα των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη...

Η Vodafone καλωσόρισε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών ΑΕΙ

Συμμετέχοντας στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας H Vodafone Ελλάδας, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής διαδικτυακών εκδηλώσεων, άνοιξε ξανά τα γραφεία της σε...

ΕΛΤΑ: Έφτασαν τα πρώτα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη 

  «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» σας προτρέπουν για 31η συνεχόμενη χρονιά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που φέτος διαθέτουν περισσότερα κόκκινα γραμματοκιβώτια στο δίκτυό τους...

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός G Cloud του δημοσίου – Οι ανάδοχοι των έργων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ο ΟΤΕ είναι προσωρινός ανάδοχος του δεύτερου τμήματος του έργου εκσυγχρονισμού του G Cloud στο δημόσιο. Στο πρώτο τμήμα προσωρινός...