33 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλη ταλαιπωρία- «Παραλύουν» την Πέμπτη οι μεταφορές στην χώρα

Ακινητοποιημένα αεροπλάνα, πλοία  και μέσα σταθερής τροχιάς

Τριήμερο … ταλαιπωρίας ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 για όσους έχουν σχεδιάσει ταξίδι με αεροπλάνο. Την Πέμπτη τραβούν χειρόφρενο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος ενώ ανατροπές θα υπάρξουν και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Ειδικότερα τα αεροπλάνα θα παραμείνουν καθηλωμένα χωρίς να εκτελεστεί καμία πτήση από και προς ελληνικούς αερολιμένες την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.  Αιτία η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν:

 • οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και
 • οι ηλεκτρονικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
 • Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ αντιδρούν  στο νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο συζητείται στη Βουλή και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

Προβλήματα όμως στις πτήσεις, με τροποποιήσεις και ακυρώσεις, θα σημειωθούν και σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι δε θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Και αυτό λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Καθυστερήσεις  στις πτήσεις  θα υπάρξουν και αμέσως μετά, κατά το 6ωρο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Αυτή τη φορά αιτία  η στάση εργασίας των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ.

Επίσης, και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 4ωρη στάση  εργασίας,  από 10:00 εως 14:00. πραγματοποιούν και οι Πτυχιούχοι  Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ (AFISO).

Λόγω των παραπάνω απεργιακών κινητοποιήσεων τόσο η AEGEAN και η Olympic Air έχουν ήδη ανακοινώσει  ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων τους.  Σε τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων προχωρά και η SKY Express.

Ακινητοποιούνται οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αττική την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ.

Διεκδικούν:

 • ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρείας.
 • Επίσης ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Mε διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφερόμενη στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά την πανδημία τονίζει ότι:

 • από την πρώτη στιγμή γίνεται απολύμανση στους χώρους εργασίας και τους συρμούς
 • έχει συνάψει σύβαση με εταιρεία για τεστ σε εργαζόμενους η οποία έχει ήδη υλοποιήσει 800 τεστ.
 • Μάλιστα αναφέρουν ότι κάθε εργαζόμενος θερμομετριέται  καθημερινά πριν την έναρξη της εργασίας του.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε για την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι «στους ναυτεργάτες είναι σε εξέλιξη η κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες:

 • χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,
 • κοινωνική ασφάλιση,
 • συνδικαλιστικά δικαιώματα»

Παράλληλα προσθέτει ότι «συνεχίζεται:

 • ο εγκλωβισμός και ο μη επαναπατρισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία,
 • οι μαζικές απολύσεις στα επιβατηγά και
 • καμία ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων».

Η ΠΕΜΕΝ καλεί όλους του ναυτικούς να συμμετέχουν με μαχητικότητα στους καταπέλτες των πλοίων και στην περιφρούρηση της απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...

Η Trend Micro συνεργάζεται με την INTERPOL για την εξάρθρωση επιχείρησης phishing

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει ότι η στενή συνεργασία της με την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστή ως INTERPOL,...

Η Nexi Ελλάδος διακρίνεται στα ΔΕΗ BITE Awards 2023 με το Nexi SoftPOS

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, διακρίθηκε στα ΔΕΗ ΒΙΤΕ Awards και στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» με...

Απλά Ψηφιακά: Η πορεία και τα επόμενα πλάνα της Klarna (Ηλ. Πίτσαβος), η Nova και η Vodafone

Tην πορεία της Klarna στην Ελλάδα, το πρώτο έτος δραστηριοποίησής της στην εγχώρια αγορά, αλλά και τα σχέδιά της για την συνέχεια, ανέλυσε στον...

Προς Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κοιτούν οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς υπολογιστών

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Στις πωλήσεις υπολογιστών προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης στον δρόμο προς την...