«Μαζί γνωρίζουμε τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς» από την Πλ. Βικτωρίας στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων

- Advertisement -

Μία εκδήλωση που θα μας φέρει πιο κοντά στα μέσα σταθερής τροχιάς και την ιστορία τους πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Ο Σύλλογος των Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ), το Victoria Square Project (VSP) και η Κίνηση Κατοίκων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας διοργανώνουν στο χώρο του VSP στην πλατεία Βικτωρίας μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ιστορία του «Απ’ Αθηνών εις Πειραιά Σιδηροδρόμου».

Η εκδήλωση «Μαζί γνωρίζουμε τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος αρ. 13 στο χώρο του VSP στην πλατεία Βικτωρίας.
Μετά από μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του «Απ’ Αθηνών εις Πειραιά Σιδηροδρόμου», πριν και μετά την ηλεκτροκίνησή του και την επέκταση του μέχρι την Κηφισιά, αυτόν που είναι γνωστός σε όλους μας ως «Ηλεκτρικός», καθώς και για την ιστορία του Σταθμού της «Βικτώριας» και με τη συνοδεία σπάνιων διαφανειών.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στο Σταθμό του Πειραιά. Οι παραβρισκόμενοι θα πάρουν τον «Ηλεκτρικό» από τον παρακείμενο Σταθμό «Βικτώρια» για να μεταβούν στο Σταθμό του Πειραιά, όπου βρίσκεται το «Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων», στο οποίο θα τους υποδεχθεί ο διευθυντής του, Μανώλης Φωτόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη-ξεναγού.

Σημειώνεται ότι στην 3η γραμμή του σταθμού του Πειραιά, ειδικά για την εκδήλωσή, θα έχει μεταφερθεί ένας παλιός ξύλινος συρμός του «Ηλεκτρικού» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1904.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...