12.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Μ. Τσαμάζ: «Στον ΟΤΕ είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις όποιες προκλήσεις»

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Αυξημένο ανταγωνισμό προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι το ενεργειακό κόστος δεν μετακυλίστηκε στους συνδρομητές του Οργανισμού, κάτι που θα επιδιώξει να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο οικονομικό έτος.

Ο κ. Τσαμάζ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΟΤΕ παρά την γενικότερη αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2022 στους αναλυτές.

«Έχουμε το σπίτι μας σε τάξη και παρότι το ευρύτερο περιβάλλον δεν επιτρέπει προβλέψεις είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις όποιες προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ο ΟΤΕ είχε ένα καλό β’ τρίμηνο παρά το δύσκολο περιβάλλον.

Αυξημένος ανταγωνισμός

Μάλιστα προέβλεψε ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί στο δεύτερο μισό του έτους ωστόσο χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τον διπλασιασμό των ταχυτήτων που βοήθησε στην καλύτερη ικανοποίηση των πελατών. Ήδη 600 χιλιάδες συνδρομητές έχουν γίνει upgraded.

Όπως υποστήριξε, οι κινήσεις σε αυτό το τρίμηνο είναι για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του ανταγωνισμού στη σταθερή. «Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ ο διπλασιασμός ταχυτήτων που έγινε, γιατί έχει αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ήταν μακροπρόθεσμη στρατηγική», είπε με νόημα.

Σχετικά με το ενεργειακό κόστος είπε ότι είδαμε τα χειρότερα στο α’ μισό τους έτους, ωστόσο το κόστος δεν μετακυλίστηκε στους πελάτες, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει ούτε το δεύτερο εξάμηνο, καθώς τα συμβόλαια του ΟΤΕ ισχύουν μέχρι το 2023. «Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από την αγορά» είπε χαρακτηριστικά.

Συνδρομητική τηλεόραση

Αναφερόμενος στην συνδρομητική τηλεόραση, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός που θα έρθει στο Cosmote TV με τη νέα σαιζόν, αλλά και το premium περιεχόμενο αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα. Για το λόγο αυτό στον ΟΤΕ περιμένουν αύξηση της συνδρομητικής βάσης της Cosmote TV, η οποία ήδη επέφερε διψήφιο αριθμό άυξησης στα έσοδα από την συνδρομητική.

Παράλληλα έως το τέλος του χρόνου η κάλυψη 5G θα φτάσει το 80%, ενώ αναμένονται και αυξημένα έσοδα από την περιαγωγή.

Για το δίκτυο οπτικών ινών, ο κ. Τσαμάζ επανέλαβε ότι στόχος είναι στο τέλος του 2022 να φτάσει το 1 εκατ. συνδέσεις, ενώ υποστηριξε ότι αυτή τη στιγμή έχουν μερίδιο 78% στις συνδέσεις FTTH.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Mελέτη μοτίβων κυκλοφορίας από Nissan -πανεπιστήμιο Vanderbilt και TDOT στις Η.Π.Α

H Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Vanderbilt και το TDOT στις Η.Π.Α., διεξάγουν μελέτη μοτίβων κυκλοφορίας με στόχο την προώθηση της κινητικότητας του...

Ολυμπία Οδός: «Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας» στο σύμπλεγμα των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη...

Η Vodafone καλωσόρισε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών ΑΕΙ

Συμμετέχοντας στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας H Vodafone Ελλάδας, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής διαδικτυακών εκδηλώσεων, άνοιξε ξανά τα γραφεία της σε...

ΕΛΤΑ: Έφτασαν τα πρώτα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη 

  «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» σας προτρέπουν για 31η συνεχόμενη χρονιά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που φέτος διαθέτουν περισσότερα κόκκινα γραμματοκιβώτια στο δίκτυό τους...

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός G Cloud του δημοσίου – Οι ανάδοχοι των έργων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ο ΟΤΕ είναι προσωρινός ανάδοχος του δεύτερου τμήματος του έργου εκσυγχρονισμού του G Cloud στο δημόσιο. Στο πρώτο τμήμα προσωρινός...