11.8 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

LG Energy Solution – Honda: Ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στο Οχάιο

 

  • Τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι συναντούν παγκόσμια στελέχη της Honda και της LGES σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση
  • Νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες δίνουν μία πρώτη γεύση από τη νέα εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών EV, με μια αρχική επένδυση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων να προβλέπεται να φτάσει συνολικά τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Η κατασκευή θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, ώστε η εγκατάσταση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 για να υποστηρίξει την έναρξη της μαζικής παραγωγής περί τα τέλη του 2025.
  • Η εγκατάσταση θα καταλαμβάνει επιφάνεια άνω των 185.800 τετραγωνικών μέτρων και οι μπαταρίες EV που θα κατασκευάζονται εκεί θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της που θα πωλούνται στη Β. Αμερική.

Η Honda και η LG Energy Solution (LGES, KRX: 373220) πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV των δύο εταιρειών, εμβαδού άνω των 185.800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.

Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισεκ. δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, με τη συνολική τους επένδυση να προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισεκ. δολάρια.

Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια για τη δημιουργία 2.200 θέσεων εργασίας και στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh.

Mπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής

Η κοινοπραξία θα παρέχει μπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη του σχεδίου της Honda να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (EV) στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd., ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων της LG Energy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine, ο αντικυβερνήτης Jon Husted, άλλα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας.

Κατά την τελετή, οι επικεφαλής της νέας κοινοπραξίας, ο CEO Robert H. Lee και ο COO Rick Riggle παρουσίασαν μία σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες των νέων εγκαταστάσεων, που θα βρίσκονται περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Columbus.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ δύο μεγάλες εταιρείες, τη Honda και την LG Energy Solution, οι οποίες έχουν μακρά και περήφανη ιστορία επιτυχίας. Η LG Energy Solution είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών παγκοσμίως και επενδύει επιθετικά για να καλύψει τη ζήτηση στην ηλεκτροκίνηση.

Tεράστιος μετασχηματισμός προς την κατεύθυνση της αειφορίας

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Honda, έναν ηγέτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με φήμη για την ποιότητα και την αξιοπιστία» δήλωσε ο Lee. «Αν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κοινοπραξία μας θα είναι η πιο επιτυχημένη μονάδα μπαταριών στον κόσμο και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον τεράστιο μετασχηματισμό προς την κατεύθυνση της αειφορίας.»

«Έχουμε μιλήσει πολύ για τη συνεργασία μεταξύ της Honda και της LG Energy Solution, αλλά οι κοινότητες του νότιου Οχάιο είναι επίσης μέρος αυτού του εγχειρήματος, και το βλέπουμε όχι τόσο ως ένα κοινό εγχείρημα, αλλά ως μια τριπλή κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών μας και της κοινότητας» δήλωσε ο Riggle. «Μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες και προοπτικές όσον αφορά τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με το νέο μας εργατικό δυναμικό και αυτό το πνεύμα ομαδικής εργασίας θα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας.»

Η κοινή εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2023

Η τοποθεσία της κοινοπραξίας μεταξύ Honda και LGES ανακοινώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 και η κοινή εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2023. Στόχος του εργοστασίου είναι να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου pouch μέχρι το τέλος του 2025, οι οποίες θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια αυτοκινήτων της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.

Η Honda ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει αρκετά από τα υπάρχοντα εργοστάσια οχημάτων και κινητήριων μονάδων στο Οχάιο για την παραγωγή* ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας.

Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων Honda στη Βόρεια Αμερική το 2026, βασισμένων στη νέα αρχιτεκτονική Honda e:Architecture.

Ουδετερότητα του άνθρακα για όλα τα προϊόντα

Στο πλαίσιο του στόχου της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050, η Honda έχει ως όραμα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040.

Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών που έχει δημιουργήσει, η LG Energy Solution υλοποιεί την πρωτοβουλία της να επισπεύσει την παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ετήσια παραγωγική της ικανότητα των 200 GWh να αυξάνεται περαιτέρω σε 300 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της στον τομέα Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) και τη λειτουργική τεχνογνωσία της, η LGES είναι αφοσιωμένη στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων ενέργειας για τους πελάτες της, προωθώντας έτσι τις αξίες των πελατών και ενισχύοντας τις συλλογικές πρωτοβουλίες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Απονομή υποτροφιών Cosmote αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTEσυνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα...

Η Revolut κυκλοφορεί τα RevPoints στην Ελλάδα, το πρώτο της πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία των «RevPoints», ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σε πόντους....

33η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος OKTABIT & χριστουγεννιάτικο παζάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H ΟΚΤΑΒΙΤ για ακόμα μια χρονιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει 2 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και με χαρά προσκαλεί τους συνεργάτες της...

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EIT Jumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50...

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη έρμαιο των χάκερ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

Το 14% των εταιρειών στην Ευρώπη έχει βιώσει περιστατικά στον κυβερνοχώρο λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κατασκευαστικός κλάδος ήρθε...