18 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Εφαρμογές ΑΙ για ελληνικές επιχειρήσεις από τη WITSIDE

Τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence – ΑΙ) αξιοποιεί σε σειρά από εφαρμογές για επιχειρήσεις και οργανισμούς η WITSIDE, μiα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η WITSIDE προσφέρει λύσεις στους κλάδους βιομηχανίας, εμπορίου, λιανικής, τουρισμού και υγείας που βοηθάνε τους οργανισμούς βελτιώσουν τις διαδικασίες τους, να προγραμματίσουν τις ενέργειές τους και να αξιοποιήσουν καλύτερα τους πόρους που διαθέτουν.

«Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της δράσης μας. . Έχουμε την χαρά να εφαρμόζουμε την ΑΙ σε ορισμένες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δίνοντας, λύσεις σε κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες. Με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και τη βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας μας αξιοποιούμε τα κορυφαία επιτεύγματα της επιστήμης των δεδομένων για στηρίζουμε τα σχέδια των συνεργατών μας για το μέλλον», ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, κατά τη διάρκεια σχετικής διαδικτυακής παρουσίασης ενδεικτικών εφαρμογών ΑΙ που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Οι ενδεικτικές λύσεις βασισμένες στο ΑΙ που παρουσιάστηκαν από τη WITSIDE ήταν:

Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE

Αναπλήρωση αποθεμάτων

Η συγκεκριμένη λύση συνδυάζει δεδομένα πωλήσεων, αποθεμάτων, προωθητικών ενεργειών καθώς και συγκεκριμένα συμβάντα (κινητές εορτές, αργίες, νέες συνεργασίες, κτλ.), για να προβλέψει με ακρίβεια τη ζήτηση τόσο σε επίπεδο κεντρικών αποθηκών όσο και σε επίπεδο καταστημάτων. Με βάση τις προβλέψεις αυτές η λύση δημιουργεί αυτοματοποιημένες προτάσεις παραγγελίας από τα καταστήματα προς την κεντρική αποθήκη και από την κεντρική αποθήκη προς τους προμηθευτές.  Τα οφέλη της λύσης είναι στη βελτίωση παραγωγικότητας, διαθεσιμότητας αποθεμάτων τόσο σε κεντρική αποθήκη όσο και στα ράφια των καταστημάτων, η οποία αναμένεται να αντικατοπτριστεί και στο τζίρο.

Διάγνωση καρκίνου

Η διάγνωση των καρκινικών κυττάρων πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα με τη χρήση μικροσκοπίων από ειδικούς ιατρούς. Αυτό έχει ως συνέπεια, το αποτέλεσμα των εξετάσεων και η ακολουθούμενη θεραπεία, να καθορίζονται από την κρίση κάποιου ειδικού. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείταιχαμηλή παραγωγικότητα από πλευράς των εργαστηρίων και περιπτώσεις λανθασμένων διαγνώσεων.

Αξιοποιήσαμε προεκπαιδευμένους αλγόριθμους ΑΙ και αναπτύξαμε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους ιατρούς να προβαίνουν σε ταχύτατες και έγκυρες διαγνώσεις με ποσοστά ακρίβιεας που φθάνουν στο 98,2% για τον καρκίνο του προστάτη και στο 95% για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, με προσιτό κόστος κτήσης και λειτουργίας για τα διαγνωστικά εργαστήρια ανά την Ελλαδα.

Διαχείριση τουριστικών ροών

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού είναι ο προγραμματισμός της επάρκειας εργαζομένων (μόνιμων και εποχιακών) στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, με βάση τον εκτιμώμενο αριθμό επισκεπτών. Με τη βοήθεια στατιστικών μοντέλων και αλγορίθμων AΙ και μέσω της αξιοποίησης ιστορικών δεδομένων αφίξεων στα κοντινά αεροδρόμια και ξενοδοχεία και επισκέψεων σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, η λύση μας προβλέπει την επισκεψιμότητα ανά σημείο ενδιαφέροντος και επιτρέπουμε στους ενδιαφερόμενους φορείς να αξιοποιούν τους ανθρώπους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (αριθμός εργαζόμενων, βάρδιες, ρεπό, κτλ.) με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και εμπειρία των επισκεπτών.

«Η μεθοδολογία της WITSIDE εστιάζει όχι μόνο στη λειτουργικότητα των λύσεων μας αλλά και στη χρήση, υιοθέτηση και αξιοποίηση τους από τους τελικούς χρήστες, Το πραγματικό όφελος του ΑΙ βρίσκεται στην αξιοποίηση των λύσεων που αναπτύσσουμε και παραδίδουμε στους πελάτες μας, γι’ αυτό και πολλές δράσεις μας στοχεύουν προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics της WITSIDE.

Η WITSIDE είναι εταιρεία Analytics που εστιάζει τη δράση της στην άντληση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων. Αποστολή της είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες λύσεις.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...

Περισσότερα από 74 εκατ.δολ. θα κόστιζε στην Ελλάδα μια μέρα χωρίς Internet

  γράφει η Nατάσα Φραγκούλη   Απόλυτα εξαρτημένη από το παγκόσμιο Διαδίκτυο είναι πλέον όχι μόνο η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η οικονομία κάθε χώρας....

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...