20.3 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Εφαρμογές ΑΙ για ελληνικές επιχειρήσεις από τη WITSIDE

Τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence – ΑΙ) αξιοποιεί σε σειρά από εφαρμογές για επιχειρήσεις και οργανισμούς η WITSIDE, μiα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η WITSIDE προσφέρει λύσεις στους κλάδους βιομηχανίας, εμπορίου, λιανικής, τουρισμού και υγείας που βοηθάνε τους οργανισμούς βελτιώσουν τις διαδικασίες τους, να προγραμματίσουν τις ενέργειές τους και να αξιοποιήσουν καλύτερα τους πόρους που διαθέτουν.

«Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της δράσης μας. . Έχουμε την χαρά να εφαρμόζουμε την ΑΙ σε ορισμένες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δίνοντας, λύσεις σε κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες. Με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και τη βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας μας αξιοποιούμε τα κορυφαία επιτεύγματα της επιστήμης των δεδομένων για στηρίζουμε τα σχέδια των συνεργατών μας για το μέλλον», ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, κατά τη διάρκεια σχετικής διαδικτυακής παρουσίασης ενδεικτικών εφαρμογών ΑΙ που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Οι ενδεικτικές λύσεις βασισμένες στο ΑΙ που παρουσιάστηκαν από τη WITSIDE ήταν:

Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE

Αναπλήρωση αποθεμάτων

Η συγκεκριμένη λύση συνδυάζει δεδομένα πωλήσεων, αποθεμάτων, προωθητικών ενεργειών καθώς και συγκεκριμένα συμβάντα (κινητές εορτές, αργίες, νέες συνεργασίες, κτλ.), για να προβλέψει με ακρίβεια τη ζήτηση τόσο σε επίπεδο κεντρικών αποθηκών όσο και σε επίπεδο καταστημάτων. Με βάση τις προβλέψεις αυτές η λύση δημιουργεί αυτοματοποιημένες προτάσεις παραγγελίας από τα καταστήματα προς την κεντρική αποθήκη και από την κεντρική αποθήκη προς τους προμηθευτές.  Τα οφέλη της λύσης είναι στη βελτίωση παραγωγικότητας, διαθεσιμότητας αποθεμάτων τόσο σε κεντρική αποθήκη όσο και στα ράφια των καταστημάτων, η οποία αναμένεται να αντικατοπτριστεί και στο τζίρο.

Διάγνωση καρκίνου

Η διάγνωση των καρκινικών κυττάρων πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα με τη χρήση μικροσκοπίων από ειδικούς ιατρούς. Αυτό έχει ως συνέπεια, το αποτέλεσμα των εξετάσεων και η ακολουθούμενη θεραπεία, να καθορίζονται από την κρίση κάποιου ειδικού. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείταιχαμηλή παραγωγικότητα από πλευράς των εργαστηρίων και περιπτώσεις λανθασμένων διαγνώσεων.

Αξιοποιήσαμε προεκπαιδευμένους αλγόριθμους ΑΙ και αναπτύξαμε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους ιατρούς να προβαίνουν σε ταχύτατες και έγκυρες διαγνώσεις με ποσοστά ακρίβιεας που φθάνουν στο 98,2% για τον καρκίνο του προστάτη και στο 95% για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, με προσιτό κόστος κτήσης και λειτουργίας για τα διαγνωστικά εργαστήρια ανά την Ελλαδα.

Διαχείριση τουριστικών ροών

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού είναι ο προγραμματισμός της επάρκειας εργαζομένων (μόνιμων και εποχιακών) στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, με βάση τον εκτιμώμενο αριθμό επισκεπτών. Με τη βοήθεια στατιστικών μοντέλων και αλγορίθμων AΙ και μέσω της αξιοποίησης ιστορικών δεδομένων αφίξεων στα κοντινά αεροδρόμια και ξενοδοχεία και επισκέψεων σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, η λύση μας προβλέπει την επισκεψιμότητα ανά σημείο ενδιαφέροντος και επιτρέπουμε στους ενδιαφερόμενους φορείς να αξιοποιούν τους ανθρώπους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (αριθμός εργαζόμενων, βάρδιες, ρεπό, κτλ.) με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και εμπειρία των επισκεπτών.

«Η μεθοδολογία της WITSIDE εστιάζει όχι μόνο στη λειτουργικότητα των λύσεων μας αλλά και στη χρήση, υιοθέτηση και αξιοποίηση τους από τους τελικούς χρήστες, Το πραγματικό όφελος του ΑΙ βρίσκεται στην αξιοποίηση των λύσεων που αναπτύσσουμε και παραδίδουμε στους πελάτες μας, γι’ αυτό και πολλές δράσεις μας στοχεύουν προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics της WITSIDE.

Η WITSIDE είναι εταιρεία Analytics που εστιάζει τη δράση της στην άντληση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων. Αποστολή της είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες λύσεις.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Siemens λανσάρει το Connect Box, μια έξυπνη λύση IoT για τη διαχείριση κτηρίων

Ο τομέας Smart Infrastructure της Siemens παρουσίασε το Connect Box, μία ανοικτή και εύχρηστη λύση Internet of Things (IoT) που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση μικρών...

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα διεκδικούν το λιμάνι του Βόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή...

Δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA: «Last Seen Alive»!

Ο Απρίλιος έρχεται με δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA! Αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου (22:00) οι συνδρομητές θα απολαύσουν στο Novacinema1...

5G Ventures: Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός επενδύει στην EdgeQ

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Ταμείου Φαιστός (series B financing round), μαζί με επενδυτικά κεφάλαια κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην εταιρεία...

Intrakat: Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ»

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ). Το τίμημα που θα καταβάλει η...