21.3 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Lancom: Νέες επενδύσεις και εξαγορές στο προσκήνιο – Ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Σε ανοιχτή γραμμή με πάνω από 30 διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θέλουν να βρουν πρόσβαση μέσω της Ελλάδας βρίσκεται η Lancom, ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών cloud και Data Center. Η εταιρεία ετοιμάζει νέα επένδυση στην Κρήτη ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγορών άλλων εταιρειών.

Έτοιμη για εξαγορές αλλά και νέες επενδύσεις δηλώνει η διοίκηση της Lancom, της ταχέως αναπτυσσόμενης ελληνικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών cloud και Data Center.

Η ελληνική εταιρεία έχοντας επενδύσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα και με τζίρο πάνω από 3 εκατ. ευρώ δημιούργησε ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (60 χλμ. στην Θεσσαλονίκη και 330 χλμ. στην Αθήνα), παρέχει στους πελάτες της υψηλές ταχύτητες που ξεπερνά τα 10 Gbps και ξεκινά νέα επένδυση στην Κρήτη για τη δημιουργία ενός ακόμα data center το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει διαβαλκανική πύλη, όπως έχει εξελιχθεί αυτό της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα υποσχέθηκε και νέες επενδύσεις,  αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και νέων data centers.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Νώλης απαντώντας σε ερώτηση για πιθανά σχέδια εισόδου στο Χρηματιστήριο υποστήριξε ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η σωστή για μία εταιρεία με το συγκεκριμένο αντικείμενο να απευθυνθεί στο χρηματιστήριο για άντληση κεφαλαίων. «Υπάρχουν και άλλοι τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ωστόσο  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο  γίνει τέτοια κίνηση αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα έργα του Δημοσίου

Όπως ανέφερε ο κ. Νώλης αναφερόμενος στο δίκτυο οπτικών ινών η εταιρεία παρέδωσε σύνδεση με εύρος ταχύτητας 10 gbit ήδη από το 2009 στην HELEXPκαι 40 gbit στην ΕΥΑΘ.

Πλέον η εταιρεία κάνει focus στα έργα του Δημοσίου. Μάλιστα πρόσφατα πήραν έργο στο πλαίσιο των Smart Cities για το ανοικτό εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. «Απευθυνόμαστε κατά βούληση στο δημόσιο. Μέσα στο έτος θα ανακοινωθεί ένα ακόμη έργο που διεκδικούμε στο δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική εταιρεία παρέχει υπηρεσίες:

  1. Cloud. Αποτελεί την πρώτη εταιρεία που έφερε στην χώρα μας το μοντέλο του cloud as a service
  2. Data centers
  3. Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Με πελατολόγιο πάνω από 1.200 εταιρείες, ανάμεσά τους η Euromedica, η HELEXPO, η ΕΥΑΘ κ.λπ. ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Νώλης τονίζει ότι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν  οποιαδήποτε ανάγκη κάθε τηλεπικοινωνιακού παρόχου, που θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2009 από την Θεσσαλονίκη  με την δημιουργία του πρώτου data center στο κέντρο της πόλης, από όπου περνάνε οι οπτικές ίνες. «Πιστεύουμε στη δυναμική αυτής της πόλης και στη στρατηγική της τοποθεσία. Οι επενδύσεις τεχνολογικών πολυεθνικών το απέδειξαν στην πορεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νώλης.

Το 2014 υλοποιούν άνοιγμα στην Αθήνα όπου φτιάχνουν τα γραφεία τους στο  Μαρούσι και νέο data center, απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ.

Φέτος ήταν ακόμα μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του Balkan Gate Thessaloniki, το μελλοντικό hub των τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια.

Η νέα επένδυση

Μάλιστα αποκάλυψαν και νέα επένδυση  για την υλοποίηση νέου data center στην Κρήτη ουσιαστικά δημιουργώντας τη Νότια τηλεπικοινωνιακή πύλη των Βαλκανίων για σύνδεση με Μέση Ανατολή. Όπως τόνισε ο κ. Νώλης αυτή η σύνδεση στην καλύτερη περίπτωση γινόταν μέσω Ιταλίας και στη χειρότερη μέσω Μασσαλίας. Όραμα τους είναι η Ελλάδα να γίνει τηλεπικοινωνιακός δίαυλος για ΝΑ Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις τους στην Ελλάδα ο κ. Νώλης τόνισε ότι υπάρχει θερμή υποδοχή από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ήδη έχουν συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με παρόχους, όπως η ΕΧΑ Infrastractures, με εκτεταμένο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μάλιστα το Balkan Gate στη Θεσσαλονίκη το έχουν επιλέξει πελάτες όπως η Grid Telecom, η Islalink, η Vestitel  κ.λπ.

Ο ανταγωνισμός

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις επενδύσεις σε data centers που έχουν εξαγγελθεί και υλοποιούνται στην χώρα μας από εταιρείες όπως η Microsoft ο κ.. Νώλης τόνισε ότι η Lamcom καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες των πελατών: και cloud services, και data centers και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. «Οι επενδύσεις των πολυεθνικών λειτουργούν υποστηρικτικά γιατί δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι έχουν πλάνα και για επέκταση στα κοντινά Βαλκάνια, όταν εξαντλήσουν τα επενδυτικά τους πλάνα για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και θέλουμε να εξαντλήσουμε τις ευκαιρίες εδώ. Και μετά θα δούμε τα κοντινότερα Βαλκάνια όπου έχουμε χτίσει στρατηγικές συνεργασίες για να έχουμε και εκεί παρουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...

Η Nova αποτίει φόρο τιμής στη Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll, Tina Turner

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου και τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική εικόνα του Rock n Roll,...

Απλά Ψηφιακά 98: Η Grandmama (Βίκυ Κλήμη) που συνδυάζει επιχειρηματικότητα και κοινωνική προσφορά, οι ψηφιακές πληρωμές και οι εξαγορές στην πληροφορική

Τον επιτυχημένο συνδυασμό της επιχειρηματικότητας με την κοινωνική προσφορά, αλλά και τα επόμενα βήματα του Grandmama ανέλυσε στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου...