19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΚτΠ: Προχωρά η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τις φυλακές

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Η Κοινοπραξία OTS Α.Ε. – Netcompany – Intrasoft επελέγη ανάδοχος από την Κοινωνία της Πληροφορίας για το έργο της αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των φυλακών.

Το έργο «Αναβάθμιση και υπηρεσίες συντήρησης του πληροφοριακού συστήματος: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης» αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλα τα στάδια, από τη μεταφορά έως και τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου κρατουμένου.

Η κοινοπραξία θα αναλάβει τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου κρατουμένου, την αναβάθμιση του υποσυστήματος Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων με την ενσωμάτωση σύγχρονων πρακτικών παρακολούθησης στόλου και άλλες σημαντικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν τις φυλακές και το σύστημα κράτησης.

Βασικός σκοπός του παρόντος έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος με κύρια επιδίωξη την αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργικότητάς του, την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με τρίτους Φορείς και την αναδιοργάνωση των υποδομών του εξασφαλίζοντας  διαθεσιμότητα πόρων σε ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας. Επιπρόσθετα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του μέσω υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης προς όφελος των φορέων λειτουργίας του και των άμεσα ωφελούμενων.

Οι στόχοι του συγκεκριμένου έργου είναι:

  • Επαύξηση λειτουργικότητας – εκσυγχρονισμός ΟΠΣ: το σύστημα εκσυγχρονίζεται και διευρύνεται ο αριθμός των επιχειρησιακών ροών που ψηφιοποιούνται μεταξύ της ΓΓ και των καταστημάτων κράτησης μέσω επιπλέον παρεμβάσεων όπως, η ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων μεταξύ των Φορέων Λειτουργίας και τρίτων συστημάτων, η διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών, η διεύρυνση του υποσυστήματος προγραμματισμού ραντεβού. Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του υποσυστήματος διαχείρισης ΑΔ ενσωματώνεται σε αυτό υποσύστημα διαχείρισης Μισθοδοσίας καλύπτοντας τις ανάγκες των ΚΚ και της ΓΓ ως ενιαίου μητρώου υπαλλήλων/ μισθοδοτούμενων. Αναβαθμίζεται το υποσύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων με την ενσωμάτωση σύγχρονων πρακτικών παρακολούθησης στόλου. Τέλος, δημιουργείται ψηφιακός φάκελος κρατουμένου με προσβάσεις από εξουσιοδοτημένους Φορείς.
  • Ενίσχυση διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα: διευρύνεται ο αριθμός των τρίτων συστημάτων που θα διαλειτουργούν με το ΟΠΣ. Προβλέπεται η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Αστυνομία, το ΟΣΔΔΥΠΠ (Α’ και Β’ Φάση), το ΟΠΣ της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κα.
  • Μετάβαση του ΟΠΣ στο GCloud της ΓΓΠΣΔΔ: προβλέπεται η μεταφορά του παραγωγικού περιβάλλοντος του έργου στο Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος της Δημόσιας Διοίκησης (Gcloud) της ΓΓΠΣΔΔ.
  • Υπηρεσίες Συντήρησης / υποστήριξης: στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, συντήρησης των εφαρμογών/ έτοιμου λογισμικού της κύριας υποδομής και του περιφερειακού εξοπλισμού και των χρηστών των ΚΚ. Στόχος η αδιάλειπτη λειτουργία των υφιστάμενων εφαρμογών και υποδομών από την έναρξη της σχετικής σύμβασης (day one).
  • Παράλληλα, ενισχύεται η χρήση των εφαρμογών ΤΠΕ στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ηλεκτρονικής ένταξης, του ηλεκτρονικού πολιτισμού και της ηλεκτρονικής υγείας.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...