19.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΚτΠ: Παραδίδονται το 2024 δεκαπέντε σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

 • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

«Γκάζι» πατάει η Κοινωνία της Πληροφορίας για την ολοκλήρωση των εκατοντάδων έργων που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει και μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το 2024 θα ολοκληρωθούν 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού  70.67 εκατ. ευρώ  από τα οποία τα 15 έργα είναι χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.  Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το 2023 η ΚτΠ ολοκλήρωσε 39 έργα συνολικού προϋπολογισμού 70,71 εκατ. ευρώ.

Σημάδι αισιοδοξίας

Η ολοκλήρωση και παράδοση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί σημάδι αισιοδοξίας ότι η χώρα μας αλλά και ο κλάδος ict θα ανταποκριθεί στο  «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα που έχουν τα έργα ώστε να μην χαθούν πολύτιμα κονδύλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

«Ο στόχος μας είναι έως το 2027 να έχουμε ψηφιοποιήσει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.  Αυτή είναι και η μεγάλη μας πρόκληση τα επόμενα χρόνια. Να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα ψηφιακά έργα που έχουν ήδη προκηρυχθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας σε καταλυτικούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας έγκαιρα και αποτελεσματικά» είπε μιλώντας στο euro2day.gr ο Σταύρος Ασθενίδης ,  διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ.  Μάλιστα επεσήμανε ότι «επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τα διευρυμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας παρέχονται ώστε να μετασχηματίσουμε πλήρως την εμπειρία του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο».

Τα έργα που θα παραδοθούν το 2024

Μέσα στο έτος η ΚτΠ θα παραδώσει τα εξής έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης:

 • Την προαίρεση του έργου «Επέκτασης του συστήματος δημιουργίας και διαχείρισης ραντεβού καθώς και εκτέλεσης εμβολιασμών στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19». Το έργο με προϋπολογισμό 3,59 εκατ. ευρώ αναμένεται να παραδοθεί στις 22/8/2024.
 • Την ψηφιοποίηση των φακέλων δανείων με προϋπολογισμό 3,247 εκατ. ευρώ και ημερομηνία παράδοσης 1/5/2024.
 • 12 έργα που αφορούν στην Διαλειτουργικότητα του E-GOV και συγκεκριμένα «Ανάπτυξη υπηρεσιών διαδικτύου  (WEB SERVICES) για την επίτευξη της διαλειτουργικότητας  μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης» συνολικού προϋπολογισμού 2,79 εκατ. ευρώ.
 • Την ανάπτυξη Μητρώων και ψηφιακών υπηρεσιών για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 2,485 εκατ. ευρώ και ημερομηνία παράδοσης 10/7/2024.

Παράλληλα τον 11ο του 2024 η ΚτΠ θα παραδώσει την αναβάθμιση του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας) προϋπολογισμού 5,48 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΕΣΠΑ 2021-2027. Λίγο πριν την εκπνοή του έτους θα παραδώσει και την επέκταση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού 2,186 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο από τα ίδια προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ο τομέας της δικαιοσύνης

Στον τομέα της δικαιοσύνης μέσα στον Αύγουστο θα παραδοθεί το μεγάλο έργο της Τηλεδίκης  που αφορά το Ηλεκτρονικό Πινάκιο και συγκεκριμένα  το έργο «Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων» προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση και αυτού του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Λίγο αργότερα στις 27/9/2024 αναμένεται να παραδοθεί άλλο ένα σημαντικό έργο του ΕΣΠΑ από τον τομέα της δικαιοσύνης που αφορά στις «Αλληλεπιδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης πόρων, δομών και δεδομένων προδικασίας – on line ενημέρωση φορέων δικηγόρων -πολιτών» με προϋπολογισμό 4,657 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί το έργο «εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών και Ανάπτυξη Υποδομής Διαδικτυακής Πύλης»  με προϋπολογισμό 11,943 εκατ. ευρώ.

Μέσα στο μήνα θα παραδοθεί και το έργο «Εξοπλισμός – ενίσχυση της Εθνικής Ικανότητας μέσω της προμήθειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων από το Λιμενικό Σώμα- ΕΛ.ΑΚΤ με προϋπολογισμό 3, 569 εκατ. ευρώ και με χρρηματοδότηση αο τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε αφορά τον Μετασχηματισμό Διαδικασιών Προξενικών Υπηρεσιών   με προϋπολογισμό 4,699 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ 2014-2020 – ΕΠΑ 2021-2025

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2023

Ιδιαίτερα παραγωγικό για την Κοινωνία της Πληροφορίας ήταν και το 2023 όπου παραδόθηκαν 39 έργα συνολικού προϋπολογισμού 70,71 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα εξής:

 • “Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών, Ψηφιοποίηση Αρχείου και Ενοποιημένες Υπηρεσίες Διαλειτουργικότητας Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)” προϋπολογισμού 3.121.001,25€.
 • “Εκπόνηση Επιχειρησιακών Μελετών Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΟΠΣΥΔΔ) με προϋπολογισμό 3.294.556,00€.
 • Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης προϋπολογισμού 4.994.559,33€.
 • Υπηρεσίες Συντήρησης, Υποστήριξης, και Αναβάθμισης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) Μετανάστευσης, προϋπολογισμού 2.473.800€.
 • “Προμήθεια Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης (Enterprise Agreement) με προϋπολογισμό 28.430.694,17€ και η προαίρεσή του 6.124.353,79€.
 • Υπηρεσίες Επέκτασης του συστήματος δημιουργίας και διαχείρισης ραντεβού καθώς και εκτέλεσης εμβολιασμών στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του COVID-19, προϋπολογισμού 3.599.596€.
 • Ανάπτυξη και τεχνική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου για τη Γραφειοκρατία και του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, 1.406.160€.
 • Σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων GPS Πυροσβεστικού Σώματος, οχημάτων Πολιτικής Προστασίας Περιφερειών και Δήμων, Αναβάθμιση Συστήματος Engage – Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS των φορέων της Πολιτικής Προστασίας με προϋπολογισμό 3.719.786,86€.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...