28.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Keyvoto: Δύο αδέρφια από την Πτολεμαΐδα αλλάζουν τα πάντα στο retail

Μία ελληνική startup υπόσχεται να αλλάξει… πίσω από τη κουίντα όσα ξέρουν οι λιανέμποροι και οι προμηθευτές για το ράφι του καταστήματος και τη διαχείριση των εκατομμυρίων κωδικών των προϊόντων τους.

Η Keyvoto, με εμπνευστές και δημιουργούς τα αδέρφια  Άσπα και Γιώργο Παπαδημητρίου, είναι η retail tech startup που δίνει τη δυνατότητα σε προμηθευτές, εταιρείες λιανικής και εξωτερικούς συνεργάτες να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται σε άμεσο χρόνο τις πληροφορίες των προϊόντων σε διάφορα κανάλια, μέσω της πλατφόρμας της.

Η Keyvoto, που πλέον εξελίσσεται σε πολύτιμο σύμμαχο των εταιρειών του λιανεμπορίου, ξεκίνησε από την Άσπα και τον Γιώργο Παπαδημητρίου το 2022 όπου και άρχισε να διαθέτει την πλατφόρμα της σε πελάτες στην Ελλάδα. Αν και μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής, ήδη το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων λιανικής (όπως οι Procter & Gamble, Nestle, Henkel, Reckitt, AS Company κ.ά.), οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 200 brands.

Product experience management

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της διαχείρισης εμπειρίας προϊόντων (product experience management – PXM), προσφέροντας τη δυνατότητα σε προμηθευτές, εταιρείες λιανικής και εξωτερικούς συνεργάτες να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες των προϊόντων σε διάφορα κανάλια, μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας της.

«Η πλατφόρμα μας προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διανομής πληροφοριών για τα προϊόντα, δίνοντας τέλος στη χειροκίνητη εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Keyvoto.

Όπως εξήγησαν οι ιδρυτές της Keyvoto, η εταιρεία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για κάθε ένα προϊόν του λιανεμπορίου (συστατικά, περιγραφή προϊόντος, συσκευασίες, προωθητικές ενέργειες, βάρος κτλ.) και για εκατομμύρια κωδικούς, να τυποποιεί την πληροφορία αυτή και να την κάνει διαθέσιμη ενιαία – σε προμηθευτές και λιανοπωλητές, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή το κανάλι πωλήσεων που θα χρησιμοποιήσουν.

«Παρά τη σχετικά σύντομη δραστηριοποίησή μας στην αγορά, έχουμε καταφέρει να αποτελούμε ήδη έναν πολύτιμο συνεργάτη για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λιανικής πώλησης», επεσήμανε η Άσπα Παπαδημητρίου, συνιδρύτρια και διευθύντρια μάρκετινγκ της Keyvoto.

Συζητήσεις με VCs

Η μέχρι τώρα επένδυση που έχει κάνει η Keyvoto ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πρώτη της χρηματοδότηση και ήδη προγραμματίζει νέα επένδυση, επίσης 1 εκατ. ευρώ, με τη συνδρομή του αναπτυξιακού νόμου. Όπως τόνισε χθες, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπαδημητρίου, η Keyvoto έχει σε εξέλιξη προχωρημένες διαπραγματεύσεις για έναν Pre Series A γύρο χρηματοδότησης και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με venture capital τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, ενώ ήδη προεξοφλεί ότι του πρώτου αυτού γύρου θα ακολουθήσει και ένας επόμενος.

Η εταιρεία με έδρα την Πτολεμαΐδα, απασχολεί σήμερα 30 άτομα, αυξάνοντας με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς το προσωπικό της, με στόχο μέχρι το τέλος του 2023 να έχει φθάσει τα 50 άτομα. Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την άμεση επέκταση στο εξωτερικό, όπου η αγορά του PXM αναπτύσσεται με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς. Εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα κινηθεί με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20%, για να διαμορφωθεί -σε παγκόσμιο επίπεδο- στα 68 δισ. δολάρια μέχρι το 2030.

Ολοκληρωμένο API

Όπως εξήγησαν η Άσπα και ο Γιώργος Παπαδημητρίου, σήμερα απαιτούνται μέχρι και 6 μήνες από τη στιγμή που θα είναι έτοιμο ένα προϊόν να κυκλοφορήσει μέχρι να βγει στο ράφι. Με τη λύση της Keyvoto αυτή η διαδρομή διαρκεί μόλις κάποια λεπτά της ώρας.

Η προηγμένη δομή δεδομένων και το ολοκληρωμένο API της πλατφόρμας της Keyvoto συγκεντρώνουν αυτόματα όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα, καθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ προμηθευτών και λιανοπωλητών εξαιρετικά εύκολη και εύχρηστη.

Η πλατφόρμα της Keyvoto απαρτίζεται από μια σειρά modules, στα οποία περιλαμβάνονται:

  • MDM (Master Data Management), για πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν ένα προϊόν.
  • DAM (Digital Asset Movement), για τη διαχείριση των δεδομένων σε ένα σημείο.
  • PIM (Product Information Management), που προσφέρει πλήρη και σαφή εικόνα των πληροφοριών του προϊόντος για τους πελάτες λιανικής.
  • PIDS (Product Information Distribution Services), για τη διασύνδεση των πληροφοριών των προϊόντων σε όλα τα διαφορετικά κανάλια ενδιαφέροντος της επιχείρησης.
  • ACI (Automated Commerce Insights), μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την τιμή, τη διαθεσιμότητα, την τοποθέτηση των προϊόντων στο ψηφιακό ράφι των λιανοπωλητών ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και τη συμμόρφωση του περιεχομένου των merchandisers.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....