8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κατά 14% αυξήθηκε εν μέσω πανδημίας το κόστος των εκτυπώσεων 

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Την ανιούσα πήρε, εν μέσω πανδημικής κρίσης, το κόστος των εκτυπώσεων, με τις αυξημένες ανάγκες για κατ’ οίκον εκτυπώσεις να δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις. Πλέον, οι 9 στους 10 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για θέματα πληροφορικής απαντούν ότι το κόστος εκτύπωσης αυξήθηκε τους τελευταίους 12-18 μήνες, με μέση ποσοστιαία αύξηση 14%.

Μάλιστα, η αύξηση αυτή παρατηρείται, παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί (45%) ανέφεραν μείωση του συνολικού όγκου εκτυπώσεων. «Οι μικτοί και πρόχειροι στόλοι εκτυπώσεων, η έλλειψη τήρησης των πολιτικών και το κόστος της οικιακής εκτύπωσης που επωμίζονται οι επιχειρήσεις, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν νέες προκλήσεις για τους υπεύθυνους IT», διαπιστώνει νέα επιχειρηματική έρευνα που ανατέθηκε από την Epson.

Σύμφωνα με την έρευνα, καθοδηγούμενοι από την ραγδαία ανάπτυξη της υβριδικής εργασίας, οι διευθυντές πληροφορικής έγιναν μάρτυρες της αύξησης των εκτυπωτών που εισήχθησαν στους οργανισμούς τους για την υποστήριξη της εργασίας στο σπίτι (σύμφωνα με το 53% των ερωτηθέντων).

Ως αποτέλεσμα, η ανάγκη διαχείρισης του όγκου των εκτυπωτών από διαφορετικούς κατασκευαστές που εισάγονται στο στόλο της επιχείρησης θεωρείται πλέον ως βασική πίεση για πάνω από το ένα τρίτο (37%) των διευθυντών τμημάτων IT.

Άλλοι είδαν τους υπαλλήλους να ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε αναλώσιμα, ως αποτέλεσμα της αγοράς εκτυπωτών που έχουν σχεδιαστεί για οικιακή χρήση (70%) και δεν κάνουν διάκριση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής εκτύπωσης, για τις οποίες οι οργανισμοί επιβαρύνθηκαν με το κόστος (71%).

Οι επτά μεγαλύτερες πιέσεις που δέχονται οι υπεύθυνοι πληροφορικής από την υβριδική εργασία σε θέματα εκτύπωσης: Epson_Infographic

Το μέλλον

Η διατήρηση του ελέγχου των εκτυπωτών κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης εργασίας αναφέρθηκε ως βασικό ζήτημα του 75% των υπεύθυνων ΙΤ. Ως εκ τούτου η ανάκτηση του ελέγχου των εκτυπώσεων θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση ζητημάτων τόσο κόστους όσο και βιωσιμότητας, αναφέρει η Epson.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας με τις εκτυπώσεις είναι ότι το 63% των επικεφαλής Πληροφορικής παραδέχεται ότι το τμήμα IT χάνει τον έλεγχο του στόλου των εκτυπωτών. Μόνο το 42% δηλώνει ότι είχε το σωστό επίπεδο ελέγχου σχετικά με την απόφαση για αγορές και διαχείριση εκτυπωτών.

Στο μεταξύ, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (93%) επέβαλε κάποια μορφή περιορισμών στους ποιους εκτυπωτές μπορούσαν να αγοράσουν οι εργαζόμενοι για εργασία στο σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας και οι περισσότεροι (76%) εισήγαγαν νέες οδηγίες, το 42% παραδέχεται ότι η τήρηση των οδηγιών ήταν περιορισμένη.

Συνολικά, η έρευνα για λογαριασμό της Epson δείχνει την αυξανόμενη σημασία της εκτύπωσης: οι μισοί από τους επικεφαλής ΙΤ (49%) πιστεύουν ότι η εκτύπωση και η τεχνολογία εκτύπωσης θα γίνει πιο σημαντική για τον οργανισμό τους, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μετά την πανδημία, η πλειονότητα (72%) των ερωτηθέντων αναφέρει ότι συνεχίζει να χρειάζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία εκτυπωτών, το 61% πιστεύει ότι η εκτύπωση θα παραμείνει σημαντική όσον αφορά τη διαχείριση κρίσιμων δεδομένων και το 53% δηλώνει ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης για να καλύψουν τη ζήτηση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στα μεταχειρισμένα smartphones στρέφονται οι χρήστες-Τι γίνεται στην Ελλάδα

της Νατάσας Φραγκούλη Στη λύση της αγοράς ενός μεταχειρισμένου smartphone στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και...

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...