24.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Kaspersky: Eνας στους τρεις ενήλικες διαφωνεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σχετικά με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών τους συσκευών

Οικογενειακή υπόθεση η ενημέρωση συσκευών

Παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky με στόχο τη διερεύνηση της στάσης των χρηστών σχετικά με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών τους συσκευών, διαπίστωσε ότι η δραστηριότητα αυτή έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που έχουν οικογένεια (62%), συμφωνούν ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συγγενείς χρειάζονται βοήθεια με την ενημέρωση των συσκευών τους.

Επιπλέον, οι ενημερώσεις μπορούν να επηρεάσουν τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, με το 35% των ερωτηθέντων να παραδέχονται ότι έχουν διαφωνίες για το ζήτημα αυτό με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Οι συσκευές έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ατόμων όλων των ηλικιών. Τα παιδιά τις χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση περιεχομένου και για να παίζουν παιχνίδια, ενώ οι ενήλικες στηρίζονται σε αυτές για να διατηρήσουν επαφές με φίλους και οικογένεια ανά τον κόσμο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι κάθε συσκευή απαιτεί έγκαιρες ενημερώσεις, προκειμένου να διατηρήσει ένα αξιόπιστο επίπεδο ασφάλειας και υψηλών επιδόσεων.

Το 34% των ερωτηθέντων ενηλίκων θεωρούν την εγκατάσταση ενημερώσεων απογοητευτική και ενοχλητική

Δεδομένου ότι το 34% των ερωτηθέντων ενηλίκων θεωρούν την εγκατάσταση ενημερώσεων απογοητευτική και ενοχλητική, δεν αποτελούν έκπληξη οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της οικογένειας σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος ή την απροθυμία τους για αυτές τις τακτικές ενημερώσεις.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, ανεξάρτητα από το εάν ζουν μόνοι τους ή με την οικογένεια, το 77% των ενηλίκων συνήθως εγκαθιστούν ενημερώσεις σε συσκευές του σπιτιού από μόνοι τους. Οι περιπτώσεις όπου τα άτομα είναι υπεύθυνα για την ενημέρωση των gadget τους είναι λιγότερο συχνές (12%). Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα άτομα που ρωτήθηκαν, οι σύντροφοί τους (7%) και τα παιδιά (4%) σπάνια ενημερώνουν τις συσκευές.

«Εφόσον πλέον όλα τα μέλη των σύγχρονων οικογενειών χρησιμοποιούν gadget, η εγκατάσταση ενημερώσεων γίνεται πραγματικά οικογενειακή υπόθεση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία σε κάποιο βαθμό.

Βλέπουμε ότι πάνω από το ένα τρίτο (35%) των ερωτηθέντων διαφωνούν ακόμη και με τα μέλη της οικογένειάς τους σχετικά με τη σημασία των ενημερώσεων, κάτι που δείχνει πιθανώς πόσο σοβαρά παίρνουν οι χρήστες την ασφαλή περιήγηση τόσο των ίδιων όσο και των αγαπημένων τους στο διαδίκτυο. Η έγκαιρη εγκατάσταση ενημερώσεων συνεισφέρει όχι μόνο στην απόκτηση νέων χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος διεπαφής ή καινούργιων λειτουργιών, αλλά και στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας της συσκευής. Έτσι, τα προσωπικά δεδομένα όλων των μελών της οικογένειας διατηρούνται ασφαλή, καθώς διασφαλίζεται η γρήγορη και βέλτιστη λειτουργία όλων των συσκευών», σχολιάζει η Marina Titova, Επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ Καταναλωτικών Προϊόντων της Kaspersky.

Σχετικά με την έρευνα

Τον Απρίλιο του 2021, η Kaspersky ανέθεσε στη Savanta την πραγματοποίηση μιας διαδικτυακής έρευνας σε δείγμα 15.000 ατόμων προκειμένου να διερευνηθούν οι τάσεις σχετικά με την ενημέρωση των συσκευών.

Το δείγμα περιελάβανε 1.000 ερωτηθέντες από κάθε μία από τις παρακάτω χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Ταυτόχρονα, 500 ερωτηθέντες συμμετείχαν από τις παρακάτω χώρες: ΗΠΑ, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Νότια Αφρική, Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή, Περού και Ρωσία.

Όλοι οι ερωτηθέντες ήταν χρήστες υπολογιστή, smartphone ή/και tablet είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους και το 76% των ερωτηθέντων απασχολούνταν επί του παρόντος σε κάποια θέση εργασίας.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η τηλεόραση The Terrace της Samsung λαμβάνει την πρώτη πιστοποίηση της βιομηχανίας για θέαση σε εξωτερικό χώρο από το UL

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων The Terrace, της premium σειράς που έχει σχεδιαστεί για εξωτερικούς χώρους, είναι τα...

H Siemens διοργανώνει τη virtual εκδήλωση Smart Buildings Connect, στις 21-25 Ιουνίου

 Με το σύνθημα «Ας συνδυάσουμε τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο», η Siemens παρουσιάζει σε μια σειρά από sessions, τις τελευταίες καινοτομίες που...

Βράβευση για την Prosvasis στα Cloud Computing Awards 2021

Η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης Prosvasis GO έλαβε την κορυφαία διάκριση “Best SaaS Product”Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE, ξεχώρισε στα Cloud Computing Awards...

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δράση του Ιδρύματος Vodafone «Γνώρισε τον κόσμο του STEM»

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point”Το Ίδρυμα Vodafone, στo πλαίσιο του προγράμματος Generation Next και σε συνεργασία με τον Μη Kερδοσκοπικό Οργανισμό...

Σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα της Πρωτοβουλίας  «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»

Νέες υπηρεσίες για την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.Με κύριο στόχο τη διασύνδεση των Ελλήνων επιστημόνων...