19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

«Καμπανάκι» στους πελάτες της Amazon για απάτη με μηνύματα

Προειδοποίηση για γραπτά μηνύματα που προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία πελατών της Amazon

Όπως αναφέρει το Yahoo News, χρήστες της Amazon που διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα προειδοποιούνται για μια νέα απάτη με γραπτά μηνύματα.

Οι πελάτες της Amazon ενημέρωσαν ότι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα υποτίθεται από την Amazon, τα οποία τους ζητούν να μπουν σε ένα σύνδεσμο για να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα σύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις συνδεθούν, οι απατεώνες είναι σε θέση να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών. Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Amazon «οι απατεώνες που προσπαθούν να μιμηθούν την Amazon θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες και την επωνυμία μας. Αν και αυτές οι απάτες λαμβάνουν χώρα εκτός του καταστήματός μας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην προστασία των πελατών και στην εκπαίδευση του κοινού για την αποφυγή απάτης.

H Amazon προτρέπει τους πελάτες να αναφέρουν ύποπτες απάτες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να προστατεύσει τους λογαριασμούς τους και να παραπέμπει κακόβουλη χρήση στις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει τους καταναλωτές να διατηρηθούν ασφαλείς.

Ο Jake Moore, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET αναφέρει σχετικά: «Καθώς η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο, οι εγκληματίες βάζουν στο στόχαστρο πελάτες και μη, στέλνοντας μεγάλο αριθμών μηνυμάτων σε ό,τι τηλεφωνικούς αριθμούς έχουν στα χέρια τους.

Απάτες με γραπτά μηνύματα – smishing

Οι απάτες με γραπτά μηνύματα (smishing) εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα από το smishing να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες. Ακολουθώντας συνδέσμους από γραπτά μηνύματα μπορεί να μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αυθεντική.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να είστε πάντα επιφυλακτικοί και να αγνοήσετε ένα τέτοιο γραπτό μήνυμα και αντ΄ αυτού να προτιμήσετε την εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να ελέγξετε το λογαριασμό σας.

Η αποκάλυψη τραπεζικών στοιχείων ή κωδικών πρόσβασης λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει στην κλοπή χρημάτων τα οποία οι πελάτες δε θα έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...