27.5 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

«Καμπανάκι» στους πελάτες της Amazon για απάτη με μηνύματα

Προειδοποίηση για γραπτά μηνύματα που προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία πελατών της Amazon

Όπως αναφέρει το Yahoo News, χρήστες της Amazon που διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα προειδοποιούνται για μια νέα απάτη με γραπτά μηνύματα.

Οι πελάτες της Amazon ενημέρωσαν ότι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα υποτίθεται από την Amazon, τα οποία τους ζητούν να μπουν σε ένα σύνδεσμο για να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα σύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις συνδεθούν, οι απατεώνες είναι σε θέση να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών. Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Amazon «οι απατεώνες που προσπαθούν να μιμηθούν την Amazon θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες και την επωνυμία μας. Αν και αυτές οι απάτες λαμβάνουν χώρα εκτός του καταστήματός μας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην προστασία των πελατών και στην εκπαίδευση του κοινού για την αποφυγή απάτης.

H Amazon προτρέπει τους πελάτες να αναφέρουν ύποπτες απάτες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να προστατεύσει τους λογαριασμούς τους και να παραπέμπει κακόβουλη χρήση στις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει τους καταναλωτές να διατηρηθούν ασφαλείς.

Ο Jake Moore, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET αναφέρει σχετικά: «Καθώς η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο, οι εγκληματίες βάζουν στο στόχαστρο πελάτες και μη, στέλνοντας μεγάλο αριθμών μηνυμάτων σε ό,τι τηλεφωνικούς αριθμούς έχουν στα χέρια τους.

Απάτες με γραπτά μηνύματα – smishing

Οι απάτες με γραπτά μηνύματα (smishing) εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα από το smishing να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες. Ακολουθώντας συνδέσμους από γραπτά μηνύματα μπορεί να μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αυθεντική.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να είστε πάντα επιφυλακτικοί και να αγνοήσετε ένα τέτοιο γραπτό μήνυμα και αντ΄ αυτού να προτιμήσετε την εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να ελέγξετε το λογαριασμό σας.

Η αποκάλυψη τραπεζικών στοιχείων ή κωδικών πρόσβασης λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει στην κλοπή χρημάτων τα οποία οι πελάτες δε θα έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το realme c51 έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες

Το στοίχημα που έχει βάλει να επαναπροσδιορίζει τα standard της entry-level κατηγορίας smartphones, φαίνεται ότι κερδίζει, για άλλη μια φορά, η realme με το...

Μπαράζ προσλήψεων στην ελληνική αγορά Πληροφορικής

Τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων έναντι όλων των άλλων κλάδων της εγχώριας οικονομίας καταγράφει για το 4ο τρίμηνο του 2023 ο τομέας της Πληροφορικής. Παρά...

Η United Media ορίζει τον George Makris ως Programming Director

Η United Media, η εταιρεία MME της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Νova,...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...