36 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

«Καμπανάκι» στους πελάτες της Amazon για απάτη με μηνύματα

Προειδοποίηση για γραπτά μηνύματα που προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία πελατών της Amazon

Όπως αναφέρει το Yahoo News, χρήστες της Amazon που διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα προειδοποιούνται για μια νέα απάτη με γραπτά μηνύματα.

Οι πελάτες της Amazon ενημέρωσαν ότι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα υποτίθεται από την Amazon, τα οποία τους ζητούν να μπουν σε ένα σύνδεσμο για να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα σύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις συνδεθούν, οι απατεώνες είναι σε θέση να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών. Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Amazon «οι απατεώνες που προσπαθούν να μιμηθούν την Amazon θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες και την επωνυμία μας. Αν και αυτές οι απάτες λαμβάνουν χώρα εκτός του καταστήματός μας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην προστασία των πελατών και στην εκπαίδευση του κοινού για την αποφυγή απάτης.

H Amazon προτρέπει τους πελάτες να αναφέρουν ύποπτες απάτες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να προστατεύσει τους λογαριασμούς τους και να παραπέμπει κακόβουλη χρήση στις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει τους καταναλωτές να διατηρηθούν ασφαλείς.

Ο Jake Moore, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET αναφέρει σχετικά: «Καθώς η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο, οι εγκληματίες βάζουν στο στόχαστρο πελάτες και μη, στέλνοντας μεγάλο αριθμών μηνυμάτων σε ό,τι τηλεφωνικούς αριθμούς έχουν στα χέρια τους.

Απάτες με γραπτά μηνύματα – smishing

Οι απάτες με γραπτά μηνύματα (smishing) εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα από το smishing να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες. Ακολουθώντας συνδέσμους από γραπτά μηνύματα μπορεί να μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αυθεντική.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να είστε πάντα επιφυλακτικοί και να αγνοήσετε ένα τέτοιο γραπτό μήνυμα και αντ΄ αυτού να προτιμήσετε την εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να ελέγξετε το λογαριασμό σας.

Η αποκάλυψη τραπεζικών στοιχείων ή κωδικών πρόσβασης λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει στην κλοπή χρημάτων τα οποία οι πελάτες δε θα έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...