11.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η θολή λάμψη της εξαγοράς της Softomotive από τη Microsoft

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τις εταιρείες πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ)  καταγγέλλει πως η Softomotive θα απολύσει την πλειονότητα των εργαζομένων της λίγο αφότου στέγνωσε το μελάνι της συμφωνίας για την εξαγορά της από την Microsoft, θέμα που ανέδειξε το deasy.gr.

«Συγκεκριμένα, οι περίπου 80 συνάδελφοι στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους ενημερώθηκαν πως θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις στην ουσία εθελούσιες εξόδους-απολύσεις με ορίζοντα 6 μηνών έως ενός χρόνου» αναφέρει το προσκείμενο στο ΚΚΕ σωματείο.

Το ΣΕΤΗΠ υπενθυμίζει επίσης τις απολύσεις που έγιναν εν μέσω της καραντίνας. «Οι εργαζόμενοι πλέον στον κλάδο έχουμε πείρα από το ‘οικογενειακό κλίμα’ και το «ανθρώπινο πρόσωπο» στις εταιρείες πληροφορικής, από τις εκκλήσεις να ‘βάλουμε πλάτη’ για να πάμε όλοι μπροστά. ‘Η επένδυση στον άνθρωπο’ άλλωστε ήταν ειρωνικά μία από τις διαφημιστικές ‘ατάκες’ της Softomotive. Η αλήθεια είναι όμως ότι συνεργάτες και οικογένεια είμαστε τελικά μόνο στη χασούρα και όχι στα κέρδη.

Έτσι, το προηγούμενο διάστημα είδαμε start-up πρότυπα όπως η Beat και η Workable να φορτώνουν τη μείωση του τζίρου τους εν μέσω πανδημίας στους εργαζομένους με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία», παρατηρεί το σωματείο. Πληροφορίες που φτάνουν στο deasy αναφέρουν πως τα όσα υποστηρίζει το ΣΕΤΗΠ έχουν βάση αλήθειας, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων στην Softomotive φαίνεται να βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των επικεφαλής της Softomotive και της Microsoft, κύκλοι των οποίων διαβεβαίωναν για τη λειτουργία ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα και ίσως και της κυβέρνησης, καθώς σε προ ημερών συζήτηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών η συγκεκριμένη επένδυση χαρακτηρίστηκε ως μια κίνηση “δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που ταυτόχρονα αναδεικνύει το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στο εξωτερικό».

Η απάντηση της Microsoft

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας που ακολουθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις χαρακτηρίζει η Microsoft τις διαπραγματεύσεις με το προσωπικό της Softomotive, απαντώντας τόσο στο συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τις εταιρείες πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) όσο και σε πληροφορίες που ανέφεραν ότι η εταιρεία προχωράει σε απολύσεις υπαλλήλων.

H απάντηση της Microsoft στο deasy υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού κολοσσού στο ταλέντο της Softomotive, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε και έναν από τους λόγους της εξαγοράς.

Ειδικότερα, η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας έχει ως εξής:  «Η εισροή του ταλέντου της Softomotive στο πεδίο του Robotic Process Automation αποτέλεσε ένα σημαντικό παράγοντα της εξαγοράς μας. Ως εκ τούτου, η Microsoft συνεργάστηκε απευθείας με υπαλλήλους για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, που θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια στη δραστηριότητα της επιχείρησης και την ενσωμάτωση της Softomotive στον οργανισμό της Microsoft. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική μας σε οποιαδήποτε συναλλαγή αυτού του τύπου».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο Απρίλιος καθηλώνει στα Novacinema με τις μεγάλες πρεμιέρες

Ο Απρίλιος έρχεται συναρπαστικός, Οσκαρικός, καθηλωτικός και άκρα παιδικός εν όψει Πάσχα στο σαλόνι ή όπου και αν βρίσκονται οι σινεφίλ συνδρομητές των Novacinema...

SKY express: Εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό της πρόγραμμα σε εσωτερικό και εξωτερικού 

Η SKY express εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό πτητικό της πρόγραμμα με απευθείας πτήσεις σε 12 χώρες, 29 προορισμούς του εξωτερικού, ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας για...

Το TikTok Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας της Eurovision 2023

το TikTok ανακοινώνει ότι έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ως ο Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για δεύτερη...

BOX NOW: 400.000 παραδόσεις, 200.000 πελάτες και συνεργασία με περισσότερα από 600 eshops

Στο επίκεντρο οι ανάγκες του πελάτη, με περισσότερους από 200.000 να την έχουν εμπιστευτεί Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο...

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις από την ΕΕΤΤ για το ραδιοφάσμα

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις έχει βγάλει στον αέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετικά με το ραδιοφάσμα. Η πρώτη αφορά στην αναθεώρηση του Κανονισμού...