8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Η συμμαχία “Vienna Tech for Green” δημιουργήθηκε για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα

Στο ετήσιο DARWINs CIRCLE, η Huawei συζήτησε σενάρια πράσινης τεχνολογίας με εκπροσώπους της βιομηχανίας τεχνολογίας και εντάχθηκε ως ιδρυτικό μέλος στο νεοσύστατο Vienna Tech for Green Coalition. Αξιωματούχος του ΟΗΕ παρουσίασε  το σύστημα δεικτών ενεργειακής απόδοσης NCIe που προτείνει η Huawei.

Το φετινό συνέδριο ήταν αφιερωμένο στο σύνθημα «Πλοήγηση μέσα από την αβεβαιότητα» και τόνισε τις ευκαιρίες που προσφέρουν η ψηφιοποίηση και η τεχνολογία για βιώσιμες και κοινωνικές εξελίξεις. Οι διοργανωτές βλέπουν ήδη την ευκαιρία για αλλαγή υπό το πρίσμα της οπτικής του Charles Darwin για την ανθρωπότητα: «Δεν είναι το ισχυρότερο από τα είδη που επιβιώνουν, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στην αλλαγή».

Η Huawei συμμερίζεται αυτή την άποψη και παρουσίασε ένα όραμα για ένα μέλλον με πράσινη τεχνολογία. Επιπλέον, η Huawei, η UNIDO και το DARWINs CIRCLE, οι οποίες εκπροσωπούν επιχειρηματικές εταιρείες, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ, καλούν εταιρείες από διάφορες βιομηχανίες να συμμετάσχουν στην κοινή συμμαχία “Vienna Tech for Green“.

Οι Καινοτόμες Τεχνολογίες ΤΠΕ Ενδυναμώνουν την Πράσινη Ανάπτυξη

Η κεντρική ομιλία από την Huawei δόθηκε από τον Radosław Kędzia, Huawei CEE & Nordic Europe Region, με τίτλο “Το βιώσιμο μέλλον είναι το “Tech For Green“.

Η Huawei ευθυγραμμίζεται ενεργά με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης  των Ηνωμένων Εθνών και σκοπεύει να προωθήσει την ψηφιακή ένταξη, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος ως μέρος της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα. «Οι ΤΠΕ είναι ένας παράγοντας βιωσιμότητας», είπε ο Radoslaw Kedzia στην παρουσίασή του. «Ως κορυφαίος πάροχος υποδομών ΤΠΕ και έξυπνων συσκευών στον κόσμο, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία ΤΠΕ θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ».

Προκειμένου να παρακινήσει άλλους φορείς λήψης αποφάσεων από διαφορετικούς τομείς με αυτήν την προσπάθεια, ο Kedzia παρουσίασε το Vienna Tech for Green Coalition μαζί με τον Marco Kamiya, Επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της UNIDO, και τον Nikolaus Pelinka, ιδρυτή του DARWIN’s CIRCLE.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ παρουσίασε ένα σύστημα δεικτών ενεργειακής απόδοσης NCIe που προτείνει η ITU

«Η σημερινή εκδήλωση παρουσίασε και μοιράστηκε καινοτόμες ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος αξιοποιώντας υψηλή τεχνολογία», δήλωσε ο Nikolaus Pelinka, ιδρυτής του DARWIN’s CIRCLE. «Αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας, όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε και οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην εύρεση λύσεων».

Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν, η UNIDO, η Huawei και το DARWIN’s CIRCLE καλούν εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Μετά την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Meta, Amazon Web Services, Maganta Telekom, ClimaTech, FARM.NOW, OBB, TECHHOUSE κ.λπ.

“Οι τεχνολογίες ΤΠΕ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της φύσης και στην ενδυνάμωση της πράσινης ανάπτυξης. Ένα βιώσιμο μέλλον απαιτεί τη συνεχή υποστήριξη και τις κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της.  Επιπλέον, τα μέλη του Τομέα Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών της Ένωσης Διεθνών Τηλεπικοινωνιών πρόκειταινα εισαγάγουν, στο επερχόμενο COP27, την πρόσφατα δημοσιευμένη μέτρηση Ενέργειας Έντασης Ανθρακούχου Δικτύου (NCIe), μια συστηματική προσέγγιση για την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό θα υποστηρίξει τη βιομηχανία ΤΠΕ ώστε να επικεντρωθεί στην πρόοδο της απαλλαγής από τις  εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Marco Kamiva.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...