15.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

SAP Hellas:  Έρχεται ένα «δυνατό» 2023 για την Ελλάδα

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Η SAP, ο γερμανικός πολυεθνικός κολοσσός τεχνολογίας, έχει «κερδίσει» την ελληνική αγορά προωθώντας τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που συνεργάζεται, και οι οποίες ξεπερνούν τις 800, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει στην διεκδίκηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω αυτών των συνεργασιών.

Ο  Ανδρέας Ξηρόκωστας, διευθύνων σύμβουλος της SAP Hellas, Cyprus και Μάλτα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον τόσο όσον αφορά την ελληνική οικονομία όσο και την πορεία της εταιρείας στην χώρα μας παρά τον πόλεμο, την πανδημία και την οικονομική κρίση που λειτουργούν ανατρεπτικά παγκοσμίως.

«Το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά. Το ότι υπάρχουν προβλήματα, δεν ακυρώνει την αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής αγοράς, Η αγορά έχει δύναμη και έχει κατεύθυνση. Οι επιχειρήσεις είναι αισιόδοξες. Δεν έχουν ανακόψει την αισιοδοξία», ανέφερε με νόημα στο πλαίσιο ενημέρωσης.

Η Ελλάδα «ένα μικρό  Silicon Valley για την Ευρώπη»

Αναφερόμενος στις προοπτικές της χώρας ο κ. Ξηρόκωστας δεν δίστασε να πει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «ένα μικρό  Silicon Valley για την Ευρώπη» θέλοντας να περιγράψει την δυναμική ανάπτυξη που παρατηρείται.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ως το σχέδιο Μάρσαλ της οικονομίας της χώρας μας. «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικό εργαλείο. Πρόκειται για το σχέδιο “Μάρσαλ” αν το αξιοποιήσει η χώρα, Αποτελεί μεγάλη ανάσα για την ελληνική οικονομίας και προσφέρεται και με εξαιρετικούς όρους», τονίζοντας ότι η SAP συμμετέχει στα έργα μέσω των συνεργατών της – επιχειρήσεων που διεκδικούν τα έργα που προκηρύσσονται.

«Όταν υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα έργα γίνονται ευκολότερα και ταχύτερα. Αλλά θα γινόταν ούτως ή άλλων», σημείωσε με νόημα.

Οι συνεργασίες της SAP Hellas

Η SAP Hellas, θυγατρική του ομώνυμου γερμανικού ομίλου, που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού και λύσεων για επιχειρήσεις στη χώρα , επεκτείνει και εμβαθύνει τις σχέσεις της με οργανισμούς κάθε μεγέθους και κάθε κλάδου.

«Μας εμπιστεύονται. Προσπαθούμε να τιμούμε αυτή τη συνεργασία και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναπτύσσονται. Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να τρέχει καλύτερα» ανέφερε σχετικά με τις εταιρείες που συνεργάζεται στην χώρας μας για τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό τους.

«Πλέον απαιτείται επιχειρησιακός μετασχηματισμός, ανασχεδιασμός διαδικασιών και μοντέλων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Η ενέργεια είναι από τους κλάδους που εκδηλώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για επιχειρησιακό μετασχηματισμό. Ακολουθούν λιανεμπόριο, consumers και ο χώρος των υπηρεσιών. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία στο κομμάτι των υπηρεσιών. Και στις τράπεζες υπάρχει κινητικότητα» διευκρίνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγορές που εξελίσσονται το τελευταία διάστημα στην αγορά της πληροφορικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ θετικό. Τα σχήματα πρέπει να γίνουν πιο δυνατά. Η τεχνολογία απαιτεί τεράστιους πόρους. Η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει και σε περισσότερες επιχειρηματικές κινήσεις. Αυτό που λείπει είναι το προσωπικό».

Μάλιστα υπογράμμισε με νόημα: «Κεφάλαια έχουμε. Οι υποδομές προχωράνε. Η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστιο θέμα. Μας επηρεάζει και μας σαν εταιρεία πολύ σημαντικά» ενώ έκανε κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να πάνε στο χώρο της τεχνολογίας.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...

Περισσότερα από 74 εκατ.δολ. θα κόστιζε στην Ελλάδα μια μέρα χωρίς Internet

  γράφει η Nατάσα Φραγκούλη   Απόλυτα εξαρτημένη από το παγκόσμιο Διαδίκτυο είναι πλέον όχι μόνο η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η οικονομία κάθε χώρας....

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...