22.3 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Η Siemens θα εξοπλίσει 600 εγκαταστάσεις με την εφαρμογή για αποτελεσματική διαχείριση χώρων εργασίας, Comfy

Η Siemens αναπτύσσει τη λύση για αποτελεσματική διαχείριση χώρων εργασίας, Comfy, στα γραφεία της ανά τον κόσμο, στοχεύοντας περίπου 600 εγκαταστάσεις της έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Αυτό υποστηρίζει την ασφαλή επιστροφή στο χώρο εργασίας για τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θέτει τα θεμέλια για πιο ευέλικτη και επικεντρωμένη στο μέλλον εργασία.

Η εφαρμογή Comfy συνδυάζει την τοποθεσία, τη χρήση και τα έξυπνα δεδομένα κτηρίων με ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων των χρηστών ώστε να συνδέει τους εργαζόμενους με το περιβάλλον του γραφείου. Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι της Siemens σε 30 χώρες θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή. Στην πρώτη φάση, μια απλοποιημένη έκδοση θα παρέχει τις σημαντικότερες πληροφορίες για την τοποθεσία από την οποία εργάζεται κάθε υπάλληλος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις πιο πρόσφατες γενικές και ειδικές ενημερώσεις ανά τοποθεσία για τον COVID-19, καθώς και τους ισχύοντες κανονισμούς υγείας.

Η πανδημία έχει επιταχύνει την ανάγκη για ψηφιακά εργαλεία, ενώ τονίζει τη σημασία του χώρου του γραφείου για τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους και να λαμβάνουν τοπικές πληροφορίες για το γραφείο τους, ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις έχοντας πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πώς και πότε μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Αυτό θα επιτρέψει επίσης τον καθορισμό και την τήρηση των ημερήσιων ορίων πληρότητας, διασφαλίζοντας ότι τα γραφεία συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς φυσικής απόστασης για την επιστροφή στον χώρο εργασίας.

«Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύουμε τους ανθρώπους μας ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, από όπου κι αν βρίσκονται. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες έξυπνου γραφείου, μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε», δήλωσε ο Roland Busch, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Η εφαρμογή Comfy υποστηρίζει το νέο μοντέλο εργασίας από οποιαδήποτε τοποθεσία, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερο σχεδιασμό όταν επιλέγουν να εργαστούν από το γραφείο».

Στη δεύτερη φάση του rollout θα προστεθούν επιπλέον δυνατότητες από το σύνολο των λειτουργιών της Comfy, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία στο χώρο εργασίας της Siemens. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν κράτηση συγκεκριμένων αιθουσών και θέσεων εργασίας, να πλοηγούνται σε γραφεία και εγκαταστάσεις με χάρτες, να εντοπίζουν συναδέλφους και να εξατομικεύουν τα επίπεδα θερμοκρασίας και φωτισμού για να εξασφαλίζουν άνεση. Επιπλέον, θα υπάρχει η επιλογή ανάπτυξης ενός δικτύου αισθητήρων IoT από την Enlighted Inc. της Siemens. Όταν ενσωματώνεται στην Comfy, αυτό επιτρέπει στους εργαζομένους να βλέπουν την πληρότητα των θέσεων εργασίας, των αιθουσών και των γραφείων σε πραγματικό χρόνο.

Η Siemens Real Estate, η οποία είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες ακινήτων εντός της εταιρείας, επιβλέπει την ανάπτυξη της λύσης σε όλες τις εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο. Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη, ο Zsolt Sluitner, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Real Estate, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Siemens είναι η πρώτη blue chip εταιρεία που ξεκινά να ψηφιοποιεί το περιβάλλον εργασίας της σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιώντας τη δική της τεχνολογία».

Η εφαρμογή χώρων εργασίας, Comfy, στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Enlighted, τόσο στις εγκαταστάσεις της ίδιας της Siemens όσο και των πελατών της. Οι εργαζόμενοι αναμένουν περισσότερη ευελιξία για να διαχειριστούν με επιτυχία και να ισορροπήσουν την επαγγελματική και ιδιωτική τους ζωή, ενώ χρησιμοποιούν ευέλικτους χώρους εργασίας που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η προσανατολισμένη προς τους εργαζομένους εφαρμογή Comfy δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κρατούν τους εργαζόμενους ενημερωμένους και παραγωγικούς, παρέχοντας παράλληλα έναν χώρο εργασίας που είναι ασφαλής και συμμορφώνεται με τους τοπικούς κανονισμούς. Η Comfy, μια εταιρεία της Siemens, βοηθάει τις εταιρείες προκειμένου να αναπτύσσουν εξυπνότερους, πιο εξατομικευμένους χώρους εργασίας για μια καλύτερη εμπειρία για τους εργαζόμενους. Το Comfy Insights προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν πίνακα ελέγχου αναλυτικών στοιχείων για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα γραφεία, ενημερώνοντας μια πιο έξυπνη στρατηγική βασισμένη σε δεδομένα για μελλοντικούς χώρους εργασίας.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....

Εξοικονόμηση κόστους 250 δισ. δολάρια φέρνουν οι smart cities στον πλανήτη  

  της Νατάσας Φραγκούλη   Τον τίτλο της πιο «έξυπνης» πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην...

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...