17.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Η Nova μετασχηματίζει ψηφιακά τον πολιτισμό μέσα από το έργο «Ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου»

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ίδρυσης του Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου, συμβάλει ενεργά, ως ανάδοχος, στη δημιουργία της σύγχρονης διαδραστικής ψηφιακής έκθεσης του μουσείου. Η Nova, μέσα από την χρήση σύγχρονων ψηφιακών οπτικοακουστικών τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR) και 3D animation συμβάλλει στη δημιουργία του Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου. Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Δίου Ολύμπου μετασχηματίζει το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει με εύληπτο και βιωματικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αυτού.

Το νέο Μουσείο το οποίο θα στεγαστεί σε διατηρητέο κτίριο, με έδρα το Λιτόχωρο, το οποίο αποτέλεσε έδρα της Επαναστατικής Κυβέρνησης (1878), θα αξιοποιήσει τις λύσεις της Nova για να μετασχηματίσει το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών μέσα από σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες. Η Nova, μέσα από την χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων και οπτικοακουστικών διαδραστικών τεχνολογιών όπως είναι η εικονική πραγματικότητα και το 3D animation θα παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα και τον ρόλο του τόπου την περίοδο 1878-1913, μέσα από μια ψηφιακή και διαδραστική διαδρομή.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος δήλωσε «Αναμένουμε μέσα από τις ψηφιακές και καινοτόμες αυτές δράσεις, με την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Μουσείου, να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες μας και τους δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας και του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο Ψηφιακό Μουσείο».

Ο κ. Πέτρος Ζησιμόπουλος, Public Sector Product Manager της Nova δήλωσε: «Στο ευρύτερο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα μας και με όχημα την καινοτομία, στόχος μας είναι συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου που θα αποτελέσει θεματοφύλακα της ιστορίας του τόπου μας και μία σημαντική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές».

Το Ιστορικό Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου και συνεπώς η ψηφιακή έκθεση θα αποτελείται από θεματικές ενότητες. Κάθε θεματικός σταθμός δύναται να αποτελείται από φυσικά εκθέματα (ιστορικό αρχείο) και ψηφιακά εκθέματα.

Μερικά από τα ψηφιακά εκθέματα που το Μουσείο θα φιλοξενεί με έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα είναι τα ακόλουθα:

  • Ντοκιμαντέρ με 3D animation σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα. 3D artists θα αναπαραστήσουν ιστορικά πρόσωπα τρισδιάστατα σύμφωνα με τις πηγές και τα ιστορικά στοιχεία με σκοπό οι αναπαραστάσεις να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις κατάλληλες τροποποιήσεις και σε άλλες εφαρμογές.
  • Αναπαράσταση μάχης σε εικονική πραγματικότητα. Μία βιωματική αναπαράσταση με τη χρήση animation 360° εικονικής πραγματικότητας με γυαλιά VR.

Η Nova ανακοίνωσε πρόσφατα επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027, για τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή έρχεται να προστεθεί στην επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε η United Group για την εξαγορά της Nova και της Wind Hellas. Με το επενδυτικό της σχέδιο, η Nova, όχι μόνο θα αναπτύξει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα 5G, δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή και της Ποδοσφαιρίστριας αποκλειστικά στο Novasports!

Η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και φέτος στο Novasports! Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία...

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open...

Vimodji: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την καινοτόμο ελληνική startup

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενισχύει τη βάση των χρηστών του το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων...

Regate Effective – SFA επιλέγει η PROVIL S.A. πραγματοποιώντας έως και 35% ανάπτυξη το 2022

H Regate, μέλος του Ομίλου SOFTONE, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Regate Effective – SFA στην Provil. Η Provil , η ελληνική εταιρεία που για περισσότερα...

Απλά Ψηφιακά: Η AWS, οι εξελίξεις στη Lamda Hellix, η Nova και το… YouTube

Τα σχέδια της Amazon Web Services για την χώρα μας, τις εξελίξεις στον κλάδο των Data Center αλλά και τα ευρύτερα νέα της εγχώριας...