14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Η Google υιοθετεί μέτρα ηλικιακών περιορισμών στο YouTube

Επιπλέον μέτρα που αφορούν στον ηλικιακό περιορισμό σε περιεχόμενο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα είδη κοινού λαμβάνει η Google.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά, σεβόμενη τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την κοινοτική οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) ανακοινώνει τη συνέχεια των προσπαθειών της σχετικά με τα μέτρα που αφορούν την προστασία ανηλίκων από μη συμβατό υλικό με την ηλικία τους, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους.

Οι κάτω των 18 ετών χρήστες στην Ευρώπη θα πρέπει να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους. Αν τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνω των 18, θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.

 

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για πιο συνεπείς Ηλικιακούς Περιορισμούς

Οι χρήστες και οι δημιουργοί περιεχομένου είναι, σε γενικές γραμμές, καλύτερα εξοπλισμένοι στο να κρινουν την καταλληλότητα του περιεχομένου που διαχειρίζονται, γι’ αυτό και η Google τους παρέχει τα εργαλεία για να ελέγχουν την πρόσβαση στο υλικό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μπορούν να ελέγξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να μοιράζονται τα βίντεο τους μόνο με τους φίλους, την οικογένεια τους ή με κάποιο γκρουπ αλλά τους ενθαρρύνουμε να θέτουν ηλικιακά όρια στο υλικό που δημιουργούν, όπου κρίνουν ότι είναι απαραίτητα.

 

Σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι άνω των 18 τότε εμφανίζεται προειδοποίηση η οποία τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές, με βάση την ηλικία τους. Οι οδηγίες περιέχουν και προδιαγραφές σχετικά με τα κριτήρια των ηλικιακών περιορισμών για όσους αναρτούν υλικό στη πλατφόρμα.

 

Πλέον, η ομάδα Trust & Safety της Google εφαρμόζει ηλικιακούς περιορισμούς κατόπιν ανασκόπησης του υλικού, οπουδήποτε κρίνεται ότι το υλικό είναι ακατάλληλο για ανηλίκους. Ο αμερικανικός κολοσσός αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της μέσα από τη χρήση της μηχανικής εκμάθησης που προορίζεται για ανασκόπηση και την ανάπτυξη και προσαρμογή της τεχνολογίας ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί θα μπορούν πάντα να ασκήσουν έφεση για μια απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε. Εκτιμά δε, οι αυτόματες ηλικιακές ρυθμίσεις θα έχουν μικρό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα YouTube Partners, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο παραβιάζουν ήδη τις οδηγίες για διαφημίσεις και συνεπώς έχουν λίγες έως καθόλου διαφημίσεις.

Απόδειξη ηλικίας

Οι άνθρωποι της Google αναφέρουν ότι «για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει συνοχή σε κάθε σχετική εμπειρία, οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν». Αυτό εγγυάται ότι, ανεξαρτήτως του πού βρέθηκε το βίντεο, αυτό θα είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.

 

Επειδή η χρήση της τεχνολογίας θα οδηγήσει πολλά βίντεο σε εφαρμογή ηλικιακών μέτρων, η ομάδα της Google αξιοποίησε την ευκαιρία για να επανεξετάσει το πού θα χαράξει τη γραμμή για κάθε ηλικιακό περιορισμό.

 

Μετά από σύσκεψη με ειδικούς και συγκρίνοντας τα συστήματά της με άλλα παγκόσμια συστήματα αξιολόγησης περιεχομένου, θεωρεί ότι μόνο μικρές αλλαγές ήταν απαραίτητες. Η σελίδα με τις οδηγίες έχει ανανεωθεί και επικαιροποιηθεί. Όλες οι αλλαγές που προαναφέρθηκαν θα τεθούν σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Διευρύνοντας την επαλήθευση ηλικίας στην Ευρώπη

Πάντα σεβόμενοι τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την κοινοτική οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ, η Google θεσμοθετεί τους επόμενους μήνες ένα νέο σύστημα εξακρίβωσης της ηλικίας. Οι κάτω των 18 ετών χρήστες στην Ευρώπη θα πρέπει να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους. Αν τα συστήματα μας αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνω των 18, θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού. Όλες οι διαδικασίες επιβεβαίωσης της ηλικίας συνάδουν με τους κανόνες ιδιωτικότητας και ασφάλειας της Google.

 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο YouTube, αναζητώντας περιεχόμενο που να είναι ταυτόχρονα και μορφωτικό και ψυχαγωγικό. Θα συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε τα προϊόντα και τις οδηγίες μας με παραμέτρους που θα εξασφαλίζουν ότι το υλικό του περιεχομένου παραμένει κατάλληλο για την εκάστοτε ηλικία», καταλήγει ο αμερικανικός κολοσσός.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...