23.8 C
Athens
Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Η “Girls in ICT week” by Socialinnov ξεκίνησε!

εβδομάδα Girls in ICT της Socialinnov τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιερώνει την εβδομάδα 19-23 Απριλίου διοργανώνοντας ομιλίες και εργαστήρια για μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, αποκλειστικά για την ενδυνάμωση των κοριτσιών που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο του ICT!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ομιλία για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και τέσσερα εργαστήρια αφιερωμένα αποκλειστικά σε μαθήτριες ηλικίας 10-18, τα οποία εστιάζουν στον προγραμματισμό αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητριών με στόχο την ενθάρρυνση της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19/04, 16:00

STEM Εκπαίδευση, διαστάσεις, προοπτικές. Οι γυναίκες στα επαγγέλματα STEM (για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές)

Η ομιλία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, παρουσιάζοντας τις διαστάσεις της STEM εκπαίδευσης σε άμεση σύνδεση με την εκπαιδευτική πρακτική. Μέσα από παραδείγματα διεπιστημονικών προσεγγίσεων, θα αναλυθεί το unplugged STEM και το physical computing και θα αναδειχθεί η διασύνδεση της υπολογιστικής σκέψης με το STEM. Επίσης, αναφορά θα γίνει στη σύνδεση της STEM εκπαίδευσης με το χώρο των επαγγελμάτων, αλλά και στη θέση της γυναίκας στα επαγγέλματα STEM.

20/04, 16:00

Από την παρατήρηση προβλημάτων στην δημιουργία ιδεών και προτάσεων (για μαθήτριες 13 έως 18 ετών)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες από 13 έως 18 ετών. Πώς μπορούμε να ερευνήσουμε και να καταλάβουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα ενός συνανθρώπου μας;Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ιδέες για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του/της βασισμένοι στα ερευνητικά μας στοιχεία;Πώς μπορούμε να μάθουμε αν αυτές οι νέες ιδέες θα βρουν ανταπόκριση;Συζητώντας τα βήματα της μεθοδολογίας του design thinking, θα δούμε πώς περνάμε από την παρατήρηση ενός προβλήματος σε μια ολοκληρωμένη πρόταση.

21/04, 11:00

Δράση τεχνολογίας COOLEST PROJECTS ONLINE 2021 και Scratch (για μαθήτριες 10 έως 13 ετών)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες από 10 έως 13 ετών, οι οποίες θέλουν να συμμετέχουν στη δράση COOLEST PROJECTS ONLINE 2021. Οι μαθήτριες θα ενημερωθούν σχετικά με τη δράση, θα γίνει μία πρώτη προσέγγιση των δυνατοτήτων προγραμματισμού του εργαλείου (Scratch) και θα υποστηριχθούν στην ανάπτυξη των έργων τους.

22/04, 16:00

H δράση τεχνολογίας Coolest project. STEM και κορίτσια (για μαθήτριες 13 έως 18 ετών)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες από 13 έως 18 ετών, οι οποίες θέλουν να συμμετέχουν στη δράση COOLEST PROJECTS ONLINE 2021. Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης των μαθητριών, καθώς θα δημιουργήσουν τα δικά τους projects.

23/04, 16:00

Πώς να μιλάς και να παρουσιάζεις τις ιδέες σου μπροστά σε κοινό (για μαθήτριες 13 έως 18 ετών)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες από 13 έως 18 ετών, μαθαίνοντάς τους τα σωστά βήματα, ώστε να κερδίσουν και τον πιο δύσκολο ακροατή. Εργαλεία που είναι απαραίτητα για μία παρουσίαση, τρόποι διαχείρισης του τρακ, αλλά και το πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά τις σκέψεις και τις γνώσεις τους, ώστε να πετύχουν τον πιο σημαντικό στόχο απ’ όλους: να πιστέψουν στον εαυτό τους και να βρουν τη δική τους αυθεντική φωνή!

Τις μαθήτριες μπορούν να εγγράψουν μόνο οι γονείς – κηδεμόνες τους, συμπληρώνοντας εκείνοι τη φόρμα συμμετοχής και δίνοντας την άδειά τους για την συμμετοχή του ανήλικου μαθητή.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MediaMarkt: Νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία «Personal Video Shopping»

Θέλετε να δείτε ζωντανά τους χώρους του ψυγείου που προτιμάτε ή το πόσο φωτεινή και λεπτή είναι η τηλεόραση που σας αρέσει; Θέλετε να...

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς νέος CEO στην Public-MediaMarkt

Η Public-MediaMarkt (PMM), κορυφαίος omnichannel retailer οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών ψυχαγωγίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοινώνει σήμερα ότι αναθέτει στον κ. Ρόμπυ Μπουρλά τη θέση του CEO, έπειτα από...

Αυτές είναι οι startups που έγιναν δεκτές στο EIT Digital Venture Program 2021

Εννέα early stage startups από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στη φετινή έκδοση του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν...

Κτηματολόγιο: Επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων διόρθωσης

Ψηφίστηκε ως άρθρο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/878 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/879 η τροπολογία που...

Αντίγραφα δικαστικών αποφάσεων και για τον Άρειο Πάγο μέσα από το gov.gr

Διαθέσιμη και για τον Άρειο Πάγο είναι μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η εφαρμογή για την ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου...