30.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

H Nova συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος

Η Nova μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως μια από τις πρώτες εταιρείες που υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός ισότιμου περιβάλλοντος μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα «NOVA WOMEN».

Το πρόγραμμα «NOVA WOMEN», που ξεκίνησε το 2021, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που εστιάζουν σε σημαντικές στιγμές των γυναικών  με πυλώνες όπως ενδυνάμωση, οικογένεια, ευεξία.

Ενδυνάμωση

 • Advancing Women Leaders, ολοκληρωμένα προγράμματα για εκπαίδευση σε δεξιότητες ηγεσίας
 • Reverse Mentoringpowered by NOVA Women με 1-on-1 συζητήσεις, για ευρύτερη κατανόηση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως για παράδειγμα την διαφορετικότητα και τις ποικίλες οπτικές στις διαφορετικές γενεές.
 • WomeNspire series” ομιλίες από γυναίκες που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματα τους
 • Συνεργασία με το WOMEN ON TOP για την υλοποίηση σεμιναρίων βιωματικού χαρακτήρα.

Μητρότητα

Για τη στήριξη της μητρότητας και την προστασία της οικογένειας, η εταιρεία παρέχει:

 • Επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού 140 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί μέχρι να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
 • Επιπρόσθετες 5 ημέρες άδειας σε μέλλουσες μητέρες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας
 • Επέκταση του μειωμένου ωραρίου εργασίας κατά τρεις μήνες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας , για όποιο γονέα κάνει χρήση της άδειας φροντίδας τέκνου
 • Πλήρη ευελιξία τηλεργασίας στους νέους γονείς για τις σημαντικές στιγμές των παιδιών τους (μέχρι την ηλικία των 6 ετών).

Ευεξία

 • 24/7 Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης & ευεξίας, για τη στήριξη των γυναικών και των οικογενειών τους
 • Πρόσθετες εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, μέσω του ομαδικού προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Wellbeing προγράμματα με πολλαπλές δραστηριότητες εντός και εκτός της εταιρείας.

Δράσεις στην κοινωνία

Η NOVA συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Women in Tech» με στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες για τη νέα γενιά σε επαγγέλματα του τομέα STEM και να ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση της γυναίκας στον χώρο της τεχνολογίας.

 • Έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Women in Tech» προσφέροντας σε απόφοιτες ή τελειόφοιτες φοιτήτριες πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών, πλήρως αμειβόμενη πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών.
 • Μέσα από την πρακτική, οι συμμετέχουσες συνεργάζονται με καταξιωμένα στελέχη της NOVA από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, λαμβάνοντας μέρος σε πραγματικά έργα και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία.

«Είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες της NOVA για την έμφυλη ισότητα, καθώς εστιάζουν τόσο στην ενδυνάμωση των ίδιων των γυναικών όσο και στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού περιβάλλοντος. Με κάθε βήμα που κάνουμε, ως άτομα, εταιρείες, χώρες, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της συμπερίληψης, αλλά βλέπουμε ακόμα πιο καθαρά και την απόσταση που μένει να καλύψουμε», δήλωσε η Στέλλα Κάσδαγλη συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top.

Ο Γεράσιμος Καρμίρης Chief Human Resources Officer της Nova ανέφερε:  «Στη ΝΟVA αυτό που μας ξεχωρίζει είναι αυτό που μας ενώνει! Μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα “NOVA WOMEN” δημιουργούμε ένα σύγχρονο περιβάλλον, απαλλαγμένο από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Με συνέπεια και πράξεις αναζητούμε κάθε ευκαιρία που υποστηρίζει τη στρατηγική μας δέσμευση για ίσες ευκαιρίες σε όλους. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023 καλωσορίζουμε τις νέες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης σε συνεργασία με τoν οργανισμό WOMEN ON TOP, συνεχίζοντας να δημιουργούμε αξία τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία μας».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το realme c51 έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες

  γράφει η Νατάσα Φραγκούλη    Το στοίχημα που έχει βάλει να επαναπροσδιορίζει τα standard της entry-level κατηγορίας smartphones, φαίνεται ότι κερδίζει, για άλλη μια φορά, η...

realme C51: Ένα πρωτοποριακό smartphone με τέσσερα κορυφαία χαρακτηριστικά

  Το realme C51, το πρωτοποριακό entry-level κινητό της, λανσάρει στην αγορά η realme, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand smartphone στον κόσμο. Ως συνέχεια της σειράς...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...