12 C
Athens
Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021

Γ. Μίχος: Η Epsilon Net σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της

Η παροχή ολιστικών λύσεων προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Epsilon Net.

Η ελληνική εταιρεία λύσεων πληροφορικής μετά από δύο μεγάλες εξαγορές (SingularLogic, Data Communication) δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Μιλώντας στο podcast του Moved.gr, «Απλά Ψηφιακά», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Γιάννης Μίχος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον κινήσεις υπό τη μορφή εξαγορών ή συνεργασιών με άλλους «παίκτες» (Δείτε το Podcast «Απλά Ψηφιακά»).

Ο κ. Μίχος υποστήριξε πως οι εξαγορές αποτελούν φυσικό επακόλουθο της στρατηγικής που έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια η Epsilon Net επενδύοντας σε τεχνολογίες και δημιουργία λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων, με έμφαση στο cloud, το οποίο έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδιαφέρον εστιάζει σε λύσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά στις υπάρχουσες εφαρμογές που έχει η Epsilon Net. «Είμαστε ήδη σε συζητήσεις και σύντομα θα έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε», επισήμανε ο επικεφαλής της Epsilon Net.

Εξαγορές και συνεργασίες

Ο κ. Μίχος ανέφερε πως οι εξαγορές σημαντικών εταιρειών δεν βοηθούν μόνο στην αύξηση των μεριδίων αγοράς αλλά και στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας και του ανθρώπινου δυναμικού. «Οι δύο εξαγορές που κάναμε (σ.σ. αυτές της SingularLogic και της Data Communication) είναι στρατηγικά σημαντικά τόσο σε επίπεδο πελατών όσο και σε επίπεδο λύσεων και ανθρώπινου δυναμικού.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Γιάννης Μίχος

Ο επικεφαλής της Epsilon Net τόνισε πως η εταιρεία ήδη από το 2013 έχει αρχίσει να επενδύει στις τάσεις τις απομακρυσμένης εργασίας και του cloud που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία. Η τάση του ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν κάτι που η Epsilon Net εντόπισε αρκετά νωρίς με το cloud να παίζει σημαντικό ρόλο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω και της οικονομικής κρίσης, καθυστέρησαν να υιοθετήσουν αυτές τις νέες τάσεις αλλά η πανδημία λειτούργησε καταλυτικά προκειμένου να επιταχυνθεί η υιοθέτηση τους.

Οι προαναφερθείσες εξαγορές ήταν λοιπόν το επόμενο στρατηγικό βήμα της εν λόγω επενδυτικής πορείας. Παράλληλα σημείωσε ότι στόχος της Epsilon Net είναι να προσφέρει ολιστικές λύσεις στους πελάτες της, για το λόγο αυτό εξετάζει ήδη νέες συνεργασίες με εταιρείες που θα πραγματοποιηθούν είτε με τη μορφή στρατηγικών συνεργασιών είτε με τη μορφή εξαγορών.

Ο κ. Μίχος έδειξε πάντως να είναι υπέρ και των στρατηγικών συνεργασιών, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία που υπάρχει από το 2016 με την SCAN στο χώρο των εφαρμογών HR, μία κίνηση που έχει αποδώσει σε εξαιρετικό βαθμό.

 

Ισχυροποίηση της αγοράς πληροφορικής

Σχολιάζοντας την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, ο κ. Μίχος τόνισε ότι η συγκέντρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι δείγμα ισχυροποίησης της αγοράς, αφού ο πολυκερματισμός υπηρεσιών που προσφέρονται από μικρές εταιρείες μπορεί εν τέλει να μειώνει την δυναμική της.

Όσο για το στοίχημα της εξωστρέφειας, τόνισε ότι η ελληνική αγορά μπορεί και πρέπει να το κερδίσει γιατί τόσο τα προϊόντα όσο και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της είναι αντάξια άλλων του εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε μάλιστα πως η εξωστρέφεια αποτελεί στόχο και της Epsilon Net, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την περιοχή των Βαλκανίων και θα επεκταθεί με τη μορφή ομόκεντρων κύκλων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η πανδημία ροκανίζει τις επενδύσεις των ελληνικών εταιρειών σε Ε&Α

 της Νατάσας ΦραγκούληΤο 47% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μειώσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη ελέω πανδημίαςΜπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να αποτελεί...

EY: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο logistics – Τα έργα που την «ισχυροποίησαν»

Ραγδαία ανάπτυξη σημειώθηκε στον ελληνικό κλάδο των μεταφορών και logistics από το 2017 έως σήμερα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας, της...

Mastercard: Η πανδημία αυξάνει την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών

Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παγκοσμίως (83%) δηλώνει ότι μέσα στο 2021 είναι διατεθειμένο να λάβει δράση για την αντιμετωπίση ζητημάτων περιβαλλοντικής και βιώσιμης...

Η “Girls in ICT week” by Socialinnov ξεκίνησε!

H εβδομάδα Girls in ICT της Socialinnov τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιερώνει την εβδομάδα 19-23...

Ο Ομίλος Epsilon Net πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft για την ελληνικοποίηση του D365 Business Central on cloud

H ελληνικοποίηση του Dynamics 365 Business Central στο cloud είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Epsilon Net. Η SaaS, ελληνικοποιημένη έκδοση...