Fraport Greece: Επένδυση 4 εκατ. ευρώ για την πυρόσβεση αεροσκαφών

- Advertisement -

Σε αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ ειδικά για την πυρόσβεση και διάσωση αεροσκαφών προχώρησε η Fraport Greece.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η επένδυση αυτή βελτιώνει σημαντικά την πυρασφάλεια στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2017. Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και πλήρους εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece.

Τα πρώτα τρία πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί ήδη στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece  στην Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Ρόδο. Τα υπόλοιπα επτά θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2018 στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, Σάμου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Κω και Ζακύνθου.

Επιπροσθέτως η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού,  καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η αγορά νέου εξοπλισμού περιλαμβάνει:

  • 21 στολές χημικής προστασίας
  • 65 νέες αναπνευστικές συσκευές
  • 180 φιάλες αναπνευστικών συσκευών
  • 518 πλήρεις συλλογές Μέσων Ατομικής Προστασίας για κάθε πυροσβέστη (κράνος, κουκούλα πυρκαγιάς, στολή καθημερινής υπηρεσίας, επενδυτής και περισκελίδα πυρκαγιάς, γάντια, μπότες)
  • 14 ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων
  • 12 συλλογές φορητών διασωστικών εργαλείων (διαστολέας και κόφτης μετάλλων)
  • 15 ανεμιστήρες θετικής πίεσης απαγωγής καπνού

Με αφορμή την αγορά, ο Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell, δήλωσε: «Η ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς στη Fraport Greece. Με την προσθήκη των 10 νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και με τη στήριξή μας στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών   στα 14 αεροδρόμια που λειτουργούμε τόσο για τους επιβάτες όσο και τους εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι η Fraport Greece έχει υπογράψει σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, η εταιρεία, καταβάλει 10,5 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και 4% επί του ποσού αυτού ως ετήσιο διοικητικό τέλος διαχείρισης. Η Fraport Greece έχει υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση ύψους 800.000 ευρώ ετησίως με την Πολεμική Αεροπορία, για υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης στα αεροδρόμια Ακτίου και Χανίων. Σημειώνεται ότι όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών επιβαρύνουν την εταιρεία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...