Εθνική: Αποκτά το 7,5% της Epsilon Net

- Advertisement -

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET από τον κ. Ιωάννη Μίχο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της από 16.11.2022 ανακοίνωσής της για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την EPSILON NET Α.Ε. και το βασικό της μέτοχο κ. Μίχο, σε τιμή €7,4/μετοχή, καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7,5% από τον ίδιο τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η κίνηση της Εθνικής εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διεύρυνση των εργασιών της μέσω συνεργασιών στον χώρο του fintech, με την αξία της συναλλαγής στα 30 εκατ. ευρώ.

Αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας

Η συμφωνία με τον κ. Μίχο επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της EPSILON ΝΕΤ (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜμΕ προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Η ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις. Κατά την ολοκλήρωση, θα υπογραφεί η σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON NET και ΕΤΕ κατά τα προβλεπόμενα στο σχετικό μνημόνιο συνεννόησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Από τη δήλωση του αποτυπώματος άνθρακα προϊόντος σε επαληθεύσιμα δεδομένα: Γιατί η LG electronics...

Στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσδοκίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...

Ξεπέρασαν τα 3 δισ. οι συνδέσεις 5G παγκοσμίως

Το 5G συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική σε παγκόσμιο...

Phishing: Οι πιο ισχυρές μάρκες στον κόσμο στο στόχαστρο των χάκερς

Οι πιο αξιόπιστες και ευρέως χρησιμοποιούμενες ψηφιακές πλατφόρμες στον...