12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Επενδύσεις και Ταμείο Ανάκαμψης «τονωτικά» για τον ΟΤΕ το 2021 – Θα σκοράρει και με Super League;

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, τονίζοντας ότι θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη στα επόμενα τρίμηνα.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021, η επαναλειτουργία της οικονομίας αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης  θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου όχι μόνο άμεσα από την ανάληψη δημοσίων έργων, αλλά και έμμεσα από δράσεις και ευκαιρίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες του ΟΤΕ.

«Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε αρκετά από τα έργα που θα γίνουν για την ψηφιοποίηση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά. Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαμάζ, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται πολλά projects για ψηφιακό μετασχηματισμό που μπορούν να διεκδικήσουν, ενώ διευκρίνισε ότι ο ΟΤΕ έχει «δυνατή παρουσία σε τομείς όπως το 5G και οι οπτικές ίνες που είναι βασικές προτεραιότητες του προγράμματος».

Στόχος, υπογράμμισε, είναι το 2021 να πάει πολύ καλά, «να βοηθήσουμε τη χώρα να ανασυγκροτηθεί και τους πελάτες μας να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις επιδόσεις της κινητής τηλεφωνίας, όπου αναμένει αύξηση με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την άφιξη στην χώρα μας πολύ μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από άλλες χώρες από ότι το καλοκαίρι του 2020.

Ο  ΟΤΕ διεκδικεί τη Super League

Στο παιχνίδι διεκδίκησης της Super League μπαίνει ο ΟΤΕ σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου κ. Μ. Τσαμάζ , ο οποίος διευκρίνισε ότι προς το παρόν «εκτιμούν την κατάσταση», χωρίς  να έχουν καταθέσει σχετική πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, ο κ. Τσαμάζ   ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας χρονιάς για το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανδρών στην Ελλάδα.

«Tα προηγούμενα χρόνια δεν το κοιτάζαμε, το σκεφτόμασταν, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από πρόταση, προς το παρόν εκτιμούμε την κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Χ. Μαζαράκης ανέφερε ότι προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τα έσοδα από την Cosmote TV, που παρουσίασε απώλειες 9% λόγω των κλειστών καταστημάτων εστίασης λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι η απώλεια άγγιζε τα 2 εκατ. ευρώ ή περισσότερο κάθε τρίμηνο.

Επενδύσεις σε οπτικές ίνες

Να συνδέσει ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με οπτική ίνα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζει ήδη ο ΟΤΕ, υλοποιώντας το πλάνο επενδύσεων που ετησίως αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαμάζ, η ανάπτυξη οπτικής ίνας στο σπίτι αποτελεί προτεραιότητα, καθώς όπως επεσήμανε όσο προχωρούν οι υποδομές ενισχύεται και η ζήτηση.

Μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ έχει ενεργοποιήσει 25 χιλιάδες Fiber To The Home συνδέσεις αγγίζοντας το 8% των νοικοκυριών που έχουν την δυνατότητα να πάρουν την σχετική υπηρεσία (περίπου 340.000 νοικοκυριά έχουν υποδομή σήμερα για FTTH).

«Πάμε για 1 εκατ. FTTH σε 2-3 χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την επένδυση. H αγορά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό θα είναι το παιχνίδι από εδώ και πέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαμάζ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια από 8% των νοικοκυριών που έχει ενεργοποιήσει σήμερα σύνδεση FTTH, το ποσοστό θα φτάσει το 30% συνολικά.

Καταλήγοντας είπε ότι στόχος είναι 80% κάλυψη των νοικοκυριών με ταχύτητες πάνω από 100 Mbps. Αναφορικά με το 5G τόνισε ότι το πρόγραμμα υλοποίησης είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και θα συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...