30.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΛΤΑ: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έφερε εμπιστοσύνη και νέους πελάτες

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Σημαντικές συμφωνίες για αποστολή λογαριασμών, αλλά και δεμάτων υπέγραψαν ήδη τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους έχουν προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις στην κατεύθυνση παροχής καλύτερων, αξιόπιστων και ανταγωνιστικότερων ταχυδρομικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους με σημαντική μείωση των χρόνων παράδοσης.

Η αυτοματοποίηση στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με την χρήση ειδικών ρομπότ έχει οδηγήσει σε προσέλκυση νέων πελατών, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται η αυτοματοποίηση και άλλων κέντρων διαλογής με στόχο ακόμα πιο αξιόπιστες και ταχύτερες υπηρεσίες.

Η μείωση των χρόνων παράδοσης που ξεκίνησε από πέρυσι αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, καθώς έσοδα από τη διανομή λογαριασμών και αλληλογραφίας για μεγάλους πελάτες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 44 εκατ. ευρώ  το 2021.

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν

Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία περίοδο, μια σειρά μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, επέλεξε μετά από διαγωνιστική διαδικασία τα ΕΛΤΑ ως πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη ΔΕΗ, τον όμιλο ΟΤΕ/COSMOTE, την Εθνική Τράπεζα, την τράπεζα Eurobank, την τράπεζα Alpha Bank, την Protergia, την Elpedison, τη ΖΕΝΙΘ, τη Nova και τους ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρωπαϊκής Πίστης και της Interamerican.

Παράλληλα στα ΕΛΤΑ, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) επιστρέφει η διανομή των λογαριασμών και της ΕΥΔΑΠ, καθώς με  δικαστική απόφαση στα τέλη του περασμένου έτους, έκλεισε οριστικά μια διαμάχη  που κράτησε περισσότερο από 2 χρόνια, γύρω από τον σχετικό διαγωνισμό της εταιρείας ύδρευσης. Η απόφαση ανέδειξε οριστικά την προσφορά των ΕΛΤΑ ως απολύτως σύννομη και την πλέον συμφέρουσα οικονομικά, απελευθερώνοντας την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τη διανομή των λογαριασμών της.

Η εξέλιξη επιλύει ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους καταναλωτές τους τελευταίους μήνες, λόγω αρρυθμιών που είχαν παρατηρηθεί στη διανομή των λογαριασμών ύδρευσης, εξ αιτίας μιας σειράς ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά της προσφοράς των ΕΛΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ.

Στο επίκεντρο και η διανομή δεμάτων

Η εμπιστοσύνη των ελληνικών ομίλων προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για την αποστολή της αλληλογραφίας και των λογαριασμών τους, συνδυάζεται και με την αναγνώριση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρει ο όμιλος των ΕΛΤΑ και σε διεθνείς πελάτες, όπως καταγράφηκε πρόσφατα με τη συμφωνία για τη διανομή των δεμάτων της AMAZON.

Την Amazon ακολούθησαν άλλες διεθνείς επιχειρήσεις με πιο πρόσφατες την ADIDAS και την H&M, οι οποίες έχουν έρθει απευθείας είτε μέσω των ευρωπαίων διακινητών τους σε συμφωνία για διανομή των προϊόντων τους  στην ελληνική επικράτεια. Παράλληλα, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους ομίλους για την υπογραφή συμφωνιών που θα ενισχύσουν το ρόλο του Ομίλου στο last mile του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διετία μετασχηματισμού και αλλαγής

Την τελευταία διετία, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου, καταβάλει συστηματική προσπάθεια ώστε να συνδυάσει τον κοινωνικό ρόλο που ανέκαθεν διαδραμάτιζαν τα ΕΛΤΑ -με την κάλυψη κάθε γωνιάς της ελληνικής επικράτειας- με βέλτιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες και ταχυμεταφορές, οι ανταποκρίνονται στα απαιτητικά σύγχρονα δεδομένα. Στο επίκεντρο των προσπαθειών αυτών, βρίσκεται, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ, που ξεκίνησε με την εγκατάσταση του ρομποτικού συστήματος διαλογής αντικειμένων, και θα ξεδιπλωθεί τους προσεχείς μήνες με την υλοποίηση των προγραμμάτων του Ψηφιακού Ταχυδρόμου και των Smart Lockers.

Στόχος της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι, η αρχαιότερη ελληνική δημόσια εταιρεία, να εξελιχθεί σε έναν υπερσύχρονο, αξιόπιστο και πλήρως ανταγωνιστικό πάροχο υπηρεσιών. Ο οποίος θα καλύπτει τις ταχυδρομικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντάς τους παράλληλα, τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν, μέσω των νέων προηγμένων εφαρμογών,  κάθε ανάγκη παράδοσης, παραλαβής και ηλεκτρονικής πληρωμής.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

realme C51: Ένα πρωτοποριακό smartphone με τέσσερα κορυφαία χαρακτηριστικά

  Το realme C51, το πρωτοποριακό entry-level κινητό της, λανσάρει στην αγορά η realme, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand smartphone στον κόσμο. Ως συνέχεια της σειράς...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...

Η Trend Micro συνεργάζεται με την INTERPOL για την εξάρθρωση επιχείρησης phishing

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει ότι η στενή συνεργασία της με την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστή ως INTERPOL,...