17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Εκστρατεία Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

#ΔουλεύουνΓιαΌλουςΜας #ΕμείςΤουςΠροσέχουμε

Οι εργαζόμενοι στο πεδίο των αυτοκινητοδρόμων μεριμνώντας για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών δικαιούνται της αυξημένης προσοχής όλων καθότι συνιστούν τις πλέον εκτεθειμένες ομάδες εργαζομένων από πλευράς οδικής ασφάλειας.

Αφορούν  κυρίως πληρώματα οχημάτων των αυτοκινητοδρόμων σε περιπολία καθώς και σε ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση των υποδομών – αλλά και σε εργαζόμενους αρμόδιων φορέων όπως αστυνομικούς, πυροσβέστες, διασώστες κ.α..

Τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν μέρα μεσημέρι, σε τμήματα με καλή ορατότητα, παρά την εμφανή σηματοδότηση  οχημάτων επέμβασης (περιστρεφόμενοι φάροι περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνοι στο οδόστρωμα …)

Τέτοια ατυχήματα είναι συχνά αποτέλεσμα υπνηλίας, αυξημένης ταχύτητας ή απροσεξίας των οδηγών εξαιτίας  κυρίως της χρήσης κινητών.

Η HELLASTRON καλεί όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν οδηγικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων αλλά και των ιδίων. Πρέπει σήμερα να αλλάξουμε όλοι δραστικά συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσουμε  τους κινδύνους της επιθετικής οδήγησης αλλά και της απόσπασης της προσοχής από χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης

Η ασφάλεια όσων εργάζονται στους αυτοκινητόδρομους για να είναι ασφαλείς  οδηγοί και επιβάτες,  είναι κύρια  προτεραιότητα των εταιρειών λειτουργίας  αυτοκινητοδρόμων και της HELLASTRON.

Στις Ημέρες Οδικής Ασφάλειας 2023 που οργανώθηκαν τον Μάρτιο στο Salzburg από την  Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων με διόδια, ASECAP, τονίστηκε πως μεταξύ άλλων, μια καλύτερη «γνωριμία» αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού.

Αυτός ακριβώς  είναι ο στόχος της πρωτοβουλία #ΔουλεύουνΓιαΌλουςΜας #ΕμείςΤουςΠροσέχουμε που υλοποιείται με την υποστήριξη της HELLASTRON.

Η ασφάλεια των εργαζομένων στους αυτοκινητόδρομους μέσα από την πρόληψη και την ενδυνάμωση της σχέσης με τους οδηγούς – μεταξύ των οποίων σημαντικό ρόλο παίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί – είναι η ουσία της καμπάνιας ευαισθητοποίησης.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Revolut κυκλοφορεί τα RevPoints στην Ελλάδα, το πρώτο της πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία των «RevPoints», ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σε πόντους....

33η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος OKTABIT & χριστουγεννιάτικο παζάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H ΟΚΤΑΒΙΤ για ακόμα μια χρονιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει 2 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και με χαρά προσκαλεί τους συνεργάτες της...

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EIT Jumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50...

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη έρμαιο των χάκερ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

Το 14% των εταιρειών στην Ευρώπη έχει βιώσει περιστατικά στον κυβερνοχώρο λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κατασκευαστικός κλάδος ήρθε...

The Best TV: H τηλεόραση που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ιστορίες που άλλαξαν τους κανόνες της τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα στούντιο, βραβευμένες σειρές που μένουν σταθερές μέσα στα χρόνια, βρίσκονται διαθέσιμες με όλους τους...