14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Deloitte: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των Meetups στο Brainzone

Στο νέο Innovation Hub της Deloitte στην Πάτρα

Αθρόα η συμμετοχή στα διαδραστικά workshops που διοργάνωσε η Deloitte
για την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και νέων επιχειρηματιών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των Meetups @Brainzone που διοργάνωσε η Deloitte από τις 23 Μαρτίου έως τις 25 Μαΐου στο Brainzone, το νέο Innovation Hub της εταιρείας στα γραφεία της στην Πάτρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν πάνω σε πραγματικά business case studies, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας και να διευρύνουν το δίκτυό τους, ερχόμενοι σε επαφή με το οικοσύστημα των start-ups και γνωρίζοντας επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν.

Τα τέσσερα  Meetups

Τα τέσσερα συνολικά Meetups, που διοργάνωσε η Deloitte σε συνεργασία με εταιρείες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως οι PaperGo, Vongrid, InterMediaKT, Think Silicon αλλά και με την υποστήριξη start-ups και venture capital από την Αθήνα όπως οι CollegeLink και Marathon Venture Capital, αφορούσαν άμεσα το οικοσύστημα των start-ups και των επιχειρήσεων, ενώ χτίστηκαν γύρω από τις εξής tech θεματικές ενότητες:

  • From Ηardware Ιnfrastructure to Ιnfrastructure as a Service: Be a Kubernetes
  • Gamification, Collaboration and Innovation: Key Principles and Tools
  • Digital transformation for SMEs
  • AI & Machine Learning | AR/VR/XR
  • Inclusive Digital World: Achieving accessibility in Web, Games & Apps
  • Ιnsights on building robust start-ups

Μέσα από τα Meetups η Deloitte, αξιοποιώντας το δίκτυο και την τεχνογνωσία της στις νέες τεχνολογίες, φέρνει την τοπική οικονομία πιο κοντά στα τελευταία tech trends, ώστε να δημιουργηθούν οι νέες καινοτόμες επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Παρουσία στην τοπική κοινωνία

Επιπλέον μέσω των Meetups, η Deloitte γνωστοποιεί την παρουσία της στην τοπική κοινωνία (φοιτητές, αποφοίτους πανεπιστημίων και νέους επιχειρηματίες) και οικονομία, αναδεικνύοντας παράλληλα την προοπτική της εταιρείας ως επιλογή εργασίας για τους νέους που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την πόλη τους.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των Μeetups, η Κατερίνα Γλαβά, Partner στο τμήμα Consulting της Deloitte σημείωσε: «Με την πρωτοβουλία των Meetups η Deloitte επιδιώκει να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει το οικοσύστημα καινοτομίας στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο για την νεοφυή επιχειρηματικότητα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Τα Meetups λειτουργούν ως μια γέφυρα από την ιδέα στην πράξη φέρνοντας κοντά φοιτητές, αποφοίτους και start-ups γύρω από μια ευρεία ατζέντα θεμάτων με κοινό παρονομαστή την τεχνολογία, που καλύπτει από τις υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως την τεχνητή νοημοσύνη και τα data analytics.

Το feedback από τον πρώτο κύκλο που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι ιδιαίτερα θετικό και μας γεμίζει με αισιοδοξία για να συνεχίσουμε την αποστολή μας, που είναι να συμβάλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Πάτρα. Ο δεύτερος κύκλος των Meetups αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...