Η επιτάχυνση της ανάπτυξης των δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (fiber to the home – FTTH) και η επιδίωξη να συνδεθούν περισσότεροι χρήστες στα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων εύκολα και οργανωμένα φέρνει νέο νομοσχέδιο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα δίνει λύσεις στα ζητήματα που υπάρχουν με τις καλωδιώσεις στις πολυκατοικίες.
Όπως επεσήμανε χθες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο Advanced Telecoms Summit 2026 στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι να φέρει προς ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο ονομάζεται “Gigabit Infrastructure Act,” στόχος του οποίου είναι να επιλύσει το θέμα που υπάρχει με τις διπλές καλωδιώσεις οπτικών ινών σε ουκ ολίγες πολυκατοικίες.
«Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνουμε προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν οι υποδομές χωρίς να δημιουργούμε συνεχώς διπλές και πολλαπλές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.
Το Advanced Telecoms Summit διοργάνωσαν η Verticom και η Content Intelligence Agency.







