3.5 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Cosmote TV: Λειτουργία ανεξαρτήτως παρόχου και ασύρματα

Της Μαρίας Μόσχου

mariam@moved.gr

Την ασύρματη σύνδεση του αποκωδικοποιητή της Cosmote TV μέσω ειδική συσκευής με το ρούτερ του σπιτιού ανεξαρτήτως παρόχου μέσα στο 2018 προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου προγράμματος του ΟΤΕ History.

Ο κ. Τσαμάζ ανακοίνωσε επίσης ότι εντός των προσεχών εβδομάδων το Cosmote TV θα διατίθεται ως ανεξάρτητη υπηρεσία, μέσω εφαρμογής που θα λειτουργεί επίσης ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή.

Όπως επεσήμανε η τιμολογιακή πολιτική για υπηρεσία COSMOTE TV GO η οποία είναι διαθέσιμη από κινητό, tablet και υπολογιστή δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ενδέχεται όμως να είναι διαφορετική από το συνδρομητικό πακέτο της Cosmote TV και να περιλαμβάνει εκπλήξεις όπως η one off παρακολούθηση ενός αγώνα με την καταβολή ενός ορισμένου ποσού.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έχουν γίνει στο Gosmote TV τόνισε ότι ανέρχονται σε πάνω από 250 εκατ. ευρώ. «Είναι πολύ ακριβό σπορ. Δεν μας δίνει κέρδη αλλά βοηθά στην εικόνα και την διατήρηση των πελατών του Ομίλου. Βοηθά στην εικόνα. Βοηθά στην αναπλήρωση των εσόδων. Ωστόσο δεν βοηθά στην κερδοφορία. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ομίλου.

Αναφερθείς στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι επηρεάστηκε αρνητικά από την επιβολή του τέλους 10% στις αρχές του 2017, ενώ πρόσθετη επιβάρυνση αποτελεί και το τέλος 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (θέμα για το οποίο η πλευρά του ΟΤΕ, έχει αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής).

Cosmote History

Οσον αφορά στο Cosmote History ξεκαθάρισε ότι από τους 525 χιλ. συνδρομητές αποτελεί νούμερο 1 προτίμηση σε κανάλια με ανάλογο περιεχόμενο.

«Αποδείχθηκε πολύ δύσκολο εγχείρημα έπρεπε να γίνουν πολλά ξεκινώντας από το μηδέν. Πολλές ώρες δουλειές και δεκάδες χιλιάδες ώρες επιλογής ταινιών. Ποιοτικές παραγωγές με ουσία Και οι ώρες που διαθέσαμε αξίζανε τον κόπο. Μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε πολλά: 6000 ώρες προγράμματος 24 δίκες μας παραγωγές. Σπάνια αρχεία και ταινίες μεγάλης ιστορικής αξίας» είπε ο κ. Τζαμάζ.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το COSMOTE HISTORY στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Στα δύο αυτά χρόνια, το COSMOTE HISTORY έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.

Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή COSMOTE TV. Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.

Συνολικά, το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.

Επίσης, το COSMOTE HISTORY θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. «Όραμά μας είναι το COSMOTE HISTORY να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Συνεργασίες με ποδοσφαιρικές ομάδες

Επίσης ο κ. Τσαμάζ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Cosmote TV να επιδιώξει συνεργασίες με τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες έπειτα από τη λύση της συνεργασίας της Forthnet με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε ότι ο ΟΤΕ θα δει πως διαμορφώνεται στο εξής το «παιχνίδι» και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Ο κ. Τσαμάζ συμπλήρωσε ότι «υπό προϋποθέσεις και συνθήκες» την Cosmote TV ενδιαφέρουν όλα τα αθλητικά γεγονότα, όπως το κύπελλο το οποίο και μεταδίδει.

 

 

 

.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

«Ξαναμοιράζεται» η τράπουλα στη συνδρομητική τηλεόραση – Οι νέοι «παίκτες» και ο ανταγωνισμός

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ισχυροί διεθνείς παίκτες όπως η Warner Media και η Walt Disney υλοποιούν το 2022 τα πλάνα επέκτασής του HBO ΜΑΧ...

Χάρτα για τα ψηφιακά δικαιώματα συντάσσει η Ευρώπη

  Η Ευρώπη θέλει να αποκτήσει την πρώτη -παγκοσμίως- διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές της Νατάσας Φραγκούλη Ένα όραμα, που προώθησε σθεναρά ο...

ΕΕΚΕ: Δείτε τι δικαιούστε αν εγκλωβιστήκατε οδικώς ή σιδηροδρομικώς στην κακοκαιρία

Αποζημίωση σε κάθε επιβάτη και όχι μόνο στον οδηγό του εγκλωβισμένου οχήματος προβλέπει η νομοθεσία σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας...

Δίμηνη παράταση για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων...

Ryanair: Νέες πτήσεις Ελλάδα – Δουβλίνο

Εξυπηρετώντας 120 προορισμούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η Ryanair σχεδιάζει να πραγματοποιήσει φέτος το μεγαλύτερο καλοκαιρινό της πρόγραμμα από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Η αυξημένη...