8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

BibeCoffee: Η πλατφόρμα για την αγορά του καφέ που έχει εξασφαλίσει επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ

Συχνά λέγεται ότι στην Ελλάδα όλοι ανοίγουν καφέ και αυτό δεν είναι καινοτομία. Η BibeCoffee φέρνει το Internet of Things στην αγορά του καφέ και «τραβάει» χρηματοδότηση εκατομμυρίων.

Η BibeCoffee, η Startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που ιδρύθηκε το 2019, δημιούργησε μια IoT λύση παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, που μετατρέπει κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό. Ελαχιστοποιεί με αυτό τον τρόπο την απώλεια εσόδων από τυχόν προσμίξεις ή άλλες λανθασμένες πρακτικές και διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του καφέ προστατεύοντας παράλληλα την φήμη των εταιρειών.

Το όραμα της BibeCoffee είναι να εξορθολογήσει τον τρόπο με τον οποίο διανομείς, κατασκευαστές και αλυσίδες καφέ λειτουργούν, προσφέροντάς τους μια λύση που εγγυάται τη βέλτιστη ποιότητα του καφέ που προσφέρεται στους πελάτες τους.

Η ευφυής πλατφόρμα της BibeCoffee επιτρέπει στους προμηθευτές καφέ να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μέσω των οποίων μπορούν να αναπτύξουν προηγμένες στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ και να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, βοηθώντας τους να ενεργήσουν άμεσα ακόμη και σε κάθε σημείο πώλησης.

Χρηματοδότες

Η BibeCoffee έχει εξασφαλίσει επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, με την πιο πρόσφατη να προέρχεται από το VentureFriends και το Uni.fund,  το οποίο ήταν υφιστάμενος επενδυτής.

Η επένδυση, μέχρι τώρα, έχει διατεθεί κυρίως στην συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας όπως και στην εισαγωγή νέων λειτουργιών και χαρακτηριστικών ώστε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών.

Με σημαντικούς πελάτες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς καφέ που έχουν ήδη εμπιστευτεί την λύση, η BibeCoffee σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος αυτής της χρηματοδότησης για να αναπτύξει την ομάδα της. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει περαιτέρω την πελατειακή της βάση στην ελληνική αγορά και να αυξήσει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά.

Επέκταση σε νέες αγορές

Οι ιδρυτές της BibeCoffee δήλωσαν: «Με μια καινοτόμο συσκευή και μια εύχρηστη πλατφόρμα, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε  δεδομένα και λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τις μηχανές καφέ που κατέχουν, οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιούν τη διαδικασία συντήρησης των μηχανών τους, αυξάνουν τις πωλήσεις τους και διασφαλίζουν τους υψηλούς δείκτες ποιότητας του καφέ που απολαμβάνουν οι πελάτες τους. Η επένδυση της VentureFriends σε συνδυασμό με τη συνεχή υποστήριξη του Uni.fund και την follow-on επένδυση, συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της λύσης μας και στην επιθετική επέκταση σε νέες αγορές, μαζί με τον στόχο μας να μεταμορφώσουμε την αγορά του καφέ.

Ο Γιώργος Δημόπουλος, συνιδρυτής της VentureFriends δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε μια καινοτόμο ιδέα που στοχεύει σε μια παγκόσμια αγορά και επιτρέπει τη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τη κατανάλωση καφέ και τη χρήσης των μηχανών. Δεδομένα τα οποία είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους διανομείς, τους κατασκευαστές και βεβαίως τους ιδιοκτήτες cafe και χώρων εστίασης, καθώς τους παρέχεται μια ολιστική εικόνα. Η ομάδα της BibeCoffee αποτελείται από πολύ ικανά άτομα και είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Ο Στέλιος Ηλιάκης, συνιδρυτής της Uni.Fund δήλωσε «Η BibeCoffee βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια στο portfolio μας και σε αυτό το διάστημα η πρόοδος που έχει γίνει σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι εντυπωσιακή. Η εταιρία δουλεύει παρέχοντας μια καινοτόμα τεχνολογική λύση σε μια σαφώς ορισμένη αγορά παγκόσμιου βεληνεκούς, φέρνοντας συνεχώς νέους πελάτες και επεκτείνοντας τη λειτουργία της σε νέες χώρες και αγορές. Χαιρόμαστε να υποστηρίζουμε ομάδες σαν αυτή και να τις βλέπουμε να μεγαλώνουν και να στοχεύουν γρήγορα μεγάλες συνεργασίες».

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στα μεταχειρισμένα smartphones στρέφονται οι χρήστες-Τι γίνεται στην Ελλάδα

της Νατάσας Φραγκούλη Στη λύση της αγοράς ενός μεταχειρισμένου smartphone στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και...

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...