23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Bewise: «Βλέπει» Χρηματιστήριο και εξαγορές μέσα στην επόμενη πενταετία

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Σε διερεύνηση της αγοράς βρίσκεται η εταιρεία Bewise, η οποία στοχεύει να προχωρήσει σε εξαγορές το επόμενο διάστημα αλλά και στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο. Την ίδια στιγμή αναπτύσσει ειδικό τμήμα για την διεκδίκηση έργων του Δημοσίου με επίκεντρο τα smart cities, ενώ προχωρά και σε αύξηση προσωπικού.

H Bewise, startup παροχής υπηρεσιών ΙΤ η οποία έχει παρουσία σε Ελλάδα κα Κύπρο, κινήθηκε με ρυθμούς ανάπτυξης 20% από το 2020 μέχρι και το 2022, ενώ αναμένει ένα εξίσου «δυνατό» 2023 με αμείωτους ρυθμούς ανάπτυξης και νέες προσλήψεις.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα πέντε χρόνια της εταιρείας που πέτυχε μέσα σε γρήγορο διάστημα να ξεχωρίσει στον χώρο της πληροφορικής με boutique τεχνολογικές υπηρεσίες, ο κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, CEO της Bewise έδωσε το όραμα της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τόσο εξαγορές όσο και είσοδο στο Χρηματιστήριο, ενώ σχεδιάζει νέα προϊόντα που θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες δίνοντας έμφαση στα έργα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα επιβεβαιώσει και φέτος τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 20% έναντι των 5 εκατ. ευρώ, που πέτυχε το 2022.

Εξαγορές

«Υπάρχει στρατηγική να μεγαλώσουμε μέσα από κάποιες εξαγορές για να έχουν έναν ικανοποιητικό τζίρο που θα μας οδηγήσει στο Χρηματιστήριο. Όχι απαραίτητα  στο Ελληνικό αλλά ανάλογα τις συνθήκες» είπε ο κ. Μακρυγιάννης. «Την προηγούμενη χρονιά κάθε 60 ημέρες μας προσέγγιζαν για να μας εξαγοράσουν. Κοιτάμε και εμείς την αγορά για εξαγορές. Μια τεχνολογία που μας λείπει και θα μας κάνει πιο ισχυρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση μιας εξαγοράς θα γίνει με ιδία κεφάλια καθώς ο δανεισμός της εταιρεία είναι μηδενικός και θα παραμείνει.

Ήδη η ελληνική εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα προκειμένου να «χτυπήσει» έργα του Ελληνικού Δημοσίου ενώ έχει αναπτύξει μία λύση smart cities. Ωατόσο προς το παρόν τα δημόσια έργα αποτελούν μόλις το 7% του τζίρου τους. Αυτή τη στιγμή έχουν αναπτύξει λύσεις για smart cities και λύση για την ψηφιοποίηση  της διαχείρισης μαρίνων όσον αφορά το  παρκινγκ για γιοτ και κρουαζιερόπλοια.

Συμφωνία για μαρίνες

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μακρυγιάννης, η εταιρεία είναι προ των πυλών για την υπογραφή συμφωνίας ανάληψης έργο που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό μαρίνων ελλιμενισμού mega-yaghts και κρουαζιερόπλοιων.

Παράλληλα η Bewise επενδύει σε τεχνολογίες business applications της Microsoft, στοχεύοντας στην παροχή των λύσεων (ERP, CRM, BI, BPM κτλ.) που απαιτούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. «Το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά. Oι επιχειρήσεις έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη να βάλουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις φρέσκιες λύσεις τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους. Γνωρίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιβιώσουν και δεν θα είναι παρούσες την επόμενη ημέρα», σχολίασε ο CEO της Bewise.

Πελατολόγιο

Με πελάτες το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Τειρεσία, αλλά και ένα νέο πελάτη κάθε μέρα η Bewise, έχει αναλάβει έργα σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα έχει έργα σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σκόπια και Σερβία ενώ έχουν αναλάβει project και στο Ντουμπάι.

Συνολικά, στα πέντε χρόνια λειτουργίας η boutique εταιρεία ΙΤ, που συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πληροφορικής – Microsoft, Cisco, Dell, Checkpoint & Fortinet- έχει τρέξει σχεδόν 500 έργα. Το δε πελατολόγιο της να περιλαμβάνει επίσης ονόματα, όπως αυτά των Public, Metro Cash & Carry, Goody’s Everest, Loreal, Καυκάς, Μύλοι Λούλη, Elpedison, Alumil, Pharmaten.

Προσωπικό

Αύξηση 27% είχε το προσωπικό το 2022 σε σχέση με το 21 ενώ και τι 2023 αναμένεται πρρόσληψη ακόμα 9 ατόμων.

«Πρωτεύον μέλημα μας είναι να διατηρήσουμε υψηλά τον πήχη εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών μας. Εξάλλου, όραμά μας είναι να γίνουμε «σημείο αναφοράς» ως εταιρεία πληροφορικής για τα έργα που υλοποιούμε/παραδίδουμε. Αναμένουμε τουλάχιστον 9 νέες προσλήψεις μέσα στο έτος και περισσότερα έργα στο εξωτερικό», είπε ο κ. Μεκρυγιάννης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Μην “ψαρώνετε”: 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αφού κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος

Μπορεί να αισθανθείτε ντροπή ή ακόμα και ανησυχία αν τσιμπήσετε το δόλωμα και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού "ψαρέματος", αλλά αυτού του είδους...

Από τον καναπέ τους κάνουν αγορές 8 στους 10 Έλληνες

Ψήφο εμπιστοσύνης στις online αγορές δίνουν οι Έλληνες καταναλωτές, με την πανδημία και την ψηφιοποίηση που έφερε μαζί της να λειτουργούν ως θρυαλλίδα για...

Οριστικός ανάδοχος για την επόμενη γενιά του Δικτύου Δημόσιου Τομέα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Την .. επόμενη γενιά (Next Gen) του Δικτύου Δημοσίου Τομέα θα σχεδιάζει η κοινοπραξία ERNST & YOUNG AE ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ...

Public: Πακέτο ενίσχυσης οικογένειας στο πρόγραμμα “Θεσσαλία, στηρίζουμε από καρδιάς”

Τα Public, σε συνέχεια της καταστροφικής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και θέτοντας τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών ως προτεραιότητα, προσφέρουν...

EY.ai: Η νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της EY

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY εγκαινιάζει τη λειτουργία του “EY.ai”, μίας ενοποιημένης πλατφόρμας, που συνδυάζει τις ανθρώπινες δυνατότητες με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης,...