13.7 C
Athens
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 88: Η Billys (Π. Ρηνιώτης) και η διαχείριση κτιρίων, η Blueground και η Miele

Τα δυναμικά πρώτα βήματα της Billys στην ελληνική αγορά του real estate, καθώς και τα σχέδια για το μέλλον ανέλυσε ο Πάνος Ρηνιώτης, ιδρυτής και διευθύνων Συμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της επίπονης διαδικασίας διαχείρισης των πολυκατοικιών και των κοινοχρήστων τους, αλλά και στις λύσεις που προσφέρει η Billys μέσω συνεργασιών στα έκτακτα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα κτίριο. Στη συνέχεια, ο κ. Ρηνιώτης ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα και το πως μέσα σε έναν περίπου χρόνο μετουσιώθηκε σε πράξη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της εταιρείας μετά και την χρηματοδότηση που “σήκωσε” πρόσφατα, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση στο εξωτερικό. Τέλος σχολίασε την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον κλάδο του prop tech αλλά και το ποσό έχει μεγαλώσει το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και startups.

 

Εξαγορές startups

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στον χώρο των startups και συγκεκριμένα στην εξαγορά που έκανε η Blueground στις ΗΠΑ, αλλά και την εξαγορά της  ελληνικής MarineTraffic από την Kpler.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας το gov.gr τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και τα επόμενα βήματα του, έτσι όπως αποτυπώθηκαν από την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πρόσφατη σχετική εκδήλωση.

Ακολούθως, Δημήτρης και Νίκη συζήτησαν τις εξελίξεις στον κλάδο των δικτύων και της συνδεσιμότητας της χώρας μετά και τη συμφωνία  ΔΕΗ – Intrakat, αλλά και τον διαγωνισμό του UFBB.

Τέλος αναφέρθηκαν στον ΟΤΕ και στο Box, στα τελευταία νέα στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης μετά και την κυκλοφορία του νέου κύκλου του “Έτερος Εγώ” αλλά και στην θέση που διεκδικεί στην εγχώρια αγορά η Miele.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

The Best TV: H τηλεόραση που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ιστορίες που άλλαξαν τους κανόνες της τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα στούντιο, βραβευμένες σειρές που μένουν σταθερές μέσα στα χρόνια, βρίσκονται διαθέσιμες με όλους τους...

COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD: Χριστούγεννα στην COSMOTE TV με πάνω από 120 ταινίες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στην COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD. Από την Παρασκευή 8/12 έως...

Αν δεν προετοιμαστείτε, ετοιμαστείτε να αποτύχετε: 7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά το πότε θα πέσετε θύμα χάκερ, λέει ο Tony Anscombe, Chief Security Evangelist της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας...

AWS: Το πρώτο ευρωπαϊκό Outpost Testing Lab στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού Outpost Testing Lab (OTL) στην Ελλάδα. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, πελάτες, συνεργάτες αλλά...

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...