31.9 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Απλά Ψηφιακά 88: Η Billys (Π. Ρηνιώτης) και η διαχείριση κτιρίων, η Blueground και η Miele

Τα δυναμικά πρώτα βήματα της Billys στην ελληνική αγορά του real estate, καθώς και τα σχέδια για το μέλλον ανέλυσε ο Πάνος Ρηνιώτης, ιδρυτής και διευθύνων Συμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της επίπονης διαδικασίας διαχείρισης των πολυκατοικιών και των κοινοχρήστων τους, αλλά και στις λύσεις που προσφέρει η Billys μέσω συνεργασιών στα έκτακτα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα κτίριο. Στη συνέχεια, ο κ. Ρηνιώτης ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα και το πως μέσα σε έναν περίπου χρόνο μετουσιώθηκε σε πράξη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της εταιρείας μετά και την χρηματοδότηση που “σήκωσε” πρόσφατα, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση στο εξωτερικό. Τέλος σχολίασε την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον κλάδο του prop tech αλλά και το ποσό έχει μεγαλώσει το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και startups.

 

Εξαγορές startups

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στον χώρο των startups και συγκεκριμένα στην εξαγορά που έκανε η Blueground στις ΗΠΑ, αλλά και την εξαγορά της  ελληνικής MarineTraffic από την Kpler.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας το gov.gr τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και τα επόμενα βήματα του, έτσι όπως αποτυπώθηκαν από την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πρόσφατη σχετική εκδήλωση.

Ακολούθως, Δημήτρης και Νίκη συζήτησαν τις εξελίξεις στον κλάδο των δικτύων και της συνδεσιμότητας της χώρας μετά και τη συμφωνία  ΔΕΗ – Intrakat, αλλά και τον διαγωνισμό του UFBB.

Τέλος αναφέρθηκαν στον ΟΤΕ και στο Box, στα τελευταία νέα στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης μετά και την κυκλοφορία του νέου κύκλου του “Έτερος Εγώ” αλλά και στην θέση που διεκδικεί στην εγχώρια αγορά η Miele.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...