17.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 88: Η Billys (Π. Ρηνιώτης) και η διαχείριση κτιρίων, η Blueground και η Miele

Τα δυναμικά πρώτα βήματα της Billys στην ελληνική αγορά του real estate, καθώς και τα σχέδια για το μέλλον ανέλυσε ο Πάνος Ρηνιώτης, ιδρυτής και διευθύνων Συμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της επίπονης διαδικασίας διαχείρισης των πολυκατοικιών και των κοινοχρήστων τους, αλλά και στις λύσεις που προσφέρει η Billys μέσω συνεργασιών στα έκτακτα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα κτίριο. Στη συνέχεια, ο κ. Ρηνιώτης ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα και το πως μέσα σε έναν περίπου χρόνο μετουσιώθηκε σε πράξη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της εταιρείας μετά και την χρηματοδότηση που “σήκωσε” πρόσφατα, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση στο εξωτερικό. Τέλος σχολίασε την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον κλάδο του prop tech αλλά και το ποσό έχει μεγαλώσει το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και startups.

 

Εξαγορές startups

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στον χώρο των startups και συγκεκριμένα στην εξαγορά που έκανε η Blueground στις ΗΠΑ, αλλά και την εξαγορά της  ελληνικής MarineTraffic από την Kpler.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας το gov.gr τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και τα επόμενα βήματα του, έτσι όπως αποτυπώθηκαν από την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πρόσφατη σχετική εκδήλωση.

Ακολούθως, Δημήτρης και Νίκη συζήτησαν τις εξελίξεις στον κλάδο των δικτύων και της συνδεσιμότητας της χώρας μετά και τη συμφωνία  ΔΕΗ – Intrakat, αλλά και τον διαγωνισμό του UFBB.

Τέλος αναφέρθηκαν στον ΟΤΕ και στο Box, στα τελευταία νέα στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης μετά και την κυκλοφορία του νέου κύκλου του “Έτερος Εγώ” αλλά και στην θέση που διεκδικεί στην εγχώρια αγορά η Miele.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...