Απλά Ψηφιακά 199: Τι φέρνουν οι κινήσεις των Real Consulting και Vestitel, το Κουβέιτ και η Box Now

- Advertisement -

Τα νέα και τις εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών ανέλυσαν ο Δημήτρης Μαλλάς και η Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά που εκτάκτως δεν είχε καλεσμένο.

Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα και συσχετισμούς δυνάμεων που δημιουργεί στην εγχώρια αγορά πληροφορικής η εξαγορά της OTS από την Real Consulting, η οποία συνοδεύτηκε από την ταυτόχρονη είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών στην μετοχική σύνθεση της τελευταίας.

Στη συνέχεια του podcast του Moved.gr ανέλυσαν τα δεδομένα που προέκυψαν από την 5η διεθνή συνέλευση του Digital Organisation Cooperation (DGO) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κουβέιτ αλλά και τον ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει η Ελλάδα στην καθιέρωση ενός διευρυμένου κανονιστικού πλαισίου γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι δύο παρουσιαστές συζήτησαν για την φημολογούμενη απαγόρευση στη χρήση των social media από ανηλίκους κάτω των 15 ετών αλλά και στις επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η Vestitel στη χώρα μας.

Τέλος, αναφέρθηκαν στην νέα πλατφόρμα 360 της ΕΕΤΤ για τις χρεώσεις στις τηλεπικοινωνίες, στις επενδύσεις της Box Now, αλλά και τον νέο αποταμιευτικό λογαριασμό που εγκαινίασε η Snappi.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Άνω του 1 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς wearables έως το 2032

Σε μια αγορά με σωρευτική αξία άνω του 1...