8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 17: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών, οι νέες ταυτότητες και τα ελληνικά ΑΙ chips

Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών, τους μεγάλους διαγωνισμούς του δημοσίου που προχωρούν δίνοντας ώθηση και στον κλάδο της πληροφορικής αλλά και τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης «designed in Greece» ήταν τα βασικά θέματα του νέου επεισοδίου του «Απλά Ψηφιακά», του video και audio podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών.

Σε αυτό το επεισόδιο, Νίκη Παπάζογλου και Δημήτρης Μαλλάς συζήτησαν με την Σταυρούλα Καμπουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο και Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία ΔΙΑΣ (ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε) και σύμβουλο τεχνολογία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τον ρόλο της ΔΙΑΣ στον ευρύτερο χώρο των πληρωμών, για την επέκταση του συστήματος των άμεσων πληρωμών στην Ευρώπη αλλά και για τις προοπτικές του ελληνικού fintech οικοσυστήματος.

Άμεσες πληρωμές

Οι άμεσες πληρωμές δείχνουν να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις στην Ελλάδα, ενώ η κυρία Καμπουρίδου αναφέρθηκε εκτενώς και στις κινήσεις που γίνονται στη χώρα μας όσον αφορά στην αξιοποίηση των άμεσων πληρωμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και σε αυτές που αφορούν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών.

Στη συνέχεια, Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στα πολύ καλά αποτελέσματα της Quest, η οποία κατέγραψε αύξηση άνω του 46% σε πωλήσεις και λειτουργική κερδοφορία με πρωταγωνιστή τα προϊόντα πληροφορικής.

Data centers και ΑΙ

Η κουβέντα συνεχίστηκε με την κινητικότητα στον κλάδο των data center και τα σχέδια της Cloudrock, αλλά και με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Think Silicon όλο τον τέλευταίο χρόνο όπου και έχει εξαγοραστεί από τον τεχνολογικό κολοσσό της Applied Materials.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης οι εξελίξεις στον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, αλλά και σε αυτόν του Wifi4gr για την ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τέλος μια μικρή αναφορά έγινε και στην εξαγορά της MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.) από την Amazon έναντι 8,45 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να εμπλουτίσει την συνδρομητική υπηρεσία Amazon Prime με 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Το «Απλά Ψηφιακά» είναι μία χορηγία της Info Quest Technologies, η οποία γιορτάζει εφέτος τα 40 της χρόνια.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στα μεταχειρισμένα smartphones στρέφονται οι χρήστες-Τι γίνεται στην Ελλάδα

της Νατάσας Φραγκούλη Στη λύση της αγοράς ενός μεταχειρισμένου smartphone στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και...

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...