12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Αντίστροφη μηχανική κακόβουλου λογισμικού: Η δεξιότητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση για τους ειδικούς σε θέματα InfoSec το 2022

Το 2022 η ικανότητα αντίστροφης μηχανικής κακόβουλου λογισμικού ήταν η δεξιότητα που οι ειδικοί IT security ήθελαν να εξελίξουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, σύμφωνα με τα δεδομένα των πιο πρόσφατων στατιστικών στοιχείων από συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα Kaspersky Expert Training.

Σύμφωνα με την έκθεση Burning Glass, ο αριθμός των νέων προγραμμάτων κυβερνοασφάλειας αυξάνεται ραγδαία, αλλά η ζήτηση για επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ξεπερνώντας την προσφορά ειδικευμένων εργαζομένων, καθώς οι εταιρείες αποδίδουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας σε σύγκριση με το παρελθόν.

Η Kaspersky έχει ξεκινήσει το Expert Training, μια σειρά μαθημάτων για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και να τις αναβαθμίσουν μαθαίνοντας πώς να εντοπίζουν τις απειλές πιο γρήγορα και με λιγότερη προσπάθεια.

45% των μαθητών ενδιαφερόταν να βελτιώσει τις δεξιότητές του στην αντίστροφη μηχανική

Τα στατιστικά στοιχεία από αυτές τις εκπαιδευτικές συνεδρίες αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από το 45% των μαθητών ενδιαφερόταν να βελτιώσει τις δεξιότητές του στην αντίστροφη μηχανική – με το ποσοστό αυτό να αφορά τόσο αρχάριους όσο και πεπειραμένους ειδικούς που θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους.

Μεγάλη υπήρξε επίσης η ζήτηση για εκπαίδευση σε κανόνες Yara, με σχεδόν το 28% των μαθητών να εγγράφονται στα συγκεκριμένα μαθήματα. Επιπλέον, το 27% των μαθητών εγγράφηκε σε μαθήματα που σχετίζονται με την απόκριση περιστατικών, την ανάλυση κακόβουλου λογισμικού και την αξιολόγηση ασφάλειας προϊόντων.

Το Kaspersky Expert Training Portfolio περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικούς σε θέματα InfoSec που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και σε κορυφαίους managers που θέλουν να επενδύσουν στις ομάδες SOC και αντιμετώπισης περιστατικών.

Δεξιότητες κυβερνοασφάλειας

Το 2022, περισσότερα από 2.000 άτομα παγκοσμίως εγγράφηκαν στα μαθήματα της Kaspersky, αποκτώντας ισχυρές γνώσεις και πρακτική εμπειρία στον τομέα. Συνολικά, περισσότερες από 22.000 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης δαπανήθηκαν σε εικονικά εργαστήρια δεξιοτήτων.

«Καθώς το τοπίο απειλών βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, η ανανέωση των δεξιοτήτων των ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας. Οι συντάκτες των εξειδικευμένων μαθημάτων μας κατανοούν πώς να χειρίζονται καλύτερα τις απειλές που δημιουργούνται από τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και μοιράζονται αυτήν τη γνώση με όσους καταπολεμούν τους εξελισσόμενους κινδύνους της σημερινής πραγματικότητας στον κυβερνοχώρο.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προετοιμάσουμε εξειδικευμένους ειδικούς με τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και να βοηθήσουμε τις εταιρείες να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις τους για επαγγελματίες με τα απαραίτητα διαπιστευτήρια», σχολιάζει ο Victor Chebyshev, Lead Security Researcher της Kaspersky.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...

Στα 23,3 δισ. ευρώ η ευρωπαϊκή αγορά βιντεοπαιχνιδιών

 Της Νατάσας Φραγκούλη Να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους παίκτες, επιδιώκει η Ευρώπη. Η αγορά...