27.9 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Alstom: Συμφωνία διάρκειας 15 ετών για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης για τον στόλο του μετρό του Βουκουρεστίου

 

·        Η σύμβαση έχει ισχύ έως το 2036 και η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

·        Η Alstom παρέχει αδιάλειπτες υπηρεσίες πλήρους συντήρησης από το 2004, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα των τρένων από 56% σε 99,96%.

·        Η Alstom έχει συνάψει περισσότερες από 50 συμβάσεις συντήρησης με διάρκεια 20 ετών και άνω, οι οποίες καλύπτουν περισσότερα από 35.000 οχήματα παγκοσμίως.

Η Alstom και η Metrorex, η εταιρεία λειτουργίας  του δικτύου μετρό του Βουκουρεστίου, υπέγραψαν 15ετή σύμβαση για υπηρεσίες συντήρησης, μετά την ολοκλήρωση δημόσιου διαγωνισμού. Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, βασισμένη τον εκτιμώμενο αριθμό χιλιομέτρων που διανύουν  οι κυκλοφορούντες συρμοί. Οι υπηρεσίες θα καλύπτουν την προληπτική και διορθωτική συντήρηση, καθώς και γενική επισκευή για ένα συνολικό στόλο 82 συρμών.

Aπόδειξη της εμπιστοσύνης του πελάτη

“Με αυτή τη νέα μακροπρόθεσμη σύμβαση, η Alstom θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης στο μετρό του Βουκουρεστίου για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτή η τελευταία σύμβαση με τη Metrorex αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης του πελάτη μας στις υπηρεσίες μας και είμαστε υπερήφανοι που μας επέλεξαν ως μακροπρόθεσμο συνεργάτη υπηρεσιών.

Σήμερα, η Alstom διαθέτει περισσότερες από 50 συμβάσεις συντήρησης παγκοσμίως με διάρκεια 20 ετών ή και περισσότερο, οι οποίες καλύπτουν περισσότερα από 35.000 οχήματα. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες συντήρησης με τα υψηλότερα πρότυπα, ώστε να προσφέρουμε στους επιβάτες ασφαλή, αξιόπιστα και άνετα ταξίδια”, δήλωσε ο Gian Luca Erbacci, Πρόεδρος της Alstom για την περιοχή της Ευρώπης.

Η Alstom παρέχει υπηρεσίες συντήρησης για το τροχαίο υλικό της Metrorex από το 2004, ανακαινίζοντας τόσο τον νέο όσο και τον παλιό στόλο. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 60 διαφορετικούς τύπους ανακαινίσεων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των τρένων, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους, αλλά και την άνεση των επιβατών. Οι 82 συρμοί με συνολικά 492 βαγόνια διανύουν κατά μέσο όρο συνολική απόσταση 8,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε ετήσια βάση. Πάνω από 350 άτομα ασχολούνται  με τις  δραστηριότητες  συντήρησης.

13 νέους συρμούς Alstom Metropolis

Μετά την παράδοση των νέων συρμών για τη γραμμή 5 του μετρό, ως αποτέλεσμα διαγωνισμού που ανατέθηκε στην Alstom πέρυσι, ο στόλος θα συμπληρωθεί με τουλάχιστον 13 νέους συρμούς Alstom Metropolis ξεκινώντας από το 2023 και η σύμβαση συντήρησης θα επεκταθεί σε αυτόν τον συμπληρωματικό  στόλο, με τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας.

Η Alstom είναι παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες συντήρησης, με περίπου 15.000 υπαλλήλους που ασχολούνται  με εργασίες συντήρησης, σε περισσότερες από 40 χώρες.

Η Alstom δραστηριοποιείται στη Ρουμανία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και κατέχει ηγετική θέση  στον τομέα της σιδηροδρομικής ηλεκτροκίνησης και των λύσεων σηματοδότησης. Η εταιρεία έχει αναλάβει  την εφαρμογή λύσεων σηματοδότησης ή ηλεκτροκίνησης σε περισσότερο από το 75% του βόρειου τμήματος του σιδηροδρομικού διαδρόμου Ρήνου-Δούναβη στη Ρουμανία. Η πρώτη λύση αστικής σηματοδότησης CBTC στη χώρα βρίσκεται υπό υλοποίηση από την Alstom για τη γραμμή 5 του μετρό του Βουκουρεστίου. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Alstom υπέγραψε σύμβαση για 13 συρμούς του μετρό, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλους 17, για την ίδια γραμμή.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση πελατειακής βάσης με ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας το περασμένο...

Αύριο στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την Τετάρτη, 18 Μαΐου στο...

Lenovo: Συνδυάζει εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις μέσα από τα νέα gaming laptops της σειράς Legion 7

  H νέα γενιά των Lenovo Legion Slim 7i και 7 είναι τα πλέον ευέλικτα gaming laptops 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο H...

Τι πρέπει να κάνετε για την προστασία των παιδιών από κάθε «blackout challenge»

Πριν μερικά χρόνια ήταν η «μπλε φάλαινα» ή οι «νεράϊδες της φωτιάς», παιχνίδια αυτοκτονίας στο Διαδίκτυο με θύματα παιδιά και νέους σε όλο τον...