20.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Αλλάζει η εικόνα στην σταθερή τηλεφωνία – Ξεκολλάμε από τις τελευταίες θέσεις της ΕΕ

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Τα ανακοινωμένα επενδυτικά πλάνα των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην επόμενη πενταετία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεκολλήσει από ουραγός του ευρωπαϊκού δείκτη DESI που δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στην εποχή του χαλκού.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγγελίες του ΟΤΕ περί δωρεάν αναβάθμισης των ταχυτήτων όπου αυτό είναι εφικτό είπε με νόημα: «Ο ΟΤΕ έχει σχεδόν μονοπώλιο και τα μονοπώλια υπόκεινται σε ρυθμίσεις για τον περιορισμό τους. Θα δούμε αυτό που εξαγγέλθηκε σε το βαθμό είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις».

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα σπίτια και επιχειρήσεις που προσφέρουν μόνο ADSL, αλλά υποστήριξε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα.

Οι δυσκολίες της κινητής τηλεφωνίας

«Παρά τις δυσκολίες όπως η  γεωγραφία, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις κεραιών που πλέον φτάνουν τους  18 μήνες» η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα έχει πολύ καλή ποιότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στη σταθερή τηλεφωνία έχουμε καθυστερήσει και γι΄ αυτό έχουμε χειρότερες επιδόσεις».

«Ρυθμιστικά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να υπάρχουν παίκτες με βιώσιμη επενδυτική στρατηγική. Να μην επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος», ανέφερε με νόημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2021 είπε πως αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στο +4% όπως και το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην χώρα. Ανάλογη ανάπτυξη προέβλεψε και για το 2022 τονίζοντας ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί αν ξεκινήσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Vodafone

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη της Vodafone Ελλάδος για το Α’ εξάμηνο οικονομικού έτους επεσήμανε:

  • Η Vodafone Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (452 εκατ.).
  • Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι.
  • Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.
  • Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες (εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια), με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να προσεγγίζει το 40%.
  • Στη σταθερή, οι ευρυζωνικοί πελάτες παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (962.000).
  • Επιπλέον, κατεγράφη θεαματική άνοδος στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οριακά δεν έσπασε το φράγμα των 100.000 ΤΒ (96.758 ΤΒ), που αποτελεί ιστορική επίδοση (πέρυσι 56.164 ΤΒ).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Προσφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σε Cosmote και Γερμανό

Mε προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας γιορτάζουν και φέτος η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5). Έως και τις 21 Μαΐου, οι...

Emirates: Nέα εμπειρία πτήσης με την Premium Οικονομική Θέση

  Η Premium Οικονομική Θέση της Emirates θα είναι διαθέσιμη σε πτήσεις υψηλής ζήτησης με αεροσκάφη A380 προς τα διεθνή αεροδρόμια Χίθροου στο Λονδίνο,...

Διαθέσιμη και στα αγγλικά η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού

Τη δυνατότητα να βεβαιώνεται ψηφιακά στα αγγλικά το γνήσιο της υπογραφής έχουν από σήμερα οι πολίτες. Πρόκειται για υπηρεσία η οποία διατίθεται μέσω του...

Airbus: Eπέλεξε την Thales για το νέο σύστημα διαχείρισης πτήσεων

  Η Airbus επέλεξε την Thales για να εξοπλίσει τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας με το πιο ισχυρό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πτήσεων της...

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...