19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Αλλάζει η εικόνα στην σταθερή τηλεφωνία – Ξεκολλάμε από τις τελευταίες θέσεις της ΕΕ

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Τα ανακοινωμένα επενδυτικά πλάνα των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην επόμενη πενταετία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεκολλήσει από ουραγός του ευρωπαϊκού δείκτη DESI που δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στην εποχή του χαλκού.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγγελίες του ΟΤΕ περί δωρεάν αναβάθμισης των ταχυτήτων όπου αυτό είναι εφικτό είπε με νόημα: «Ο ΟΤΕ έχει σχεδόν μονοπώλιο και τα μονοπώλια υπόκεινται σε ρυθμίσεις για τον περιορισμό τους. Θα δούμε αυτό που εξαγγέλθηκε σε το βαθμό είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις».

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα σπίτια και επιχειρήσεις που προσφέρουν μόνο ADSL, αλλά υποστήριξε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα.

Οι δυσκολίες της κινητής τηλεφωνίας

«Παρά τις δυσκολίες όπως η  γεωγραφία, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις κεραιών που πλέον φτάνουν τους  18 μήνες» η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα έχει πολύ καλή ποιότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στη σταθερή τηλεφωνία έχουμε καθυστερήσει και γι΄ αυτό έχουμε χειρότερες επιδόσεις».

«Ρυθμιστικά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να υπάρχουν παίκτες με βιώσιμη επενδυτική στρατηγική. Να μην επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος», ανέφερε με νόημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2021 είπε πως αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στο +4% όπως και το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην χώρα. Ανάλογη ανάπτυξη προέβλεψε και για το 2022 τονίζοντας ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί αν ξεκινήσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Vodafone

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη της Vodafone Ελλάδος για το Α’ εξάμηνο οικονομικού έτους επεσήμανε:

  • Η Vodafone Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (452 εκατ.).
  • Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι.
  • Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.
  • Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες (εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια), με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να προσεγγίζει το 40%.
  • Στη σταθερή, οι ευρυζωνικοί πελάτες παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (962.000).
  • Επιπλέον, κατεγράφη θεαματική άνοδος στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οριακά δεν έσπασε το φράγμα των 100.000 ΤΒ (96.758 ΤΒ), που αποτελεί ιστορική επίδοση (πέρυσι 56.164 ΤΒ).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...