13.7 C
Athens
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Αλλάζει η εικόνα στην σταθερή τηλεφωνία – Ξεκολλάμε από τις τελευταίες θέσεις της ΕΕ

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Τα ανακοινωμένα επενδυτικά πλάνα των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην επόμενη πενταετία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεκολλήσει από ουραγός του ευρωπαϊκού δείκτη DESI που δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στην εποχή του χαλκού.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγγελίες του ΟΤΕ περί δωρεάν αναβάθμισης των ταχυτήτων όπου αυτό είναι εφικτό είπε με νόημα: «Ο ΟΤΕ έχει σχεδόν μονοπώλιο και τα μονοπώλια υπόκεινται σε ρυθμίσεις για τον περιορισμό τους. Θα δούμε αυτό που εξαγγέλθηκε σε το βαθμό είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις».

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα σπίτια και επιχειρήσεις που προσφέρουν μόνο ADSL, αλλά υποστήριξε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα.

Οι δυσκολίες της κινητής τηλεφωνίας

«Παρά τις δυσκολίες όπως η  γεωγραφία, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις κεραιών που πλέον φτάνουν τους  18 μήνες» η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα έχει πολύ καλή ποιότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στη σταθερή τηλεφωνία έχουμε καθυστερήσει και γι΄ αυτό έχουμε χειρότερες επιδόσεις».

«Ρυθμιστικά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να υπάρχουν παίκτες με βιώσιμη επενδυτική στρατηγική. Να μην επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος», ανέφερε με νόημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2021 είπε πως αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στο +4% όπως και το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην χώρα. Ανάλογη ανάπτυξη προέβλεψε και για το 2022 τονίζοντας ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί αν ξεκινήσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Vodafone

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη της Vodafone Ελλάδος για το Α’ εξάμηνο οικονομικού έτους επεσήμανε:

  • Η Vodafone Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (452 εκατ.).
  • Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι.
  • Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.
  • Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες (εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια), με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να προσεγγίζει το 40%.
  • Στη σταθερή, οι ευρυζωνικοί πελάτες παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (962.000).
  • Επιπλέον, κατεγράφη θεαματική άνοδος στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οριακά δεν έσπασε το φράγμα των 100.000 ΤΒ (96.758 ΤΒ), που αποτελεί ιστορική επίδοση (πέρυσι 56.164 ΤΒ).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

The Best TV: H τηλεόραση που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ιστορίες που άλλαξαν τους κανόνες της τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα στούντιο, βραβευμένες σειρές που μένουν σταθερές μέσα στα χρόνια, βρίσκονται διαθέσιμες με όλους τους...

COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD: Χριστούγεννα στην COSMOTE TV με πάνω από 120 ταινίες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στην COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD. Από την Παρασκευή 8/12 έως...

Αν δεν προετοιμαστείτε, ετοιμαστείτε να αποτύχετε: 7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά το πότε θα πέσετε θύμα χάκερ, λέει ο Tony Anscombe, Chief Security Evangelist της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας...

AWS: Το πρώτο ευρωπαϊκό Outpost Testing Lab στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού Outpost Testing Lab (OTL) στην Ελλάδα. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, πελάτες, συνεργάτες αλλά...

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...