23.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Ακόμη πιο ψηφιακή θα γίνει η ζωή μας έως το 2025

Δέκα επιπλέον ώρες την εβδομάδα στο Internet θα αφιερώνει μέχρι το 2025 ο μέσος χρήστης, ενώ η εξάρτηση από τις online πλατφόρμες θα αυξηθεί, με τους πολίτες να προσθέτουν 2,5 επιπλέον υπηρεσίες στις καθημερινές ψηφιακές δραστηριότητες. Όσοι πίστεψαν ότι η ψηφιακή καθημερινότητα, που γέννησε η πανδημία, θα παρέλθει μαζί με τον ίδιο τον κορωνοϊό COVID-19, μάλλον θα διαψευστούν.

Ο ψηφιακός εαυτός μας μπορεί να αποτελεί συνάρτηση της πανδημίας, ωστόσο θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί για πολύ καιρό μετά το πέρας της. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχουν αναδειχθεί ως το θεμελιώδες μέσο που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για τη διαχείριση πολλών πτυχών της καθημερινότητάς τους. Αυτό θα συνεχιστεί και στην “επόμενη κανονικότητα”, αλλά και πέραν αυτής» διαπιστώνει η έκθεση του Ericsson ConsumerLab με τίτλο “Η Μελλοντική Αστική Πραγματικότητα”.

e-εκπαίδευση 

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη της Ericsson για τους καταναλωτές αποκαλύπτει θεμελιώδη insights σχετικά με το τι πιστεύουν οι καταναλωτές ότι θα συμβεί μετά την πανδημία μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της , οποιαδήποτε καθημερινή ρουτίνα θα συμβαίνει online μέχρι το 2025. Για παράδειγμα, ένας στους δύο καταναλωτές προβλέπει ότι θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική μάθηση για την επιμόρφωσή του.

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές παγκοσμίως πιστεύουν ότι όλες οι ψυχαγωγικές τους δραστηριότητες θα είναι διαδικτυακές. Επιπλέον, τουλάχιστον το ένα τρίτο των καταναλωτών θα παραγγέλνει τα ψώνια κυρίως online στο μέλλον.

Ψηφιακό άγχος

Όπως διαπιστώνει, το 64% των καταναλωτών αναμένει αυξημένα επίπεδα άγχους στην κοινωνία: περισσότεροι από τρεις στους πέντε καταναλωτές πιστεύουν ότι θα είναι απαραίτητο να μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία πολλαπλές δουλειές για να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Ταυτόχρονα, επτά στους δέκα καταναλωτές αναμένουν να ζήσουν πιο υγιεινά.

Η ευκολία θα έρθει σε βάρος της ιδιωτικής ζωής: ενώ το 75% των καταναλωτών προβλέπουν ότι η ζωή τους θα καθοδηγείται από την ευκολία το 2025, επτά στους δέκα αναμένουν επίσης να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια και την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο.

Τα τοπικά ψώνια θα δείξουν το δρόμο: οδηγούμενοι εν μέρει από περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι μισοί καταναλωτές παγκοσμίως αναμένουν να ψωνίζουν περισσότερα τοπικά προϊόντα και παραγωγή ως νέο μελλοντικό κανόνα.

Οι μισοί καταναλωτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο το 67% επιθυμεί να αυξήσει τα ταξίδια αναψυχής στο μέλλον: ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν ότι θα πρέπει να γίνουν προσβάσιμες πιο βιώσιμες επιλογές ταξιδιού, μόνο ένας στους τρεις δηλώνει ότι θα αποφύγει να πετάξει όταν ταξιδεύει για αναψυχή στο μέλλον.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ...

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...