12 C
Athens
Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021

20% αύξηση στον όγκο των ανέπαφων πληρωμών στην Ελλάδα

Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι πληρωμές χωρίς μετρητά είχαν γίνει μια ελκυστική εναλλακτική λύση για τους Έλληνες. Ωστόσο, μετά και από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν τις ανέπαφες πληρωμές ως ασφαλέστερο μέσο πραγματοποίησης συναλλαγών.

Λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Visa ανακοίνωσε ότι έχει επεξεργαστεί 1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες πληρωμές, χωρίς την εισαγωγή PIN. Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν έως και 50% σε 29 χώρες της Ευρώπης ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% από έτος σε έτος, εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη καταναλωτών και εμπόρων σε αυτή τη μέθοδο πληρωμών συνεχίζει να αυξάνεται.

Η τάση για αύξηση στις ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών Visa στο κατάστημα να είναι γίνονται πλέον χωρίς να έρχεται σε επαφή η κάρτα με το POS.

Από το ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές, 400 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη, δεδομένης της ανακοίνωσης ότι το ανώτατο όριο για ανέπαφες συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 100 λίρες.

«Η αύξηση των ανέπαφων πληρωμών αποτελεί βασική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς είναι πλέον όχι μόνο ευκολία, αλλά και ανάγκη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης» τονίζει η Visa.

Αύξηση χρήσης

Οι ανέπαφες συναλλαγές παραμένουν ένας από τους πιο ασφαλείς και εύκολους τρόπους για αγορές με Visa. Μάλιστα, η έρευνα της Visa δείχνει ότι τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμούν να πραγματοποιούν και στο μέλλον ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.

«Η ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και ενώ η αύξηση των ορίων από μόνη της δεν θα αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δίνει στους καταναλωτές την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να ξοδέψουν και προσφέροντας ώθηση στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους λοιπούς εμπόρους λιανικής ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο» σημειώνει η κυρία Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

Σε άνοδο το ecommerce

Η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται επίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από 15 χώρες να παρουσιάζουν 40% ή υψηλότερη αύξηση στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στην Ελλάδα οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 90% στο ίδιο διάστημα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η πανδημία ροκανίζει τις επενδύσεις των ελληνικών εταιρειών σε Ε&Α

 της Νατάσας ΦραγκούληΤο 47% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μειώσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη ελέω πανδημίαςΜπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να αποτελεί...

EY: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο logistics – Τα έργα που την «ισχυροποίησαν»

Ραγδαία ανάπτυξη σημειώθηκε στον ελληνικό κλάδο των μεταφορών και logistics από το 2017 έως σήμερα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας, της...

Mastercard: Η πανδημία αυξάνει την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών

Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παγκοσμίως (83%) δηλώνει ότι μέσα στο 2021 είναι διατεθειμένο να λάβει δράση για την αντιμετωπίση ζητημάτων περιβαλλοντικής και βιώσιμης...

Η “Girls in ICT week” by Socialinnov ξεκίνησε!

H εβδομάδα Girls in ICT της Socialinnov τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιερώνει την εβδομάδα 19-23...

Ο Ομίλος Epsilon Net πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft για την ελληνικοποίηση του D365 Business Central on cloud

H ελληνικοποίηση του Dynamics 365 Business Central στο cloud είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Epsilon Net. Η SaaS, ελληνικοποιημένη έκδοση...