ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μπάχαλο στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου – Χάος στις αποβάθρες

- Advertisement -
  • Της Μαρίας Μόσχου

Αλαλούμ δημιουργήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί στους σταθμούς του Προαστιακού Σιδηρόδρομου καθώς τα δρομολόγια περνούσαν με σημαντική καθυστέρηση με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην ξέρουν ποιον συρμό να επιλέξουν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Και σαν να μην έφτανε η σύγχυση  των επιβατών ο υπάλληλος ασφαλείας έτρεχε πάνω – κάτω στον σταθμό , ωσάν τους παλιούς τελάληδες,  να ενημερώνει για την κατεύθυνση και το τέρμα του συρμού. Την ίδια στιγμή οι επιβάτες να συνωστίζονται και να ρωτούν που πάει ο συρμός και ο υπάλληλος ασφαλείας να απαντά Κορωπί, και οι επιβάτες να βγαίνουν εκτός συρμού και να ρωτούν πότε θα περάσει για αεροδρόμιο. Στη συνέχεια ξαναρωτούσαν ποιον συρμό έπρεπε να πάρουν για  να πάνε είτε Νερατζιώτισσα  είτε Δουκίσσης Πλακεντίας. Και μόνο οι επιβάτες που ήταν μέσα στο συρμό τους απαντούσαν ότι αυτός ο συρμός πάει στην κατεύθυνση  που θέλουν, ωστόσο  στέκονταν και πάλι διστακτικοί. Κκαι ο υπάλληλος να συνεχίζει να λέει ότι στην ίδια γραμμή θα περάσει το τρένο προς Κιάτο. Άναυδοι και πάλι οι επιβάτες  οι οποίοι αναρωτιόταν αν είναι στο σωστό συρμό και άλλοι έμπαιναν άλλοι έβγαιναν και άλλοι στέκονταν μπροστά στις πόρτες.

Και όλα αυτά διότι την ώρα που έπρεπε να περάσει ο Προαστιακός για Αεροδρόμιο από το Κιάτο, λόγω των καθυστερήσεων περνούσε ο συρμός που ερχόταν από αεροδρόμιο και θα επέστρεφε από το σταθμό των Άνω Λιοσίων  προς Κορωπί. Παράλληλα ακολουθούσε και ο συρμός από Κιάτο στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποιος συρμός πάει προς ποια κατεύθυνση.

Αυτή είναι η κατάσταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που ενώ μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες καθημερινά δεν έχει σταθερά δρομολόγια αλλά ούτε φωτεινή ένδειξη για να έχουν εικόνα οι επιβάτες σε ποια γραμμή πρέπει να επιβιβαστούν  αλλά ούτε  μία απλή φωνητική ενημέρωση από μεγάφωνα. Λίγο πριν το 2020 ένας υπάλληλος από εταιρεία security  επιχειρεί  να ενημερώσει το επιβατικό κοινό στους σταθμούς τρέχοντας σε όλο το μήκος άνοδο και κάθοδο, συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές!

Ας ελπίσουμε ότι με την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνικού Δημοσίου θα υπάρξει μία καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΟΣΕ και ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συνθήκες στον ελληνικό σιδηρόδρομο θα αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...