ΥΠΕΝ: Σύσκεψη για τον κορωνοϊό – Σε ετοιμότητα οι υποδομές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

- Advertisement -

Τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν καταρτίσει οι διαχειριστές των ενεργειακών υποδομών της χώρας για τον κορωνοϊό ήταν το βασικό αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ενημερώθηκε για τα σχέδια που έχουν καταρτίσει οι διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και η ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού. Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών για την ενημέρωση των εργαζομένων τους, τα μέτρα πρόληψης καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που τυχόν απαιτηθούν σε περίπτωση όξυνσης του φαινομένου. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία του Υπουργείου με τις εταιρείες και γι’ αυτό ορίστηκε στέλεχος του ΥΠΕΝ ως σημείο επαφής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Συναντηθήκαμε σήμερα  με τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ για να αξιολογήσουμε εγκαίρως την κατάσταση, να ενημερωθούμε για τα επιχειρησιακά τους σχέδια, να συντονίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας και να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές. Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών το επόμενο διάστημα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Έλενα Μαλτέζου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Nicola Battilana, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ηρακλής Μενεγάτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της στη ΝΑ Ευρώπη

Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Παναγιώτη Γκολέμη...

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...