10.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Σπίρτζης: Καμία δυσαρέσκεια για την διοίκηση του ΟΑΣΘ

 

Στο ΣτΕ εξετάζεται το επόμενο διάστημα μια από τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τον ΟΑΣΘ όπως αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του «για τη στάση κύκλων, που έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης».

«Αυτά που έχουμε βρει στον ΟΑΣΘ είναι πέρα από τη φαντασία» είπε χαρακτηριστικά διαψεύδοντας ότι είναι δυσαρεστημένος από τις διοικήσεις τόσο του ΟΑΣΘ όσο και του ΟΣΕΘ.

Ο κ. Σπίρτζης μετά την υποδοχή του μετροπόντικα «Φρίξου», στο σταθμό «Καλαμαριά» του μετρό Θεσσαλονίκης ανέφερε πως στόχος είναι «να σταματήσει ο ΟΑΣΘ να έχει τον εξοπλισμό που παρέλαβε. Να αναβαθμιστεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του. Αυτό δεν είναι εύκολο».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήλεγχαν ούτε το αποθεματικό, ούτε τη λειτουργία των συστημάτων του ΟΑΣΘ. Με μεγάλο κόπο λειτουργήσαμε τον Οργανισμό, με όραμα να αποκτήσει η πόλη σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες» επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, αναφερθείς στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, υπογράμμισε πως «από τον ισολογισμό, που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές, προέκυψε ότι ο Οργανισμός έπρεπε να έχει αποθεματικό 38-40 εκ. ευρώ και στον συγκεκριμένο λογαριασμό βρέθηκαν μόλις 700 ευρώ».

Μάλιστα έκανε λόγο για «προβλήματα που δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες για ευθύνες, και διαχειριστικές και πολιτικές» όπως προκύπτουν από τους ελέγχους που διενήργησαν στον ΟΑΣΘ κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, στο περιθώριο εκδήλωσης για τις αστικές συγκοινωνίες, που διοργάνωσε τοπική δημοτική παράταξη στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης διευκρίνισε, ότι ορισμένα από αυτά τα προβλήματα, «εκφεύγουν» από την αρμοδιότητα της νέας διοίκησης και αποτελούν αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών του κράτους να τα διερευνήσουν.

«Με δική μας αναφορά έχει ξεκινήσει η διαδικασία» είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν διάφορα ερωτήματα για μια σειρά από θέματα, όπως π.χ. για την τιμή αγοραπωλησίας των μετοχών, τη διαφορά του αριθμού των δρομολογίων για τα ίδια χιλιόμετρα συγκοινωνιακού έργου.

«Δεν είμαι εδώ για να συγχωρήσω, είμαι εδώ για να επιτελέσω το έργο το οποίο μου επέβαλε να κάνω η κυβέρνησή μας. Και μου είπε, ότι εδώ πρέπει να εξυγιανθεί αυτός ο φορέας» είπε ο κ. Παππάς και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητούσαν για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, 5.268.000 ευρώ για τη μεταφορά των ανέργων…. Δε θα το χαρακτηρίσω εγώ, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Απαντώντας σε ερώτηση, για το εάν θα έχει βελτιωθεί η συγκοινωνία στην πόλη μέχρι και την άνοιξη, απάντησε ότι θα υπάρξει μια «σημαντική βελτίωση του αριθμού (των λεωφορείων)», αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξει και «η συνολική οδηγητική συμπεριφορά των πολιτών», αναφέροντας ότι σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται καθυστερήσεις, λόγω γενικότερου κυκλοφοριακού φόρτου.

«Επιχειρούμε να προτείνουμε κάποιες καινούργιες βελτιώσεις. Στον ΟΣΕΘ, εμείς, έχουμε στείλει μια πρόταση, με βάση τις σημερινές δυνατότητες. Δεν πιστεύουμε ότι είναι η συνολικότερη λύση, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, μια ανάσα για την πόλη. Ο ΟΣΕΘ θα την αξιολογήσει θα καλέσει και τους δημοτικούς φορείς» είπε ο κ. Παππάς.

Μιλώντας, στην ίδια εκδήλωση, για την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Αμπατζάς τόνισε ότι, οι όποιες αλλαγές προτείνονται στις γραμμές, για μεγαλύτερη συγκοινωνιακή αξιοπιστία και κάλυψη, δε θα γίνουν με αιφνιδιασμό των τοπικών κοινωνιών, αλλά με συνεννόηση μαζί τους, με τον ΟΑΣΘ, με τους εργαζόμενους, με τους δήμους και οι όποιες παρατηρήσεις θα ενσωματώνονται στην αρχική πρόταση, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού, η πιο πρόσφορη λύση.

 

«Εμείς δε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε την τοπική κοινωνία, ούτε κανένα δήμο, ούτε να παρέμβουμε για να χαλάσουμε κάτι» σχολίασε αναφορικά με το θέμα, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τεκμηριώνεται ότι οι αλλαγές είναι προς μια θετική κατεύθυνση, όλοι πρέπει να είναι ανοιχτοί στη συζήτηση, με μόνο στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

“The Last of Us”: Η πολυαναμένομενη σειρά του ΗΒΟ αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV

Το “The Last of Us”, η πρώτη σειρά παραγωγής ΗΒΟ που βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sony για το Playstation από το 2013, με...

Huawei FreeBuds 5i: Τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

HUAWEI FreeBuds 5i: Ήχος Hi-Res, άνεση και υψηλή τεχνολογία, όλα σε ένα ζευγάρι ακουστικά Κυκλοφόρησαν 26 Ιανουαρίου από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei Κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά...

Απλά Ψηφιακά 85: H eTurn (Δημήτρης Θεοφάνους) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι phygital καταναλωτές και το ελληνικό γραφείο του Viber

Τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και το πως ψηφιοποιεί τη Φωνή του Δημότη ώστε να εισακούεται από τις αυτοδιοικητικές...

Αυξάνεται η πίτα των online αγορών-Ρhygital γίνονται οι Έλληνες

  της Νατάσας Φραγκούλη   Αυξάνεται η πίτα του e-commerce στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν το πάντρεμα των online αγορών και...

Σε δημόσια διαβούλευση έργο για την εξ΄ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο, προϋπολογισμού 72,4 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το  Τεύχους Διακήρυξης που αφορά σε Ηλεκτρονικό Ανοικτό για το έργο «Προμήθεια...