12.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Vodafone: Ενισχυμένο επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα με επιπλέον 100 εκατ. ευρώ

Επιπλέον επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 100  εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Vodafone για την Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας. Την ίδια στιγμή αποχωρεί από την αγορά της Ισπανίας πουλώντας την θυγατρική της έναντι 5 δισ. ευρω.

Την επόμενη μέρα με ένα υγιή οικονομικά Όμιλο σχεδιάζει η βρετανική Vodafone, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην Ελλάδα μέσα από ενισχυμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Η  χώρα μας, φαίνεται πως τραβά τα βλέμματα της μητρικής εταιρείας η οποία σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις 100 έως 150 εκατ. ευρώ που θα συμπληρώσουν  το πενταετές επενδυτικό πλάνο της Vodafone που προέβλεπε την διάθεση 600 εκατ. ευρώ, από το 2021.

Ανάπτυξη του 5G

Στα βασικά σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του 5G δικτύου κινητής, καθώς και του δικτύου οπτικών ινών. Προς το παρόν στο 5G δίκτυο η εταιρεία έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη  στο 78% και η προοπτική είναι να φτάσει στο 88% στο τέλος Μαρτίου 2024 και στο 96% έως το 2026.

Στις οπτικές ίνες, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε την μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το Vodafone Business ισχυροποίησε το αποτύπωμά του στην ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, κυρίως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιώντας εμβληματικά ψηφιακά έργα, που θα αλλάξουν ριζικά τη λειτουργία του Δημοσίου, των θεσμών και των πόλεων και θα έχουν ορατό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης, η εταιρεία επταπλασσίασε τους συνδρομητές της μέσα σε ένα εξάμηνο, χάρη στις συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery.

Η Zegona θα αγοράσει τη Vodafone Ισπανίας

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων η ισπανική θυγατρική της Vodafone αλλάζει χέρια υλοποιώντας τις εξαγγελίες της CEO του ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Μάιο ότι θα προχωρήσει σε ένα σχέδιο αναζωογόνησης της ανάπτυξης του διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

«Η πώληση της Vodafone Ισπανίας είναι ένα δομικό βήμα για την σωστή διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου μας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή μας. Προτεραιότητά μου είναι η δημιουργία αξίας μέσω της ανάπτυξης και της βελτίωσης των αποδόσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Margherita Della Valle.

Η Zegona Communications Plc συμφώνησε να αγοράσει την ισπανική επιχείρηση της Vodafone Group Plc έναντι 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Για την χρηματοδότηση της συμφωνίας, η Zegona έχει εξασφαλίσει δανειακή χρηματοδότηση ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και δέσμευση πιστωτικής επέκτασης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η Vodafone θα παράσχει χρηματοδότηση ύψους 900 εκατ. ευρώ μέσω ενός επενδυτικού φορέα που θα αγοράσει νέες μετοχές της Zegona.

Η Vodafone, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος στην Ισπανία, θα δώσει στη Zegona τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού της σήματος για 10 χρόνια.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...