22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Visa: Διαλειτουργικές πληρωμές για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

  • Ως μέρος της συζήτησης για τις διαλειτουργικές πληρωμές και τα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η Visa καλεί τον κλάδο να ενσωματώσει διαλειτουργικά πρότυπα πληρωμών που παρέχουν στους καταναλωτές μεγαλύτερη άνεση και περισσότερες επιλογές
  • Η Visa ξεκινά επίσης νέα διαβούλευση μεταξύ των κατασκευαστών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, για να καθορίσει τα εμπόδια στην εγκατάσταση σημείων ανέπαφων πληρωμών και να εντοπίσει τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις.
  • Η Visa θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πληρωμών που θα ενταχθεί στο CharIN, μια μη κερδοσκοπική διεθνή πρωτοβουλία χρέωσεων  που συνεργάζεται με όλα τα μέρη της αλυσίδας αξίας της ηλεκτροκίνησης.

Η Visa (NYSE: V) απευθύνει  κάλεσμα για την τυποποίηση των συστημάτων για απρόσκοπτες, διαλειτουργικές πληρωμές στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία πιστεύει, ότι η Ευρωπαϊκή βιομηχανία φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων θα πρέπει να δεσμευτεί ώστε να παρέχει στους καταναλωτές την ελευθερία να πληρώνουν με τη μέθοδο επιλογής τους, κυρίως υιοθετώντας ανοιχτές και διαλειτουργικές πληρωμές.

Η κατάσταση σήμερα

Προς το παρόν δεν υπάρχει ευρέως διαδεδομένο πρότυπο αποδοχής πληρωμών στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό οδηγεί σε ένα σύστημα που συχνά δεν επιτρέπει στους καταναλωτές στην Ευρώπη να επιλέξουν τρόπο πληρωμής , αναγκάζοντάς τους να στραφούν αποκλειστικά σε έναν (για παράδειγμα στην εγγραφή σε μια εφαρμογή ή σε πρόγραμμα παρόχου), ή δεν μπορούν να χρεώσουν το όχημά τους επειδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στην απαιτούμενη συνδρομητική υπηρεσία. Μόνο ένας μικρός αριθμός ευρωπαϊκών χωρών έχουν νομοθετήσει για μια τυποποιημένη προσέγγιση, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Για να βοηθήσει στην επίτευξη προόδου στο θέμα αυτό για τους καταναλωτές, η Visa ξεκινά διαβούλευση με κατασκευαστές σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και άλλους ηγέτες του κλάδου, ώστε να εντοπίσει τα εμπόδια αλλά και τις  λύσεις  για την ευρεία αποδοχή διαλειτουργικών ανέπαφων και ψηφιακών πληρωμών.

Πλήρες μέλος στη Charging Interface Initiative (CharIN)

Η Visa ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνει η πρώτη εταιρεία του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πληρωμών, που θα ενταχθεί ως πλήρες μέλος στη Charging Interface Initiative (CharIN).

Η CharIN είναι αφιερωμένο στην προώθηση παγκόσμιων προτύπων φόρτισης, φέρνοντας σε επαφή συμμετέχοντες από όλη την αλυσίδα αξίας της ηλεκτροκίνησης,  για να αναπτύξουν μία παγκόσμια υποδομή, ένα ασφαλές πρωτόκολλο χρέωσης και πληρωμής, καθώς και νέες τεχνολογίες με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα και την ενθάρρυνση της γρηγορότερης υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης. Μέσω της ιδιότητας μέλους της CharIN, η Visa στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα των πληρωμών για να υποστηρίξει αυτούς τους στόχους.

Οι καταναλωτές να έχουν τη επιλογή που αξίζουν

Η Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ευρεία χρήση ηλεκτρικών οχημάτων είναι το κλειδί για να επιτύχει η Ευρώπη τους στόχους μηδενικών εκπομπών. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να πληρώσουν για να φορτίσουν τα οχήματά τους, εάν θέλουμε να επιλέγουν την ηλεκτροκίνηση. Αυτό δεν ισχύει προς το παρόν. Πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό πρέπει να αλλάξει, ώστε οι καταναλωτές να έχουν τη επιλογή που αξίζουν.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην εύρεση λύσεων σε αυτήν την πρόκληση και για αυτό ξεκινήσαμε διαβουλεύσεις με τον κλάδο, σχετικά με το πώς οι ανέπαφες και οι ψηφιακές πληρωμές μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως πρότυπο. Ανυπομονούμε επίσης να συμμετέχουμε ως μέλος της CharIN ώστε να προάγουμε τη συζήτηση.”

Ανάγκη ενός παγκόσμιου  προτύπου

Ο Claas Bracklo, Πρόεδρος της CharIN e.V., δήλωσε: «Εφόσον φτάνουμε σε ένα κομβικό σημείο για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, έχει γίνει επιτακτικότερη από ποτέ η ανάγκη ενός παγκόσμιου  προτύπου για τη διασύνδεση των υποδομών και την παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενώ η CharIN εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με κατασκευαστές του αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), κατασκευαστές φορτιστών, προμηθευτές λογισμικού και εξαρτημάτων, παρόχους ενέργειας, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους φορείς της αλυσίδας αξίας της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναγνωρίζουμε ότι η ευκολία και η συνέπεια των μεθόδων πληρωμής είναι επίσης ζωτικής σημασίας για μία θετική εμπειρία του πελάτη.

Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι που προστέθηκε η Visa στη συμμαχία μας, πρόθυμη να συνεισφέρει με την πλούσια εμπειρία της για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία πληρωμής των πελατών θα είναι εύκολη, γρήγορη και ασφαλής».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...